reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Notka podeślij na priv tego masażystę z pewnością sprawdzę ;-).
Dwa lata temu miałam atak bólu kręgosłupa i wtedy to było ze stresu, a zwyrodnienie wyszło przy okazji.
Jakby tego jeszcze było mało na początku ciąży internistka- tak w sumie bez przyczyny- zleciła mi USG tarczycy i okazało się, że mam guzka. W poniedziałek odbieram wyniki badań krwi i jeszcze zobaczymy co tam siedzi :surprised:.
A przed chwilą zaczęło mnie kłuć w klacie z prmieniowaniem do rąk - chyba czas na magnez...
Ech starość nie radość :-D
A z tym eko to na razie nie schizuję mocno, tylko segregacja śmieci. W tym domku bardziej chodzi o samowystarczalność, bo obawiam się że przy większych światowych problemach może nastąpić kryzys energetyczny.

reklama
Jeśli chodzi o politykę to w ogóle się nie udzielam, po co sie denerwować,ich nie obchodzą zwykli ludzie tylko ich własne pełne kieszenie,a czy to PO czy PiS żadna różnica , jedno wielkie GÓW.....

MI czasami opryszczka wychodzi podczas przeziębienia, i jeśli wykuruje ja szybko tymi specjalnymi plastrami, lub czymś takim białym smarowałam, to ona zawsze mi sie odnawia, dobrze sie nie zagoi i wychodzi następna, więc najczęsciej czekam aż sama sie zagoi ale traktuję ja octem, bardzo szczypie ale mi chyba pomaga najbardziej.

Ja mam zamiar na wizycie we wtorek wziąc zwolnienie czy chorobowe nie wiem jak to jest, zaniosę do Krusu i z tego co wiem dostanę ok 300zł ale dopiero po miesiacu, i tak teraz za duzo M nie pomagam bo nie będę dźwigać, chodzę rano i po połoudniu jakieś drobne rzeczy robię ale bez dźwigania, a te 300 zł na miesiąc będę miała chociaż na lekarza.

Byłąm dzisiaj zrobić IgM i trochę spadło :-D, 2 tyg temu było 3,35 a teraz 3,16, może nie jest to jakiś ogromny skok ale najważniejsze ze spada, oby ta toxo była stara i nie groźna, jejku jak sie cieszę tym wynikiem, jak dzwoniłam do gina to też był zadowolony;-)

hej :)

my po całodziennych atrakcjach odpoczywamy :D hyhy

u nas tez zimno jak nie wiem zima normalnie :confused2:

o macierzyńskim słyszałam ze najwczesniej w lato przyszłe moze wprowadzą ale oczywiscie jak będzie przegłosowane haha cyzli pewnie dupa :p a druga opcja do 2015 r
i ze albo 5 miesięcy 100% płatne albo rok płatny 80% pensji

a co do aborcji jesli są wady, dla mnie temat rzeka... po pierwsze o moim ciele i zyciu chce decydować sama, a co jak np. osoba niepełnosprawna dowiaduje sie ze jest w ciąży i ze dziecko tez ma jakies wady ? jak taki człowiek sobie ma poradzic .. ale juz nawet pełnosprawni rodzice nie otrzymują zadnej pomocy.. leki, rehabilitacja, masakra..
z drugiej strony to generalnie aborcja jest dla mnie na nie, ale w takim przypadku, ehh sama nie wiem co myslec..:eek:
mam w rodzinie osobe chorą i wiem jakie to wydatki i poświęcenie rodziny... ale przeciez takie dzieci tez mają prawo do zycia.
dobrze ze nie musze o czymś takim decydowac.

my juz chyba bedziemy w zimowych ciuchach chodzic jak wrócimy do domu... u nas strasznie zimno jest ;/

nie wiem co wam jeszcze napisac ;p bawimy sie, siedzimy, odpoczywam póki jestesmy u rodziców :p mam troche spokoju od małej :D hyhyhy

miłego wieczorku :)

