reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hello!
u mnie piekne sloneczko i .... bol glowy :baffled: towarzyszacy od wczoraj :-( koszmar!

ankzoc, moj synek tez bb lubi tę bajke :)

Dotkass, 16 tc no no no ! super :-D

ja jestem za lykaniem witamin, w trybie bez ciazy nie lykam, ale teraz uwazam ze warto, nie zaszkodzi a moze pomoc
to ze babcie i mamy nie lykaly witamin to dla mnie zaden argument :-p
chociaz akurat moja lykala...Falvit :cool2: pewnie wtedy jedyny dostepny na rynku

muzyke klasyczna uwielbiam i moja rodzinka tez, moj starszy synek chodzi na skrzypce i pianinko, uwielbia :-) sluchalam muzyki powaznej w ciazach, slucham nadal, moi synkowie tez maja plyty z muzyka powazna dla dzieci
szczerze to nie sadze by to mialo AZ taki wplyw na inteligencje i rozwoj...ma na pewno, jako kolejny bodziec i cenna stymulacja, ale na pewno nie definiuje zdolnosci az w takim zakresie jak to nie raz ksiazki i artykuly opisuja :cool2:

pieknego dnia wszystkim paniom!!!

reklama
ja zmykam na spacer.
Młody nie chodził do przedszkola to non stop aktywna byłam, a teraz...tyłek mi do krzesła przyrośnie wrrrrr

mam nadzieję że na wizycie już po krwiaczku śladu nie bedzie i bedę mogła na basen chodzić :-)

Miłego dnia dziewczyny!!

katarinna -gratuluję dobrych wieści :-)

Shy - moja ważyła prawie 4 hmm i nie było jakimś problemem urodzenie 3 skurcze parte :-). Doskonale rozumie cię, ja też miałam taki okres w pracy, że siedziałam w kurtce nawet herbata zbyt długo nie była ciepła w kubku..tez dogrzewałam się farelką

Notka - a kiedy wybierasz się na dłuższe zwolnienie? Bo ja od 1 listopada, też miałam okropne bóle głowy, teraz wiem, że to z przemęczenia!

klaudia011 - powodzenia &&&

Ella1 - kaszel miałam ale nie aż ta mocny, ale dzwigałam kilkakrotnie moją 16 kg córcię :sorry2:

nu nu nu, dostajesz klapsa ode mnie :wściekła/y: ja bym sie nie odwazyla podniesc mego 19kg synka, jak mialam 3 latka gdy bylam w II ciazy tez nie nosilam, bardzo mi tego brakowalo i tesknilam za podnoszeniem i tuleniem, ale jak mus to mus

ankzoc, caly czas Cie boli? kluje? jaki to jest bol? no-spe probowalas??

Notka - a kiedy wybierasz się na dłuższe zwolnienie? Bo ja od 1 listopada, też miałam okropne bóle głowy, teraz wiem, że to z przemęczenia!

kochana, ja w kazdej ciazy w I trymestrze bole glowy okrutne mialam :-( przed I ciaza migrenowcem bylam.... potem mijaja ufff....
co do pracy to chialabym do konca listopada pracowac, a moze nawet do konca grudnia, a jak bedzie zdrowie pokaze

No dobra to ja narzucę Wam temat do rozmowy i liczę na waszą pomoc, mam nadzieję, że zainteresujecie się tematem:
W przyszłym roku planujemy przeprowadzkę na większe 4 pokojowe mieszkanie... w zasadzie czy będzie to przed porodem czy po zależy tylko od nas.
Na początku chciałam wszystko załatwić przed narodzinami maluszka, przeprowadzkę, malowanie ścian, remont przedpokoju, wymiana drzwi itd ale teraz dopadły mnie wątpliwości czy nie lepiej jak urodzi się dziecko :confused: Mam gdzie mieszkać więc nie stoimy pod ścianą, ja lubię wszystkiego dopilnować ale zastanawiam się czy w m-cu marcu będę w stanie nad wszystkim zapanować! A ja lubię tak mieć zrobione po swojemu... a wiem, że w poprzedniej ciązy niby przez spokojne sprzątaniie mieszkania, dostałam skurczy i musiałam leżeć, nie wiem czy to nie zbyt wiele jak na kobietę ciężarną.... poza tym kasę na remont mamy a ja ciągle nie zdecydowana czy podłogi jasne chce czy ciemne jakie drzwi ech... mówię wam jakiś hardcor :-p
Ogólnie zastanawiam się tez nad tym ,żeby dla dzieci zrobić sypialnię i oddzielnie pokój zabaw, ale czy to się spr... może poradźcie mi cos??????

Notka - wiem wiem nie powinnam czasami sama się na tym łapię :-( po prostu tak z przyzwyczajenia...No spa nie pomaga, poczekam zobaczę jak dalej będzie. W zasadzie jak siedzę czy leże to nic nie czuć jak wstaję, albo zegnę się lub chodzę to czuję, nie jest to jakiś mocny ból, ale gdy boli to nawet jak dotykam w tym miejscu to czuję ból :dry:. jeśli chodzi o ból głowy to ja miałam ale nie takie jak po urodzeniu Mai wtedy dostałam bóli migrenowych, matko boska aż wymiotowałam byłam u neurologa, miałam też rezonans robiony ale wszystko ok werdykt "migrena"

ankzoc,
jesli pytasz o rade, to ja napisze jak ja bym zrobila ;-) na spokojnie zostala tu gdzie jestescie, w miedzy czasie rowniez na spokojnie podjela decyzje o aranzacji, kolorach :happy2:
co do pokoju i bawialni, ja bym zdecydowanie wybrala dwa oddzielne dla kazdego dziecka, przy takiej roznicy wieku dzieciaki maja rozny system snu, inne pory itp
moi dwaj synkowie sa w jednym pokoju, bo nie moge sie zabrac za adaptacje strychu :-p i powiem szczerze ze marze by mieli oddzielene pokoje, nie bylo by problemu np z czytaniem na dobranoc w lozku u starszaka.... gdy mlody juz od godziny spi..... czytam szeptem i przy latarce
takze dla mnie prosty wybor:happy2:

reklama
ankzoc, ciężka decyzja, sama nie wiem i tak źle i tak nie dobrze, bo jak urodzisz też będzie Ci ciężko, jeżeli nie musicie się spieszyć róbcie powoli coś teraz :tak:...jeżeli chodzi o podłogi zależy jaki styl preferujecie? mi np., nie podobają się jasne, chyba, że takie białe ze słojami, ale to wtedy styl urządzenia całego mieszkania musi iść wtym kierunku,jeśli chodzi o pokoje dla dzieci, też się zastanawiałam nad tym, czy nie zostawić tego 35 metrowego na pokój zabaw, ale z drugiej strony u nas będzie za duża różnica wieku 5 lat to dużo, Ami zaraz będzie szła do szkoły, a Maleństwo będzie się w nocy budziło, tak więc ja uważam, że jak jest możliwość to pokoje dzieci powinny mieć osobno, chyba, że różnica wiekowa nie wielka i płeć ta sama ;-):tak::-)

jak mialam 3 latka gdy bylam w II ciazy tez nie nosilam,
:-D:-D:-D

Do góry