reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
evcia no to w sumie dobre wiadomości, trzymam mocno kciuki może się Wam powolutku ułoży i będzie dobrze :) a co do przedszkola to tez bym się zastanowiła bo w sumie choróbska i opłata za przedszkole, ona tez z tego co piszesz nie bardzo chce chodzić. A jak byś chciała pogadać czy się pożalić to moje prv otwarte :)
momisia witamy i życzę dużo optymizmu :)

momisia ,
Witam cieplutko, tym bardziej ze jesteśmy imienniczkami... :-)

Dziewczyny u mnie to jest dopiero patologia :-D bo ja zostanę mama poraz czwarty... Wszystkie sąsiadki już plotkują, ale się nie przejmuję bo nigdy nikogo nie prosiłam o nic i zawsze radziliśmy sobie sami wiec mam w nosie co ktoś sobie o nas pomyśli lub powie, to jego bajka... :-)

A ja dziś w południe mam jazdę i nie bardzo mi się chce, bo od rana głowa mi pęka... :-( Ale w poniedziałek mam trzecie podejście do egzaminu, tyle jakoś czarno to widzę... :no: No ale jak nie teraz to może następnym razem..

Życzę Wszystkim miłego weekendu...:-)

cytrusik-ja kupiłam babysound, taki najprostszy bez wyświetlacza, z przesyłką za pobraniem zapłaciłam 126 zł, no i wyraźnie było słychać od 12 tc, wcześniej nie wiem bo nie miałam

momisia-witaj :-D ja jak widać na suwaczku też po przejściach

eevcia- &&&&&&&&&&&&&& żeby wam się ułożyło

jeżeli chodzi o witaminy to ja biorę pregne plus (29,95 zł), skład standardowy z kwasem foliowym i DHA, ale najważniejsze że to są takie malutkie tableteczki

Klaudia jeśli chodzi o zęby to jeśli można zaczekać to lepiej leczyć zęby w 2 trymestrze , ale jeśli ciś sie dzieje to lepiej od razu działac bo bakterie od zęba sa niebezpieczne. Jest specjalne znieczulenie dla ciężarnych tylko trzeba powiedzieć dentyście o ciązy. ja juz miałąm dwa razy borowany ząb ale robiłam bez znieczulenia. Moja dentystka stwierdziła że lepiej spróbować bez i najwyżej później podać. Teoretycznie hormon wydalany podczas stresu moze narobić więcej złego niż znieczulenie, kórego dawka jest minimalna. Jeśli ten ząb jakoś bardzo Ci nie dokucza to poczekaj do końca 1 trymastru, a jeśli bardzo boli to znieczulenie i wyrywaj:tak:

EEvcia może się jeszcze wszystko ułoży, może te kilka dni coś uświadomiły Twojemu M, życzę Ci z całego serca że by udało Wam się stworzyć szczęśliwą rodzinkę. A ja mam tylko rok więcej od Ciebie i też trzecie dziecko i się z tego bardzo cieszę:-).

Dotkass a ja nie polubię Twojej strony bo nie mam FB:-p

evciaa nie przejmuj się głupim gadaniem. O patologii świadczy jakość wychowania a nie ilość dzieci. Ty masz jak widać świetny kontakt z córeczkami i tego się trzymaj. Mam koleżankę z pracy która miała szybko dzieci (dużo szybciej niż Ty). Teraz cały czas jest młoda a dzieci już odchowane:-)

momisia witam na forum

klaudia najlepiej zadzwoń do dentysty i się spytaj co o tym myśli. Ja też jestem zapisana do dentysty bo mój ginekolog wymaga potwierdzenia stanu uzębienia:-). Mówi, że kobiety w ciąży zapominają, a później okazuje się że wiele zębów po ciąży zepsutych.

Ale ja jestem ewenement. Do dentysty chodzę co pół roku, sama z własnej woli. Nigdy nie bolał mnie ząb i nigdy nie miałam znieczulenia.

