reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a wyobraź sobie co ja czuje jak ja normalnie biore 3 lub 4 tabletki dziennie, 2 to są na przeciwdziałanie migrenom, 1 tez zapobiegajća i jak boli to jeszcze 1 przeciwbólowa :p
w pierwszej ciąży nie miałam migren .. ale po porodzie.. jakaś masakra, wymioty zawroty głowy i nie mogłam dziecka sama podnieść tak sie wszystko skumulowało
a podobno jak ktoś ma migrene to w ciazy jej nie ma... co okazalo sie kompletną bzdurą :p

ehhhh czas sie moze ubrać juz :p i moze odkurzyć haha ;))

a jakie masz tabletki ze az tyle ich masz???:szok:
ja na etapie aury mam wziac 1 Cataflam zeby zapobiec migrenie, a jak nie wyszlo (bo nie zadzialal albo sie spoznilam i wzielam za pozno) to 1 Nefopam... a jak Nefopam nie zadzialal to juz mialam wiecej nie brac, bo wg mojej neurolog jak to nie zadzialalo to wieksza dawka nic tu nie zmieni.

jak mowilam, cicho wierze ze jednak bede przypadkiem ktory w ciazy migreny oszczedza. oby :zawstydzona/y:

reklama
Cześć dziewczynki:-)

Co do ruchów to ja jeszcze sama nie wiem... czy to ruchy, czy nie:baffled: coś tam czuję ale nie moge sie doczekac tych prawdziwych kopniaków albo jakiegoś łokcia w żebrach hehe :-D albo jak dziecko sie całym ciałkiem przesuwa i wtedy brzuch sie robi taki wielki jednej strony:-) te doznania są niezapomniane:happy2:

Paulina_ mój mąż też póki co zachwyca się krągłościami i tym że mi się powiększyły piersi :-D
White ale super! ja mam troszkę tłuszczyku na brzuszku, więc zanim coś poczuje to pewnie trochę minie ;-) ale już nie mogę się doczekać kopniaka :tak:
krolewna współczuje Ci tych migren, mnie bardzo rzadko głowa boli, a jak boli robię drzemkę i od razu przechodzi

zonqa przypomniałyście mi jak fajną zabawą są puzzle ;-) muszę zakupić sobie jakieś nowe ;-)
ankoz a czemu wybierasz się tak szybko na L4? źle się czujesz?

Miłego dnia dziewczyny!

a jakie masz tabletki ze az tyle ich masz???:szok:
ja na etapie aury mam wziac 1 Cataflam zeby zapobiec migrenie, a jak nie wyszlo (bo nie zadzialal albo sie spoznilam i wzielam za pozno) to 1 Nefopam... a jak Nefopam nie zadzialal to juz mialam wiecej nie brac, bo wg mojej neurolog jak to nie zadzialalo to wieksza dawka nic tu nie zmieni.

jak mowilam, cicho wierze ze jednak bede przypadkiem ktory w ciazy migreny oszczedza. oby :zawstydzona/y:

mam 2 razy divascan, wcześniej miałam wiecej :p 1 raz cośtam, jakaś długa nazwa nie pamiętam
plus cofecorn w razie zaczynania sie bólu plus migea jak ból jest silny plus mam jeszcze jedne przeciwbólowe ale musiałabym zobaczyć jaka to nazwa bo brałam je tylko raz a potem juz w ciązy była :p nawet nie pamietam bo to jakies nowe mi przepisał

no niestety.. jak byłam mała to tez brałam przeciwbolowe ale to byly jakieś krople
potem na kilka lat przeszło i pojawiło sie w klasie maturalniej i mam ją do tej pory..
a przeszłam szereg badań plus tomografie i rezonans bo tak silne ból miałam promieniujące do szczęki i aż do szyi i z tyłu do kręgosłupa :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mam 2 razy divascan, wcześniej miałam wiecej :p 1 raz cośtam, jakaś długa nazwa nie pamiętam
plus cofecorn w razie zaczynania sie bólu plus migea jak ból jest silny plus mam jeszcze jedne przeciwbólowe ale musiałabym zobaczyć jaka to nazwa bo brałam je tylko raz a potem juz w ciązy była :p nawet nie pamietam bo to jakies nowe mi przepisał

