reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Witam wszystkie kwietniowe mamusie :-) Teoretycznie termin mam na 21 kwietnia, ale w brzuszku siedzą mi dwa bąbelki, więc bardziej prawdopodobna jest końcówka marca, chociaż mój mężuś twierdzi, że będą 1 kwietniowe:-) Wczoraj byliśmy na usg - dzidziusie rosną bardzo ładnie, wiercą się jak kręciołki, serduszka biją jak dzwony. Najprawdopodobniej będą Maciuś i Zuzinek :-)

lilonka witam gratuluję :)
kolejne kwietniowe bliźniaki - super! :-)

Akenus witam i Ciebie

no i oczywiście zachęcamy do pisania z nami dziewczyny :-)

u nas dzisiaj nawet niezła pogoda. \Byliśmy już na jednym spacerku, teraz Młody do spanka a ja wcinam łazanki z kapustą i z grzybami i oczywiście musiałam zaglądnąć na BB :-)

ja jestem od kilku dni okropnie humorzasta , takie bzdury wyprowadzają mnie z równowagi że aż głupio. Mam nadzieje że mi to szybko minie.

Miłego dnia dziewczyny :-)

klaudia, ja od paru dni mecze sie bo mam mega ochote na kapuste !!!! :-D w srode tez zajadalam sie lazankami, czartek i piatek byly grane pierogi z kapusta i grzybami (mama z tata sie zlitowali i zrobili przepyszne) :-) dzis na szybko chinczyk, bo na wesele sie szykujemy :-) tam to sie dopiero objem ;-)

Ostatnia edycja:
hej kochane,

ja na chwilkę, nie doczytam, po łebkach tylko przeleciałam i widziałam temat aborcji- moje zdanie: to chore zabraniać aborcji, gdy płód jest uszkodzony, z gwałtu czy kazirodczy, jeżeli chodzi o wypowiedzi polityków na temat osób nie pełnosprawnych i porównywanie ich do płodu, który ma się urodzić chory...qwa ciekawa jestem kto będzie takiej matce pomagał, gdy będzie musiała całe życie poświęcić takiemu choremu dziecku, często bez możliwości pójścia do pracy i pomocy ze strony innych nie tylko bliskich osób- ja jestem jak najbardziej ZA :tak:

któraś pytała, chyba aaaa o prezent dla Mamy? ja zawsze uważałam, że coś zrobione od siebie jest najcenniejsze, moja Mama ma pełno zdjęć w powiększonym formacie w pięknej oprawie, ewentualnie dobra książka z piękną dydykacją, albo może jakiś fajny album z pierwszym zdjęciem z USG do którego mama będzie mogła wkładać kolejne, nawet te robione już jak dzidzia się urodzi :tak:

zmykam, bo schab ze śliwką się piecze na kolacje, łosoś i śledziki w lodówce, sałatkę muszę zaraz zrobić, bo dziś strzela nam 5 latek po ślubie :tak:

a no i oczywiście witam nowe kwietnióweczki :-)

miłego dnia kochane

Dziewczynki,nawet nie próbuje Was nadrobić,padł mi komputer i przez kilka dni byłam odcięta od świata.U Mnie wszystko dobrze,podczytam tyle ile mi się uda,mam nadzieję że wszystko u Was w porządku:-)
Pozdrawiam gorąco

A ciekawi mnie wasza opinia w spr burzliwego tematu a chodzi mianowicie a aborcje a dokładnie mówiąc o ten tzw kontrowersyjny pkt gdy u płodu stwierdzi się ciężki i nieodwracalne wady...
Moim zdaniem kobieta powinna mieć prawo do podejmowania takiej czy innej decyzji..l.nie wiem dla czego każdy uważa, że przyznanie prawa = obowiązek... Przecież te kobiety, które chcą dokonać aborcji dokonują jej...a potem mamy do czynienia z tragediami takimi jak z małą Madzią...wiem nie adekwatne do tematu, ale jak pomyślę ile to dziecię przecierpiało...to nie wiem co było by gorsze:/ Co do wad genetycznych...Skoro państwo nie pomaga w rehabilitacji takich dzieci to po co zmuszać kobietę do rodzenia takiego dziecka ?