Hej dziewczyny!
Ja po wczorajszych rewelacjach odpoczywam. Miałam okropną ochotę iść na basen ale wczorajszy krwotok mógł być efektem niedoleczonego przeziębienia więc wole nie ryzykować. W ogóle od kiedy jestem w ciąży kocham wodę haha chyba rośnie mi jakiś sportowiec w brzuchu :-p

ankzoc Dla mnie to jest absurd , że banda facetów wypowiada się za nas..co oni w ogóle wiedzą o byciu w ciąży? Decyzja o aborcji należy do matki a nie ojca więc moim zdaniem powinno być w tej sprawie referendum bo ci panowie nie wiedzą o czym mówią :wściekła/y:

A ja mam do Was takie pytanko: macie jakieś fajne pomysły na prezent na urodziny dla mamy? ;-) Będę wdzięczna za podpowiedzi!

Witam wszystkie przyszłe mamy,

ja również mam termin na sam początek kwietnia a dokładniej na 5. Już się nie możemy z mężem doczeką naszego pierwszego maleństwa ;):-)

Ja też po wyprawie do marketu odpoczywam, tz pichcę golonkę w piwie karmelowym i kapustkę zasmażaną dla męża, a co nich też ma facet trochę przyjemności... :-):-D

Co do opryszczki, to na szczęście bardzo rzadko ją miewam i całe szczęście bo bardzo cięzko ją przechodzę i nie chce się goić niczym...

Na temat polityków wogóle nie chce mi się zabierać głosu. A panu Tuskowi nie wierzę za grosz...
Co do aborcji moje zdanie jest takie, że każdy powinien rozstrzygnąć to we własnym sumieniu, ale jesli dziecko ma zostać zakatowane lub wyrzucone na śmietnik, to chyba lepiej.... :-(

aaaa19, chyba nie bardzo pomogę w tym temacie bo nie znam upodobań twojej mamy.Moja zawsze mówi że wszystko ma i nic jej nie potrzeba, ale uwielbia kwiaty doniczkowe i przeważnie taki kwiatek ode mnie dostaje... :-)

Akenus, Witam cieplutko... Ja mam termin na 6-tego :-)

Życzę wszystkim miłego wieczoru i udanego weekendu...:-)

Ostatnia edycja:
aaaa19, moja mama miala teraz urodzinki (wczoraj) kupilam jej kolczyki bo uwielbia blyskotki a tego nigdy za wiele i maly slodki bukiecik od wiki ;-) zazwyczaj kupuje jej takie prezenty ktore jej sie przydadza, spodobaja albo ktory chce.... ostatnio co mojej kupowalismy : aparat foto, srebro (kolczyki, pierscionki, lancuszki i zawieszki) ciuchy (typu jakas fajna bluzeczka), perfumy (tez lubi miec inny zapach na kazdy dzien) ;-) na swieta napewno zakupie jej jakis grupon - moze na jakis zabieg spa, albo manicure, moze masaz albo makijaz (mowila ze chce zafundowac sobie permanentny) :tak:
teraz to mozesz wybierac i przebierac w ofertach, wystarczy dobry pomysl :-)
ps. jezeli masz maly fundusz to polecam grupon, fajna rzecz a mama jak lubi to napewno sie jej spodoba :-) ale rzeczywiscie wszystko zalezne od tego co lubi :-)

ps. zlepek wszystkich takich gruponow, cuponow, mydeal, i innych na jednej stronie zeby nie wertowac kilka po kolei to Snuper - Zakupy grupowe | Polujemy na okazje polecam :-) tam sa wszystkie oferty z zakupow grupowych :-)

reklama
Akenus Witaj, zapraszamy do pisania ;-)
Myszka Dzięki za podpowiedź. Chyba jak będę w centrum to sobie wejdę gdzieś i popatrzę. Ja to np bardzo lubię biżuterię..no może poza pierścionkami ale moja mama się uczepiła jednych kolczyków no i doopa. :-p A perfumy mój tata wałkował na święta tyle lat, że muszę zmienić repertuar. Może ją podpytam co widziała ostatnio ładnego i poszukam ;-)

Dobrej nocy Wszystkim!

Do góry