reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja np wiem, ze każde mocniejsze przegrzanie słoneczne, przemarźnięcie czy też osłabienie organizmu to, to chol... mnie atakuje, jakiś czas temu poszłam do dermatologa, który przepisał mi heviran, ale jest na receptę i zawsze gdy czuję że przegięłam z opaleniem lub też zmarzłam to łykam 1 profilaktycznie i zawsze mi pomagało.. no ale w ciąży ich nie można brać

Ostatnia edycja:
reklama
ankzoc i klaudia, dziekuje Wam kochane
tak pytam, bo niby dwoch lekarzy mnie uspokajalo, ze opryszczka nie ma wplywu na plod, jedynie istotna by byla ta na narzadach rodnych i to w trakcie porodu, a ta zwykla mam sie w ogole nie przejmowac, tylko smarowac
pocieszylyscie mnie, dziekuje! :happy:

pscolka, no bo jakos kompletnie nie zarejestrowalam ze Ty (poki co ) z wawy ;-)
bede Cie nazywac Pani Ekologia :-) !! podziwiam ze tak zdrowy styl zycia :-) musisz byc naprawde mocno temu poswiecona i w calosci oddana, fajnie :-)

a ja czekam na dostawe niezdrowych, slodkich batonow :-p jak nie moglam patrzec w str slodyczy to nie mogalam....a dzis mam mega parcie!!! :cool2:

Co do urlopu rocznego to też już czytałam, póki co dopiero będą przedstawiać projekt, więc nawet jeśli jakimś tam cuuuuudem, to myślę, że do następnego roku nie zdążą i marne szanse na załapanie się (aha, i pomysł że jak bierzesz rok, to 80% płatny). Ale już czytałam i słyszałam w radiu opinie, że to zwykła ściema, bo skąd niby mają wziąć na to kasę?????

to było expose Tuska, więc generalnie obiecywanie gruszek na wierzbie :cool:

A ciekawi mnie wasza opinia w spr burzliwego tematu a chodzi mianowicie a aborcje a dokładnie mówiąc o ten tzw kontrowersyjny pkt gdy u płodu stwierdzi się ciężki i nieodwracalne wady...

ja powiem wam szczerze, że ja słyszę teksty polityków, że niepełnosprawnym nie mamy prawa odberać prawa do życia to nóż mi się w kieszeni otwiera :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a przepraszam, kto później da na rehabilitacje, leczenie i na podstawowe zabezpieczenie i funkcjonowanie dla takiego człowieka? Kto będzie sprawował nad nim opiekę po śmierci najbliższych? Ja nie jestem jakimś bezdusznym człowiekiem, ale gdyby lekarz powiedział mi, że dziecko będzie roślinką i muszę je urodzić i wychowywać to dla mnie byłby gwóźdź do trumny... dlaczego to faceci decydują o naszych prawach... dlaczego nikt nie zapyta o to matki??
a i ja nie mówię tu o lekkich przypadkach niepełnosprawności ale o tych na prawdę najcięższych

Ostatnia edycja:
ja np wiem, ze każde mocniejsze przegrzanie słoneczne, przemarźnięcie czy też osłabienie organizmu to, to chol... mnie atakuje, jakiś czas temu poszłam do dermatologa, który przepisał mi heviran, ale jest na receptę i zawsze gdy czuję że przegięłam z opaleniem lub też zmarzłam to łykam 1 profilaktycznie i zawsze mi pomagało.. no ale w ciąży ich nie można brać

od teraz to i ja pewnie bede miewala te cudowne zmiany, ale coz..... :szok: chca nas wykonczyc te wirusy
no tak tych tabletek doustnych nie chca dawc w ciazy... podobno ten heviran przyjmuja podczas calej ciazy kobiety, ktore sa nosicielkami wirusa hiv, by chronic przed zakazeniem dziecko, to silny lek

to było expose Tuska, więc generalnie obiecywanie gruszek na wierzbie :cool:

A ciekawi mnie wasza opinia w spr burzliwego tematu a chodzi mianowicie a aborcje a dokładnie mówiąc o ten tzw kontrowersyjny pkt gdy u płodu stwierdzi się ciężki i nieodwracalne wady...

ja powiem wam szczerze, że ja słyszę teksty polityków, że niepełnosprawnym nie mamy prawa odberać prawa do życia to nóż mi się w kieszeni otwiera :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a przepraszam, kto później da na rehabilitacje, leczenie i na podstawowe zabezpieczenie i funkcjonowanie dla takiego człowieka? Kto będzie sprawował nad nim opiekę po śmierci najbliższych? Ja nie jestem jakimś bezdusznym człowiekiem, ale gdyby lekarz powiedział mi, że dziecko będzie roślinką i muszę je urodzić i wychowywać to dla mnie byłby gwóźdź do trumny... dlaczego to faceci decydują o naszych prawach... dlaczego nikt nie zapyta o to matki??
a i ja nie mówię tu o lekkich przypadkach niepełnosprawności ale o tych na prawdę najcięższych

ja sie zgadzam, latwo jest zabraniac..... tylko zadnej pomocy po urodzeniu chorego dziecka panstwo nie gwarantuje
to pic na wode wszystko, nie cierpie tych "madrych glow"
PiS to nawet mielo kiedys taki pomysl, by dzieci z gwaltu byly "donaszane" matka mialaby stanowic zywy inkubator a po porodzie, dziecko trafialoby do rodziny zastepczej...
tyle ze nikt sie nie martwi co ze stanem psychicznym kobiety, ktora nie dosc ze zostala zgwalcona...to jeszcze przez 9 miesiecy MUSI nosic w sobie owoc tej traumy..... skad Ci ludzie sie biora?!

nie wierze w ani jedno slowo Tuska :wściekła/y: ja juz kiedys dalam sie nabrac!!!

Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego jakiś polityk decyduje o moim ciele? Przecież to sprawa osoby, której to dotyczy? Jak dla mnie to polityczne rozgrywki, żeby pokazać, że my to nie jesteśmy tacy źli, zobacznie jakie pomysły mają Ci po prawej, zobaczcie co Was czeka jak ich wybierzecie...
Tak samo jak np. podwiązanie jajowodów. Moja koleżanka ma już dwójkę dzieci i nie chce mieć więcej, a do menopauzy musi się truć prochami... bo w Polsce to zakazane...
Żeby było jasne nie jestem za aborcją, tylko za tym żeby mieć wybór w swoich rękach.

pscolka,
moge Ci polecic super masazyste (po AWF) na Saskiej Kepie ma gabinet
a na Mokotowie w Body Fatory byly kiedys takie zajecia w klubie gym pt. "zdrowy kregoslup"
nie wiem czy to Twoje rewiry

no właśnie tylko, że prawda jest taka, że wykreślenie tego punktu nie spowoduje zniknięcia problemu a jedynie powiększenie się skali czarnego nielegalnego rynku aborcyjnego :wściekła/y: dla mnie to jest chore.... ciekawe co by tak zrobił jeden z drugim jakby to jemu się przytrafiło takie nieszczęście...

reklama
bo najlatwiej i najwygodniej uchwalic ustawe... a czarny rynek to juz nie ich sprawa...ot, politycy..przeciez oni sie o nas nie troszcza, oni spelniaja swoje prywatne ambicje bedac u wladzy
a my jestesmy tylko potrzebni do glosowania na ich mandaty

a potem bajki opowiadaja.... czy ktos wierzy Tuskowi w roczny urlop macierzynski???! choc jedna osoba sie znajdzie? :wściekła/y::wściekła/y:
albo chore, martwe ustawy uchwalaja!!!
ciezko byc kobieta w tym kraju, choc mozna sie pocieszyc ze sa pewne inne miejsca na ziemi, gdzie o kobiety troszcza sie jeszcze mniej
swiatem rzadza mezczyzni :-(

ide na kawe!

Do góry