I dokładnie tak jak piszecie, każą rodzić a co potem to nie ich brocha, bo kobieta chciała to niech ma...urodziła prawa nie złamała.. a, że dziecko będzie umierać w bólu, głodzie to już nie ich problem. Ważne że po katolicku wrrr :[ tak samo jak idiotyczny tekst ( z którego pan prezes się wycofał) żeby osadzać w więzieniach lekarzy dokonujących zapłodnień in vitro ??? O co chodzi do jasnej anieli ?? Aborcja nie, in vitro złe. a o tym wszystkim orzekają starzy kawalerowie i panny, zakonnice i księża, oraz osoby po meno- i andropauzie...Racja ani PiS, ani Po a ni PSL ani żadna inna partia nigdy nie będzie się troszczyć o nas szaraków. Ważne dorwać sie do władzy i pozostać przy niej jak najdłużej .. wrrr ale temat rzeka

Ostatnia edycja:
Wpadłam na moment bo normalnie żyć bez Was już nie umiem:-)

Nie bbyło mnie 2 dni i próbuję ogarnąc co się tu podziewało w tym czasie...trochę mi to zajmie więc napisze Wam, że u mnie nic nowego- zalatana jestem bo trochę spraw, zakupów no i M z delegacji wrócił i spędzamy razem czas;-) Pozdrawiam Was wszystkie ciepło!
Jutro mam tesciową więc pewnie tez nie wpadnę:sorry2:

Co do wspomnianej sprawy takich aborcji nie będe zbyto oryginalna podpisując się pod wypowiedzią Dotkass.. to jest cholernie trudna decyzja, ale rodzice powinni mieć prawo do takiej decyzji.

Dorotka- z okazji rocznicy duzo milości i juz samych pięknych i spokojnych dni w Waszej rodzince. :tak:

właśnie jak to jest z tym okulistą pod koniec ciąży? Ella Ty masz doświadczenie w tej kwestii z tego co pisałaś. Może jeszcze któraś miała robione badania okulistyczne pod kątem porodu?

A co dokładnie chcesz wiedzieć?- pomogę ile mogę i co wiem :tak:
Ja od szkoły jestem krótkowidzem rasowym -8 i -7 :baffled: Wiem że krótkowzroćnośc w dzisiejszych czasach nie jest żadną przeszkodą w porodzie siłami natury. Niestety dochodzi stan siatkówki. Mój przed ciążą jest ok, ale (nie wiem jak to sie dzieje i dlaczego?) w ciąży siatkówka u niektórych jest nadwyrężona i się "rozciąga" czy coś i jest osłabiona i może się w czasie wysiłku porodowego i parcia po prostu odklecić (co już jest przerąbane) i wtedy mozna stracić wzrok. Są opreacje korygujące, ale niestety do końca życia jest już masakra. Dlatego takim osobom prewencyjnie okuliści zalecają zakończenie ciąży przez cc i tak niestety stało się w moim przypadku. Byłam u 2 okulistów i obu potwierdziło i wystawili mi zaświadczenie o bezwzględnym zaleceniu do cesarki.:zawstydzona/y: Na początku ciąży sprawdzałam i było ok, a już w 8 miesiącu dostałam papiery... no i to tyle chyba co wiem;-) Liczy się stan i kondycja siatkówki a nie wada wzroku.
"Pozdrawiam w imieniu redakcji-Judyta" /"Nigdy w życiu"/:-D

Pchełka- ja tez nie potrafię teraz wieczorem dokończyc żadnego filmu :wściekła/y: nagle niespodziewanie moj film mi się urywa i zasypiam jak kamien:no:

Witam serdecznie nowe Mamusie!!! :D

reklama
Hej!

Ale nas przybyło dużo ;-) witam wszystkie nowe kwietniówki ;-)

miałam ostatnio przez tydzień gości i było niemożliwością Was nadrobić i coś skrobnąć,

Felidae ja jestem za ustawą o kwestii aborcji, żeby została w takim zakresie w jakim jest teraz, bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby można było pójść do lekarza, usunąć bo myśli się że ciąża to koniec świata, a potem taką aborcje przeżywa przez kolejne lata. myślę, że jak aborcja jest nielegalna, to trudniej ją zrobić, i tak jak rodzą się dzieci nieszczęśliwe (np. Madzia z Sosnowca), tak też rodzi się wiele dzieci, których rodzice kochają itp. mimo tego, że ich nie chcieli na początku. Ja w każdym razie nie wyobrażam sobie, żeby moje podatki poszły na to żeby usuwać dziecko, bo się nie pomyślało o zabezpieczeniu.

Ja dziś odpoczywam, w końcu! ;-)

Mam nadzieję że pogoda dziś dopisze, miłego dnia!

Do góry