reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Wiosna 2013 -
jak urlop chorobowy moze kosztowac pol wyplaty? Przeciez wyplacane jest 80 % wynagrodzenia za kazdy dzien chorobowego.
AS ty przeciez jestes w ciázy!! Przynosisz zaswiadczenie od lekarza i zwolnienie i dostajesz norlamalnie 100 % wyplaty.
Nie rozumiem, firma nie przestrzega wogole prawa pracowniczego???

reklama
a dziewczyny, czy jak urodzę i będe leżała w szpitalu to ja mooge prosić o konsultacje urologiczną ?? czy nie da sie tak za bardzo na ginekologii ? bo sie nie znam na tym, a będe potrzebować leków po porodzie i nie wiem w sumie czy mam sie na termin umawiać bo wiecie czeka sie po pół roku..

a no własnie wiosna cos dziwne z tym urlopem ??

firma ma na wszystko sposób. W sumie to nie narzekam, z tym że nie chodzi się na chorobowe...chyba że mus. Chodzi o to że wypłata jest zbudowana z wielu elementów. Podstawą jest minimalna, a reszta premie (uznaniowe, itp.) - i w przypadku choć jednego dnia chorobowego w danym miesiącu - premia uznaniowa - pół wpłaty - nie zostaje przyznana.

Ale nie ma co narzekać :)

firma ma na wszystko sposób. W sumie to nie narzekam, z tym że nie chodzi się na chorobowe...chyba że mus. Chodzi o to że wypłata jest zbudowana z wielu elementów. Podstawą jest minimalna, a reszta premie (uznaniowe, itp.) - i w przypadku choć jednego dnia chorobowego w danym miesiącu - premia uznaniowa - pół wpłaty - nie zostaje przyznana.

Ale nie ma co narzekać :)

ee to nieźle sobie ten pracodawca twój wymyslił :dry:
ehh szkoda gadac ;/

krolewnazmarcepana to chyba zależy od szpitala i od lekarzy, zarówno ginekologów jak i urologów. Ja miałam w ciąży problemy z wodonerczem i pig-taila wstawionego i jak 2 razy leżałam na patologii to arcy urolodzy nie mogli się pofatygować, żeby przyjść piętro wyżej na konsultację przez parę dni... przy wypisie z położnictwa dostałam wskazówki od ordynatora i to on uzgodnił mi terminy konsultacji urologicznej bo Panowie też mieli problem z pojawieniem się....
więc może profilaktycznie zapisz się bo to nigdy nic nie wiadomo.

krolewnazmarcepana to chyba zależy od szpitala i od lekarzy, zarówno ginekologów jak i urologów. Ja miałam w ciąży problemy z wodonerczem i pig-taila wstawionego i jak 2 razy leżałam na patologii to arcy urolodzy nie mogli się pofatygować, żeby przyjść piętro wyżej na konsultację przez parę dni... przy wypisie z położnictwa dostałam wskazówki od ordynatora i to on uzgodnił mi terminy konsultacji urologicznej bo Panowie też mieli problem z pojawieniem się....
więc może profilaktycznie zapisz się bo to nigdy nic nie wiadomo.

noo to chyba tak zrobie, kurcze beznadzieja ;/
to po co oni są w tym szpitalu ;/ ehh
a nawet nie wiem czy tu jakiś urolog na nfz przyjmuje w krakowie miałam swojego, ale nie będe teraz przez całe miasto sie fatygować wolałabym coś bliżej

Hej

Odstawiłam młodego do żłobka. pierwszy raz poszedł bez żadnego płaczu i stękania. Pomachał mi, zawołał papa i poszedł z Panią :szok:. Zaraza jedna.