no niestety.. jak byłam mała to tez brałam przeciwbolowe ale to byly jakieś krople
potem na kilka lat przeszło i pojawiło sie w klasie maturalniej i mam ją do tej pory..
a przeszłam szereg badań plus tomografie i rezonans bo tak silne ból miałam promieniujące do szczęki i aż do szyi i z tyłu do kręgosłupa :(

a to tylko Migea kojarze z tego co wypisalas, bo kiedys mialam miec bodajze polaczenia Migea+Sumigra, ale akurat jakies problemy byly zeby to Migea dostac w aptece, wiec zmienila mi na Cataflam+Nefopam. nacpana jestem po tym mixie mega i czuje sie jak we snie, ale wzglednie dziala... tzn. zazwyczaj nastepnego dnia juz mam tylko wrazenie, ze mam kaca :-p

tez wlasnie mialam szereg badan wraz z tomografia, ale w sumie w moim przypadku nic ciekawego nie wykazaly:confused:

mi wykazał rezonans jakieś sploty w mózgu ale niezwiązane z migreną i ogólnie lekarz powiedział ze zdarza sie ;p
także tylko migrena i to do konca zycia :confused:

aaa moje dziecie własnie wystawiło dupsko albo coś bo mi sie taka gula zrobiła haha :p

krakowianki: gdzie można w krakowie zrobić usg 3d/4d ?

hej dziewczeta :-)
witam sie na watku glownym i dziekuje za mile slowa na "relacjach z wizyt i usg"

jestem szczesliwa i spokojna :-D a do tego tak pieknie moj pieciolatek reagowal na dzidziusia, ogladal film i tanczyl po calym pokoju, spiewal z radosci i tulil sie do brzucha...... wreszcie na dobre zalapal ze rodzina sie powieksza ;-)
przy poprzedniej ciazy niby byl swiadom, ale byl jeszcze maluchem, mial niecale 3 lata jak zaszlam w ciaze

hehe Notka: no to super reakcja synka :D moja ma to gdzies :p wczoraj ja chciałam wciagnąć i mówie w sklepie zeby poszła ze mną wybrać jakąś bluzeczke dla dzidziusia a ona miała to gdzies i od razu do zabawek ahha :p

mi wykazał rezonans jakieś sploty w mózgu ale niezwiązane z migreną i ogólnie lekarz powiedział ze zdarza sie ;p
także tylko migrena i to do konca zycia :confused:

aaa moje dziecie własnie wystawiło dupsko albo coś bo mi sie taka gula zrobiła haha :p

krakowianki: gdzie można w krakowie zrobić usg 3d/4d ?

noo u mnie wlasnie taka sama diagnoza... coz poradzic.
u mnie chociaz ten plus, ze mniej wiecej wiem co bardziej/mniej wplywa (np. niejakie pigulki YAZ byly na moja migrene jak plachta na byka... za to Novynette duuuzo lepiej ;))

ja na 4D wybieram sie do Ingi Ludwin o tu: Ludwin&Ludwin - ginekolog Kraków, leczenie niepłodności Kraków
tzn. mam nadzieje, ze uda mi sie do niej zapisac :-p

reklama
Notka, super reakcja synka :-) moja Ami też już planuje jak urządzimy pokoik dla dzidzi, jakie rzeczy kupimy itp., super, że wybrałam jednak taki wiek, jest w pełni świadoma tego co nas czeka, mam nadzieję, że ta Jej dojrzałość się utrzyma nawet jak Kropeczka się urodzi :sorry2:

Do góry