reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Strasznie byc jedynakiem:(
łączę się w bólu, bo niby siostry cioteczne mam i blisko z nimi jestem, ale to nie to samo co rodzeństwo, i chciałabym mieć w jakim kolwiek wieku, byle by mieć :tak:

myszka, moja Ami powiedziała że i pieluszki będzie zmieniała :-D ale ja i tak wiem, że to tylko takie gadanie, chociaż moja Mama swojemu bratu zmieniała :tak:

reklama
white_orchid - super :-) wiesz czytałam ostatnio że jak przyłożysz dłoń do brzuszka w miejscu gdzie jest macica to maluch będzie się zbliżał do miejsca które emituje ciepło!

Dotkass - no to brawo! A wracając do otyłości to powiem ci, że jakoś :-) wszystkie osoby które znam z nadmiarem wagi są mega ciepłymi ludźmi zresztą moja mama też ;-)

moncia110 - super, będziesz miała pomoc przy maluszku

Notka - dzieci są takie słodkie beztroskie i szczere w okazywaniu uczuć, super ten twój synuś

Pchla_Szachrajka - cytrusy moga uczulać, wiesz ale prawda jest taka że w ciąży to różne cuda się zdarzają

a propo rodzeństwa to powiem Wam, że ja też prawie jak jedynaczka... mój tata miał z 1 małżeństwa 2 dzieci syna i córkę, żona go zostawiła z dziećmi, kilka lat później zmarła, ale mój tata związał się z moją mamą i przybyłam ja... ale moje rodzeństwo przybrane było d. starsze. Brat miał 12 lat a siostra 6, brat był we mnie zakochany, spał nawet na podłodze przy moim łóżeczku, jak wychodziłam za mąż to miał 38 lat i płakał na moich weselu że jego mała siostrzyczka wychodzi za mąż. Za to z siostrą miałam fajny kontakt do póki nie była nastolatką i, wtedy zaczęłam jej przeszkadzać i tak czułam się jak jedynaczka... zawsze pragnęłam kogoś młodszego z kim miałabym fajny kontakt!

Krolewnazmarcepana – ja miałam migreny weekendowe i u mnie się akurat sprawdziło, bo w ciąży nie mam, ale to podejrzewam dlatego, że w ciąży znacznie zwolniłam tempo pracy i po prostu nie ma już tak drastycznych różnic (w znaczeniu napięć i stresu) między tygodniem a weekendem. Żeby było śmieszniej to one były weekendowe tylko z nazwy, bo jak wzięłam jeden dzień wolny w tygodniu to też potrafiłam dostać. Mi pomagały naprzemienne ciepłe i zimne strumienie wody na czoło i kark, oczywiście oprócz prochów.

Zonga – my taki 2000 elementów to eskpresem ułożyliśmy zeszłej zimy i stwierdziłam, że skoro to takie proste bo czemu nie większy;-), ale jak obliczył M to w takim tempie jak teraz nam idzie to 500 dni nam będzie trzeba
:-D:-):-D
Margot – mojemu też piersi przypadły do gustu, tylko pyta czy jeszcze mleko się nie leje, bo dziecku nie chce zabierać;-) Puzzle – polecam, mój M okazało się, że ma za wysokie ciśnienie (okazało się jak kupił ciśnieniomierz jako prezent dla mnie:-D), więc takie uspakajające zajęcie jest jak znalazł;-)

moja Ami powiedziała że i pieluszki będzie zmieniała :-D ale ja i tak wiem, że to tylko takie gadanie, chociaż moja Mama swojemu bratu zmieniała :tak:

Moja Ami tez obiecla, ze bedzie pieluchy zmieniac :))
Co wiecej obiecala mi rowniez, ze jak bede zmeczona, a dziecko bedzie plakac, to ja sobie bede lezec, a ona sie nim zajmie.

Oczywiscie wiem, ze to takie gadanie, pewnie pierwszy tydzien bedzie euforia a potem znudzi sie codziennoscia i wroci do swoich zajec :) Ale milo ze wogole ma checi :)

ankzoc, kochana babka jestes, loveU !!!

wytlumacze sie od razu.... nie jestem otyla ;-) mam nadprogramowe kg po II ciazy ale nie jestem otyla, lekka nadwaga, no moze nie latwa do zgubienia, ale nigdy z kg nie mialam klopotu
po tej ciazy postanowione ze wracam do swoich 55kg :-) no dobra przy 58kg tez dobrze sie czuje i dobrze wygladam :-D

a to ze osoby pulchne sa mile to udowodniono w badaniach psych, chca w ten sposob zrekompensowac sobie te kg.... nie moge byc szczuplym i podziwianym, to bede chociaz mily :-) na studiach to mialam, ale i w zwyklych czasopismach psychologicznych tez sa artykuly na ten temat

tak w woli wyjaśnienia, otyła też nie jestem po I ciąży mi zostało co nie co, niestety, a w ciązy standardowo "puchnę", nie wiem, pewnie hormony, ja też jak Notka, stawiam sobie cel powrotu do wagi z przed I ciąży z lekkim dystansem, bo nic na siłe :-D

Ewa, moja Ami to jak się dowiedziała i była rozmowa na temat pokoi, to stwierdziła, że siostrzyczka (przeczucie mojej córci) będzie spała z nią, na co jak powiedziałam jej, że nie będzie się wysypiała, bo przecież dzidzia w nocy się budzi, stwierdziła, że będzie mi ją przynosiła do sypialni, ja jej dam cyca i jak się już naje, zabierze ją z powrotem do pokoiku spać ;-):-D

A u mnie to było tak że, mam dużo rodzeństwa i wszyscy mamy ze sobą fajny kontakt :-) A najśmieszniejsze jest to że najlepiej się dogaduję z najmłodszą siostrą która jest o 13 lat młodsza. :-) W każdym razie zawsze chciałam mieć duża rodzinkę i nigdy nie pomyślałam że będę mieć tylko jedno dziecko. Mam trzy córki jedna po drugiej i nie narzekam :-) owszem kiedy były malutkie to bywało ciężko, ale wychowywały sie razem i nauczyliśmy je szacunku do siebie i teraz nie ma problemów. Pewnie czasem są sprzeczki, jak to miedzy rodzeństwem bywa ale generalnie dziewczyny świetnie sie dogadują i jedna za drugą w ogień by poszła.. :-) Notka, Moja najstarsza córa niedługo skończy 17 lat, średnia ma 15 a najmłodsza 13 lat. Różnica między nimi a maleństwem będzie duża ale nie martwie się bo już widzę że kochają "swojego braciszka" ;-) jak to same mówią i nie mogą się doczekać... A ostatnio średnia córa, która chciała iść do liceum w innym mieście powiedziała cytuję: "mamo ja nie mogę pojść do internatu, bo przecież będziemy mieli dziecko i muszę się nim zajmować" ale się uśmiałam... :-D Dziewczynki przepraszam ze pisze tak zdanie pod zdaniem, ale mam jakieś problemy z forum i pomimo tego że robie przerwy, to wiadomośc i tak zapisuje sie w ten sposób... :-(

reklama
Witajcie Kobietki:-DJa również czuje delikatne ruchy;)i Bóle głowy także mam okropne;) W końcu piątek myślałam, ze jutro poleżę ale mam znowu wesele...

Do góry