reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
kurcze zaczynam mieć ssanie, a tak się cieszyłam, że jednak nie będę miała takiego fest...cóż, właśnie wykonałam telefon do męża, żeby wracając kupił pizze peperoni :zawstydzona/y:

krolewnazmarcepana wow, piękny torcik! ja ostatnio wzięłam się za pieczenie ciast, ale do takich tortów to mi jeszcze daleko ;-)
Shy będzie dobrze ;) ostatnio do męża się śmiałam, że może za parę lat każdej kobiecie w ciąży będą wręczać przenośne mini usg (np. wielkości gpsa), żeby można samemu sprawdzać czy wszystko ok. Ale pewnie to by powodowało jeszcze większe stresu, niż badanie kontrolne u lekarzy ;-)
Dotkass wątek do polecania i odradzania zakupów jest super, na pewno się przyda! no i co ja bym dała za mamusiny rosołek, mmmm, tymczasem muszę sama coś wymyślić na obiad ;-)
Pchla a kocyk elektryczny daje więcej ciepła niż zwykły koc? jeżeli nie, to chyba nie powinien powodować jakiś niepożądanych skutków
zoozolka ja na mdłości stosuje naturalne sposoby, na mnie działa zapicie szybko dużą ilością wody ;-)

zozolka- hydroxyzinum źle mi się kojarzy, kiedyś bardzo się bałam egzaminu i mamusia dała mi te dwie różowe tableteczki żebym się uspokoiła- oczywiście tak mnie otumanił, że musiałam poprawkę we wrześniu zdawać (albo nic nie umiałam;-)) wiem, że moze byc ten lek stosowany na wymioty, ale wszędzie piszą, że ciąża jest przeciwskazaniem

Hej dziewczynki!
Postanowiłam do Was wreszcie dołączyć :tak:
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona, bo widzę że już od dawna ze sobą piszecie ;-)
Mam do Was pytanie: Czy oprócz kwasu foliowego bierzecie jakieś witaminy? A jeśli tak to jakie - podajcie konkretne nazwy. Bo słyszałam różne opinie na temat właśnie brania witamin.
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy :-)

Wlasnie siadlam do laptopa, nie wiem jak Was nadrobie :rofl2:

Poki co o sobie ;-)

Bylam odebrac wyniki badan, wszystko w porzadku.
Jutro na 13 do lekarza :tak:

Musze sie pochwalic- kupilismy samochod- renault megane- ma juz w prawdzie 15lat ale na te lata w super stanie (ogladal go znajomy mechanik). Nawet nie wiecie jak sie ciesze, tyle na to czekalam. Troche sie boje jak nim bede jezdzic bo takie duze ale to i tak nie predko bo musze prawko zdac. Postanowilam sobie ze wykupie teraz troche godzin i wreszcie je zdam bo jak nie teraz to kiedy? ;-)

Bola Was plecy? Mnie tak i to masakra jakas, nie ma dnia by popoludniami nie bolaly. Maz jak jest to mi masaz robi i to przynosi ulge ale wiadomo ze nie zawsze jest. Nigdy tak nie mialam i az sie boje co bedzie dalej, jak brzuszek urosnie.

Poczytam co u Was i postaram sie odpisac.

Hej dziewczynki!
Postanowiłam do Was wreszcie dołączyć :tak:
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona, bo widzę że już od dawna ze sobą piszecie ;-)
Mam do Was pytanie: Czy oprócz kwasu foliowego bierzecie jakieś witaminy? A jeśli tak to jakie - podajcie konkretne nazwy. Bo słyszałam różne opinie na temat właśnie brania witamin.
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy :-)

agusiaks
Witamy wśród kwietniówek
Co do witamin, to mój ginekolog powiedział że w pierwszym trymestrze zaleca brać tylko FOLIK. Uważa że na tym etapie tylko to jest potrzebne, bez żadnych witamin. Powiedziałam mu że biorę FALVIT MAMA ... - ale właśnie mi się kończą, więc jutro śmigam do apteki po FOLIK.

Pozdrawiam WSZYSTKICH!!!!

reklama
Wlasnie siadlam do laptopa, nie wiem jak Was nadrobie :rofl2:

Poki co o
Bylam odebrac wyniki badan, wszystko w porzadku.
Jutro na 13 do lekarza :tak:

Musze sie pochwalic- kupilismy samochod- renault megane- ma juz w prawdzie 15lat ale na te lata w super stanie (ogladal go znajomy mechanik). Nawet nie wiecie jak sie ciesze, tyle na to czekalam. Troche sie boje jak nim bede jezdzic bo takie duze ale to i tak nie predko bo musze prawko zdac. Postanowilam sobie ze wykupie teraz troche godzin i wreszcie je zdam bo jak nie teraz to kiedy? ;-)

Bola Was plecy? Mnie tak i to masakra jakas, nie ma dnia by popoludniami nie bolaly. Maz jak jest to mi masaz robi i to przynosi ulge ale wiadomo ze nie zawsze jest. Nigdy tak nie mialam i az sie boje co bedzie dalej, jak brzuszek urosnie.

Poczytam co u Was i postaram sie odpisac.

NIe boj nic ja jako ze woze corke stwierdzilismy z mezem ze musze miec bezpieczniejsze auto i odkad zdałam prawo jazdy wsiadłam na Renault Megane Scenic :)

scenic.JPG

bylam przerazona jezdzic autem a co dopiero takim wielkim :) ale teraz to nie wyobrazam soebie innego auta :)MOje malenstwo :D

Do góry