reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

aspartam jest tez w lekach, napojach, galaretkach, deserach mrożonych w rozpuszczalnej kawie i herbacie i wielu innych produktach :p

reklama
Dzień.,..niech będzie, że dobry.
Ja mam się średnio, ale może Wy lepiej;-)

Królewna
- nie zazdroszcze CI tych alergii..to faktycznie bardzo niebezpieczne skoro na tyle rzeczy tak reagujesz... CO od centralnego to sama nie mogę sie doczekac kiedy wreszcie u nas wystartują z grzaniem bo zimno...dziwię się że tak późno..

Dorotka
- gratuluję 15 tygodnia:-D leci, nie? Ja wczoraj sobie właśnie uświadomiłam że skończyłam 14 i jeszcze około miesiąc i będzie połowa ciąży- jaja nie? :szok::-D (tylko w moim przypadku niech to leci jeszcze szybciej bo dla mnie ta ciąża to istna katorga :no:

Ankzoc
- a dzwigałaś coś albo strasznie kaszlałaś ostatnio? Bo przepuklina tak z niczego się nie robi...Mimo wszystko wydaje mi sie że to macica albo prewod pokarmowy- calla paleta negatywnych odczuć wtedy jest możliwa:baffled:

Shy, ja bez gumy nie mogłam przez całe 3 m-ce nic nie pomagało na zabicie posmaku w ustach, który powodował mdłości :tak: ...dokładnie wszystko z umiarem :tak:

Pchła, ja słuchałam muzykę z Ami w ciąży, czytałam książki, słuchałam radia dla dzieci i nie wiem, czy to od tego, ale Amelci bardzo szybko zaczęłam mówić i to bardzo wyraźnie, po urodzeniu Ami puszczałam muzykę poważną do snu, do zabawy i puszczam nadal...ja sama uwielbiam zasypiać przy Mozarcie, albo Vivaldim :tak:, jak Amelcia skończyła rok znalazłam gajny komplet płyt z muzyką poważną podzieloną na 3 części: "zabawianki", "usypianki", "nauczanki"- rewelacja :tak:

Ella, a no leci, aż w szoku jestem, pierwsza ciąża się tak ciągnęła, maksymalnie, wsłuchiwanie się w siebie, w brzuch, matko, a teraz się poprostu żyje i jak super szybko czas leci :-D

Miałam się Was pytać właśnie o to;) Mi się strasznie ciągnie.Chciałabym już czuć ruchy!!Dorotka gratuluje ;)
Oliwka tez nie wiem jak wytrzymam do końcu roku 3majmy się razem to będzie łatwiej!!

madzioczek - powiem ci, ze doskonale cię rozumie, ja tez chodzę do pracy, dziecko do przedszkola itd po całym dniu jestem wypompowana... od wczoraj jestem na L4 ze względu na przeziębienie, ale czuję się lepiej.. jakbym miała więcej energii dlatego zdecydowałam że od listopada idę już na długie L4

white_orchid - super takie kursy :-)

pscółka i spółka - kochana ja jestem po, mam nadzieję, że ty również przyniesiesz dobre wieści :-)

Notka - super... co do niesienia się wieści kochana sama nawet nie zauważysz kiedy i gdzie!! :-D Nie martw się,na pewno będzie wszystko dobrze na wizycie :-)

Karenka - powodzenia

Oliwka 36 - mnie też strasznie boli głowa ostatnio, ale nic nie biorę, kawy też nie piję a normalnie ciśnienie mam bardzo niskie

aaaa19 - spróbuj kochana tych granulek o których pisałam mi na prawdę pomagają

Pchla_Szachrajka - na pewno hormony robią swoje, ale ja biorąc ślub i nie będąc w ciąży też płakałam ;-)Co do kwasu to wszędzie piszą że odgrywa główną rolę w I trymestrze, chociaż wydaje mi się, że w składzie witamin na II trymestr też jest kwas! Hmm co do filmu powiem tak ja sobie nie wyobrażam porodu w domu, bo wiem co działo się ze mną po 1 porodzie mdlałam, musiałam mieć podawane kroplówki, bardzo niskie ciśnienie, utraciałam dużo krwi... raczej nie dostałabym takiej pomocy w domu! Ale wiem, że porody w domu są coraz częściej praktykowane, szkoda ogólnie kobiety bo wiadomo, ze dzieci przy porodach umierają też w szpitalach i wszyscy traktują to "normalnie"
Ja też lubię muzykę klasyczną, moja Maja po urodzeniu jak jej puścilśmy to robiła podkowę i płakała jak słyszała skrzypce itp Ogólnie teraz ogląda taką bajkę mali einsteini https://www.google.pl/search?hl=pl&...3asgb_g4DABQ&ved=0CB8QvwUoAA&biw=1280&bih=668- tam jest bardzo dużo utworów klasyki strasznie ją lubi

cytrusik - gratuluję

Kruczka -gratuluję

Dotkass -gratulacje :-)

krolewnazmarcepana - może to okazja do świętowania :-D pewnie chcą sprawdzić czy nie macie zapowietrzonych kaloryferów, u nas już sezon grzewczy od 2 tyg

klaudia011 - dziękuję... na razie staram się nie panikować, ale moja szwagierka własnie tak miała w ciązy i musiała mieć przez to CC

Shy - mam nadzieję, że w końcu was dogrzeją w pracy bo siedzieć tak w kurtce i zimnie to lipa :sorry2: I twoja siostra rodziła naturalnie :confused:

Ella1 - kaszel miałam ale nie aż ta mocny, ale dzwigałam kilkakrotnie moją 16 kg córcię :sorry2:

Hej, dzień dobry wszystkim. Wyglądam sobie zza biurka za okno i widzę że słońce próbuje się przebić przez chmury - Będzie dzisiaj dobry dzień :)

Mówiłam wam, że się cieszę z powrotu do pracy? To dzisiaj cieszę się jeszcze bardziej, bo od rana dobre nowiny - najpierw odezwał się gość który bardzo chce ze mną współpracować, a ja mogę nauczyć się od niego dużo nowych rzeczy, a zaraz potem dostałam pismo, że dostałam podwyżkę, co prawda niewielką, ale zawsze, a poza tym od sierpnia, więc dostaniemy w tym miesiącu wyrównanie za dwa :)).

Z tymi witaminami to jest tak, że każda ma swoje zdanie i chyba ciężko kogoś przekonać do swojego. Ja tam w niewielkich ilościach witaminki w ciąży pożeram, bo nawet jak dziecko sobie samo ze mnie wyciągnie co mu potrzeba to przynajmniej u mnie nie będzie deficytu.

Pozdrawiam was wszystkie i życzę wam chociaż trochę takiego dobrego dnia jak u mnie dzisiaj.

reklama
Ankzoc tak naturalnie... niestety położna była 8&%##* i miała ja daleko.....Ale za to ma teraz śliczną córeczkę!! Po paru dniach stwierdziła, że może już mieć następne dziecko.Miłość matki do dziecka jest nieoceniona!:-)
Wkurza mnie to sie siedzenie w kurtce bo nie dość że krępuje mi ruchy to trochę zrobiła się przyciasna... U moich rodziców w bloku już dawno grzeją a u nas w biurowcu chyba zaczną od 1 listopada ale jak sie wkurzę to pójdę na dół i zrobię im tam wiochę ... jutro biorę z domu farelkę !!!

Do góry