Rano musiałam wstać o 5.30, bo teściowa krew mi pobierała. Myślałam, ze ją zatłukę. Mówiła, że jedno ukłucie.. ale nie powiedziała, ze 4 razy po 5ml będzie odciągać. Wbiła igłę i zmieniała tylko strzykawki. Powiedziałam jej, że krwiopijca z niej. Tyle krwi mi zabierać :p. Plus, że będę miała wszystkie badania z głowy. Wszystkie toksoplazmowy, HIVy, cytomegalie i takie tam. Zostanie mi tylko morfologia co miesiąc i siuśki. Ach i ta nieszczęsna glukoza jakoś w III trymestrze. Na samą myśl mi sie niedobrze robi.

krolewna - kuruj sie. Mi lekarz w I ciąży Gripex odradził. Nie brałam. Ale popytałam w aptece i dostałam coś innego - nie pamiętam nazwy. Może też się zapytaj farmaceuty o coś w zamian. Mnie ten Gripex trochę przeraża ;)

Biorę sie do pracy. Mąż już dzwonił, że mam sie nie obijać :p

Po co są? żeby kasę brać :-)
w szpitalu w którym byłam i patologia i położnictwo super luks , chciałabym tam rodzić jeszcze raz, ale jakbym miała jeszcze raz trafić na urologie bądź tych lekarzy to nie dziekuje. Przez buraków pół ciąży leżałam, a co pochodziłam to kwiczałam z bólu, bo przecież Panowie wiedzą najlepiej, a że się zgłasza, że boli bardzo i non stop krew w moczu to nic przecież. Od 1 usłyszałam, że chyba jestem za młoda, żeby wiedzieć co to znaczy ból, a drugi mi powiedział, że może mi się wydaje, że mnie boli. Mój ojciec jak to usłyszał (bo akurat był u mnie)to myślałam, że gościa rozniesie.
A jak się później okazało, że pig tail mi przyrósł do moczowodu to jednak Panowie zdanie zmienili:angry::crazy:

kruczek- co u ciebie? &&&

wiosna- w ciąży liczy się 100% od wszystkiego, a nie od podstawy, chyba że firma nie wykazuje niektórych zarobków, i wypłaca wam "poza paskiem" , mój mąż tak ma płacone, część na konto a część 'do ręki'

a ja się dorobiłam, rozbolało mnie gardło od razu z gorączką i niestety biorę antybiotyk, boję się o dzidziusia, ale temperatura byłaby bardziej niebezpieczna, ach ...

reklama
Po co są? żeby kasę brać :-)
w szpitalu w którym byłam i patologia i położnictwo super luks , chciałabym tam rodzić jeszcze raz, ale jakbym miała jeszcze raz trafić na urologie bądź tych lekarzy to nie dziekuje. Przez buraków pół ciąży leżałam, a co pochodziłam to kwiczałam z bólu, bo przecież Panowie wiedzą najlepiej, a że się zgłasza, że boli bardzo i non stop krew w moczu to nic przecież. Od 1 usłyszałam, że chyba jestem za młoda, żeby wiedzieć co to znaczy ból, a drugi mi powiedział, że może mi się wydaje, że mnie boli. Mój ojciec jak to usłyszał (bo akurat był u mnie)to myślałam, że gościa rozniesie.
A jak się później okazało, że pig tail mi przyrósł do moczowodu to jednak Panowie zdanie zmienili:angry::crazy:

no wiesz co masakra z tymi lekarzami... na prawde ciężko trafić na kogoś dobrego i fajnego, bo myslą chyba ze nie wiadomo kim są, a oni powinni sie zdorwiem naszym zająć a nie w dupie nas miec.
ja musze zaraz po porodzie tabletki brac, bo mam niesprawne mięśnie pęcherza tzn. nie leci mi nic :p ale co chwile musze do łazienki bo mi sie wydaje ze pęcherz pełny a jak raz poszłam z takim pełnym pęcherzem na usg to mi pan powiedział ze w tym pęcherzu nic nie ma.. a ja juz nie mogłam wytrzymac ;/
i teraz tabletki biore 200 zł praiwe kosztują ;/ ale z nimi jest ok
a jeszcze moze byc przyczyna neurologiczna to wszystko po 1 ciąży, ale badanie impulsów kosztuje chyba 1500 zł ;/

a teraz juz wszystko ok czy jeszcze masz problemy ?

Do góry