To witam się i ja ! ;-)
yoohoosek Ja niestety mam tak samo jak Ty. :-( Myślałam, że o mdłościach a tym bardziej przytulaniu kibelka mogę zapomnieć a od wczorajszego wieczora już 2 razy zdążyłam się z nim "zaprzyjaźnić". Ale staram się być dzielna. Wymyśliłam nawet swój sposób na lepsze samopoczucie podczas mdłości, może skorzystasz- idę pod prysznic( mam taki z wanną) i sobie siadam i wtedy czuję się wyśmienicie. W każdym razie mam nadzieję, że Ci miną lada moment te paskudne objawy ;-)
Dotkas A tak tak, dobrze pamiętasz. Co prawda ja to się nie umywam do Ciebie bo nigdy nie startowałam w żadnych zawodach ani nic. Powiem Ci,że nie wiem niestety jaki to model :-p bo zmienialiśmy w tym roku i nawet nie pływałam na niej jeszcze tylko sobie stałam w porcie. Nigdy jakoś nie zrobiłam patentu (chociaż pływam od dawna) ale może któregoś dnia się uda? :-p A gdzie trzymacie żaglówkę?
momisia Witaj witaj! Będziesz miała wesołą gromadkę ;-)
Smile , aneczka Udanych zakupów!
zonqa Baw się dobrze ;-)
evcia Cieszę się, że jest trochę lepiej. Mam nadzieję, że Twój mąż podejdzie do sprawy poważnie bo w końcu ma 3 cudowne dziewczyny i jeszcze malucha w drodze! Jest o co walczyć ;-) Trzymaj się ciepło.
moncia Będę trzymać za Ciebie kciuki!

Udanego weekendu dziewczyny!
Ja dzisiaj jadę kupić sobie jakieś spodnie ciążowe bo w swoich się praktycznie nie dopinam :-(

nie wierzę własnym oczom, jaka tu dzisiaj pustka

moj młodszy się pochorował, co prawda obydwoje dostali dzisiaj syrop i nasmarowałam ich vickiem, kaszlu nie ma ani kataru, ale podejrzani, no i Antek przeszedł cały sie trząsł i mu zimno a termometr pokazuje 38.3, już wykąpany , paracetamol dostał, termos na nogi, mam nadzieję że to nic poważnego i na starszego nie przejdzie co jest mało prawdopodobne.

Włąśnie wyjęłam chlebek z piekarnika, mniam, już tak dawno nie piekłam, i teraz nie mogę sie doczekać aż ostygnie

I tak sobie myślałam o ciuszkach, łozeczku i takie nierealne mi się to wydaje, aż nie mogę uwierzyć że będzie kolejny maluszek, chciałąbym juz byś trochę dalej i poczuć ruchy;-)

dziewczyny dziękuję za rady w sprawie dentysty.
Ja jeszcze chwilę odczekam bo jak na razie ząb nie boli, ale raz za czas daje znaki że trzeba się go pozbyć. I to chyba on mi leukocyty powyższa wrrr.
17tego mam, to będzie już 12tydzien wiec dopytam się dokładnie p. doktor i umówię się do dentysty.

lenka21* dużo zdrówka dla chłopaków. Pogoda teraz taka że łatwo o przeziębienie niestety.
mojemu Filipowi na szczęście kaszel mija..moje specyfiki chyba skutkują hihih

moncia110 pozytywnie myślimy. Dasz radę kobito!!! :tak:
choć teraz to cieżko zdawać niestety :/

eevciaa88 wszystkiego dobrego Wam życzę. Trzymam za Was kciuki.
A jeśli chodzi o przedszkole to ja nie doradzę. Jestem raczej osobą która jest ZA tym żeby dziecko do przedszkola chodziło. No ale wiadomo nic na siłe.

Smile i udało się kupić coś ciekawego??

momisia witaj :-)

u nas dzisiaj było tak ciepło jak by lipiec był. szok po prostu. Pospacerowaliśmy, byliśmy u dziadków. Fajny dzień :):)

reklama
witam kobietki ): u nas słonko cały dzien ja od rana sprzatałam bo do meza kolega przyjechal a wiec jakos wygladac musiało :)

wcisnełam golonko w siebie :)
pozatym mdłości mnie mecza zle sie czuje wiecznie nienajedzona i wiecznie jakis dyskomfort czuje w zoładku...

wybaczcie mi nie odpowiem kazdej z osobna

droga wyjątku..

evcia ..bardzo sie ciesze mysle ze jednak dobrze zrobiłas oby wyszło wam to na dobre :)
fajnie czuc obecnosc jednak osoby która dzieliło/dzieli sie jedno mieszkanie i zycie...
trzymam kciuki myszo :)

Dotkass zdjecia pieknosci :D

a mnie na sałatke wzielo jakos ze lubie z kap pekinskiej z dodatkami ...to zrobilam z mortadeli, cebuli, szczypiorku, ogórków kiszonych, jajek i majonez pieprz sol do smaku bo taniej wychodzi :)

Do góry