reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

nie przesadzajmy , każda ciąza kończy się porodem lub niestety poronieniem, po to jest to forum żeby się wyżalić, jak ktoś chce czytać o aniołkach to niech czyta, cytrusik nie przytaczała tu tych opowiesći tylko mówiła o swoich odczuciach, chyba po to jest forum, nie ma co sie wzajemnie nakręcać, dotkass ma rację, zresztą zycie nie zawsze jest różowe , więc hormony stop bez szaleństw
a ja dzisiaj mam wizytę :-p

asiak super wieści:tak:

reklama
Dziewczyny spokojnie

ja w pierwszej ciąży byłam mało świadoma co się w ciąży dzieje i może stać.

Dzięki BB i pobycie na nim przed zajściem w drugą ciąże dowiedziałam się że ciąża to dar i to bardzo duży bo wiele dziewczyn ma z tym problem, drugie to że często dochodzi do poronień i jest to teraz dość powszechne a po 3 występują plamienia i krwawienia i że wcale nie oznacza to poronienia i dziecko może dalej się rozwijać. Dzięki temu wiedziałam co robić w piątek choć stres był ale tliła się nadzieja. Co do porodowych dance makabr to powiem Wam że te opowieści mnie nie przerażają tylko dają tą świadomość że różnie może się poród potoczyć i że nawet najgorsze przeżycia zostają pięknie osłodzone widokiem różowego bobaska. A że różnie może być na każdym etapie, że może się przytrafić nieszczęście na to już nie mamy wpływu choćbyśmy zrobiły wszystko co w naszej mocy tak niestety jest i trzeba przełknąć tą gorzką pigułę i wierzyć mocno że wszystkie szczęśliwie dotrwamy do szczęśliwego rozwiązania.

Co do tego, że nie które dziewczyny odchodzą no cóż forum to nie stała grupa z której nie można się wypisać jednym pasuje drugim nie

Jestem po poronieniu, ciąża zagrożona, boję się i pewnie będę się bać do końca.

Nie oburzam się tylko stwierdzam, że na forum powinnyśmy pisać o wszystkim, rozumiem, że niektóre potrafią się bardziej zaniepokoić, dlatego uważam że jeśli ktoś tak ma nie powinien wszystkiego czytać i tyle.

jak najbardziej sie z toba zgadzam i z tym co napisalas wczesniej, to jest forum i kazdy ma prawo pisac o tym co chce
jestem tu zeby pisac o swojej ciazy o zyciu o problemach i tych dobrych chwilach i o wspomnieniach takze tych z porodu

a takie ostrzezenia w postach uwazam za bezsensowne, na np. nie mam ochoty sluchac o tych wszystkich obawach o kazdy najmniejszy bol czy brak objawow i co o tym tez bedziecie ostrzegac?:]
i oczywiscie nikogo nie potepiam za obawy i za wszystkie dziewczyny trzyma mocno kciuki po prostu czytam te posty jak kazde inne a nie marudze zebyscie przestaly o tym pisac

na forum z poprzedniej ciazy nikt nie mial pretensji do innych o jakies posty a ja sama jako ze bylam w 1 ciazy chetnie czytalam posty nawet te o makabrycznych porodach haha :^^

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi w sprawie witamin :tak:
A czy któraś z Was brała kwasy DHA, bo mój gin uważa że należy je brać, na oczy i mózg dzieciątka.
I jeszcze jedno pytanko: jak często robi się badania (np.morfologia, mocz)?
Ja wszystkie badania robiłam w 7-8 tc i wyszły dobrze, a nie zapytałam kiedy mam powtarzać

Wybaczcie te pytania, ale jestem "zielona" ;-) bo to moja pierwsza dzidzia

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi w sprawie witamin :tak:
A czy któraś z Was brała kwasy DHA, bo mój gin uważa że należy je brać, na oczy i mózg dzieciątka.
I jeszcze jedno pytanko: jak często robi się badania (np.morfologia, mocz)?
Ja wszystkie badania robiłam w 7-8 tc i wyszły dobrze, a nie zapytałam kiedy mam powtarzać

Wybaczcie te pytania, ale jestem "zielona" ;-) bo to moja pierwsza dzidzia

dha nie bralam i nie zamierzam i nic o tym nie slyszalam :p
a mocz i.morfologie robie co miesiac i w pierwszej ciazy tez mialam takie zalecenia :) warto robic bo czasem jest dobry wynik a za chwile sie pogarsza albo pojawiaja sie bakterie w moczu

agusiaks, badania mocz i krew lekarz powinien Ci zlecać na co miesięcznej wizycie :tak: i pytaj, jeżeli nie jesteś czegoś pewna

lenka, trzymam kciuki za wizytę :-)

zonqa dokładnie...forum jest otwarte i nawet wiele osób nas podczytuje z nami nie pisząc, więc...a co do opisów porodu i innych dolegliwości...sorry, ale wolę pisać, że kolorowo nie jest, a raczej, że nie musi być kolorowo, chociaż zaliczam się do optymistek wiem, że na każdej drodze po której dążymy są jakieś przeciwności, dla jednej taka przeciwność to wymioty, dla innej plamienia, a dla jeszcze innej idealna ciąża za to ciężki poród...albo tolerujemy to co inne z nas piszą, albo się zgadzamy, albo nie...ważne, by pamiętać z jakiego powodu tu jesteśmy :tak:

agusiaks, ja bralam dha, sa zalecane ale w III trymestrze wiec jeszcze masz czas :-) ja w pierwszej ciazy bralam zestaw witamin prenatalu, tam sa 3 czesci, na I trymestr - complex z olejkiem mietowym, classic na II trymestr, a na III wlasnie dha + omega 3. wiec dobrze ci lekarz mowi, ale moim zdaniem za wczesnie :-)

w tej ciazy zamierzam brac pregne plus tez sa na podzielone ale chyba tylko na II trymestry - w sencie I i II zwyklu a III trym wspomniane dha i omega 3

mam nadzieje ze pomoglam :-)

reklama
Do góry