reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam się,
shy ja też piję rano wodę z miodem i z cytryną, nastawiam na noc i jakoś odpukać mnie nie bierze.
ladies zazdroszczę legolandu, fajnie że się wybawiliście.
evcia88 skomplikowana sytuacja, trzymam kciuki by udało się szczerze pogadać i wszystko sobie wyjaśnić.
aisak nieciekawa sprawa, dziewczyny dobrze radzą, trzymam kciuki by się wszystko ułożyło.
ankzoc bo nie jest to mój lekarz prowadzący, boję się że każe poczekać na moją. W dodatku teraz się rozpętała dyskusja dawać kobietom w ciąży zwolnienie, czy nie i lekarze są niechętni.

Życzę dużo zdrówka i spokojnej nocy :-)

reklama
ypra nie wiem jakiego masz lekarza w POZ, ale jeżeli ktoś normalny to zawsze możesz wziąć zwolnienie L4 od niego, iść powiedzieć ze jesteś w ciąży, masz nudności i nie dajesz rady w pracy. Nie wiem czy przepisy sie zmieniły czy nie...ale od 38 lub 40 tygodnia ciąży L4 od gina nie ma mocy tylko leci macierzyński, a od internisty można spokojnie wziąć zwolnienie na infekcje i doczekać porodu na zwolnienie nie tracąc macierzyńskiego ( tak bylo 5 lat temu)

Witam nocne marki hihi.
Ja cosik dzisiaj nie pospie bo moj synus wlasnie sie obudzil i szaleje. A rano musze wstac o 7 zeby core zaprowadzic do szkoly. Ale damy rade, a wlasnie jak juz jestesmy przy nocnych tematach to Dotkass tak jak dziewczyny juz pisaly nie bede robic przyjemnosci facetowi bo on mnie za duzo zdzialac nie moze skoro biore luteine dopochwowo :crazy: a jezeli chodzi o pieszczoszki to chyba bym nie wytrzymala i go dorwala a przeciez mam zakaz wiec wole nie kusic losu hahaha. A on jakos przezyje, tak samo mielismy przy 2 ciazy i dalismy rade, ale powiem wam ze po roku abstynencji jaki cudownie bylo sie poprzytulac..... wole nie wspominac bo zaraz moj wraca z pracy i jeszcze glupoty beda sie mnie trzymac hahha. Ale mam humor..

Oj dziewczyn a wy tylo o seksie i seksie

Ale się nie dziwie my też teraz czerpiemy radość z tego kiedy tylko jest okazja i siła

Ale może zlitujemy się nad tymi co nie mogą bo nam uschną z tęsknoty za mężami i ich pałeczkami;-)

Dziś mnie czeka pierwsze zebranie w przedszkolu i cały czas mam w głowie myśl jakiego już mam dużego syna:-D:szok:

Dobra pora zwlekać się z wyrka i zbierać do przedszkola i pracy

Postaram się być z Wami na bieżąco bo później nie daje badrabiać

Buziaki kochane i życzę miłego dnia

ypra nie wiem jakiego masz lekarza w POZ, ale jeżeli ktoś normalny to zawsze możesz wziąć zwolnienie L4 od niego, iść powiedzieć ze jesteś w ciąży, masz nudności i nie dajesz rady w pracy. Nie wiem czy przepisy sie zmieniły czy nie...ale od 38 lub 40 tygodnia ciąży L4 od gina nie ma mocy tylko leci macierzyński, a od internisty można spokojnie wziąć zwolnienie na infekcje i doczekać porodu na zwolnienie nie tracąc macierzyńskiego ( tak bylo 5 lat temu)

a skąd masz takie informacje ?? pierwszy raz o czymś takim słysze ;OO to chyba tak juz nie jest
ja nie pamiętam dokładnie jak to miałam, bo miałam l4 do 1 października, ale do szpitala trafiłam 15 września i poźniej do 24 września do porodu miałam l4 ze szpitala bo mąż odbierał
chyba ze ja cos pokręciłam, ale nie słyszałam o tym ;O:p
ale to troche nienormalnie ;/ jak ktoś urodzi w 42 ttygodniu to 4 tygodnie macierzynskiego przepadały ?? ;O;/

jaaa si juz nie moge doczekac wizyty u lekrza ;pp
kurcze teraz mam usg co dwa tygodnie ale od października będe miec co miesiąc jak ja to wytrzymam :p:p

Witam
wcześniej pisałam na tym wątku ale pewnie nikt mnie nie pamięta bo długo mnie tu nie było

mam pytanie
Czy wy też macie takie uczucie ciągnięcia w podbrzuszu ? o ja właśnie coś takiego czuje od wczoraj jutro idę do gina to mu powiem

Cześć dziewczyny,
Wpisałam tylko się przywitać i powiem wam ze jak was wieczorkiem poczytałam to później całą noc miałam takie sny ze aż mi było przykro jak się obudziłam a Grześka nie było bo do pracy poszedł., teraz siedzę z taka ochota na małe przytulanie i nie mogę się doczekać do 15 :)

Miłego dnia

Witam porannie wszystkie mamuśki udzialające się regularnie i te przyczajone:-)

mamakurszynki – nam się zdarzyło spać kilka razy w różnych pokojach, ale to z tego względu, że jak jestem chora to strasznie rzężę, co najmniej jakbym uprawiała sex przez całą noc i mój M nie może tego biedny znieść:no:

reklama
hej kochane,

u mnie słoneczko, więc znów pranie, boszzz...łapię się za głowę ile ja tego mam i pomśleć, że kiedyś prasowałam wszystko, a teraz szczególnie jak schnie na dworze to nie prasuje, zdejmuję i składam, prasuje tylko to co trzeba i rzeczy Amelci :tak:

Felidae, ja jak rodziłam Amelcię w maju 2008 roku miałam zwolnienie do końca ciąży od gina, a macierzyński dopiero po porodzie

madzikowska, wybacz, gdzieś mi umknęło, że przyjmujesz luteinę :zawstydzona/y: a jakoś nie skojarzyłam z zakazem :sorry2:

miłego dnia

Do góry