reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Pchla_Szachrajka gratulacje udanej wizyty. :)

ja z tesco mam sporo koszulek dla Młodego i są naprawdę fajne gatunkowo. Lubię też c&a i h&m.

oj ja też mam ochotę już coś kupić maleństwu...ale jeszcze czas więc się wstrzymam hihi. Chyba faktycznie trzeba poczekać do styczniowych wyprzedaży
;-)

zrobiłam sałatkę z pomidorów z cebulą i idę coś oglądnąć i będę jeść hehe :)

reklama
Dziekuje dziewczyny za mile slowa:) Cudownie jest zobaczyc, ze wszystko jest w porzadku..Inaprawde przedziwny widok jak takie malenstwo az tak strasznie sie rusza...Czasami sie zastanawiam-czy jak ja spie to ono tez spi?Czy wlasnie spi jak chodze bo wtedy spokojnie sie kolysze, hmmm

aaa19 powodzenia jutro:)Juz sporo bedzie widac ...:) Daj znac jak poszlo:)

klaudia011 mi lekarz mowil aby ograniczac cebule i czosnek bo ponoc bardzo sprzyjaja powstawaniu zgagi. Choc pewnie u kazdego dziala to inaczej. Widzisz jakas roznice jak jesz cebule?

Dziewczyny jaka forme aktywnosci polecacie? Ja daje rade tylko spacerowac i bardzo delikatne siedzenie, prostowanie, kolysanie sie na pilce. Na basen troszeczke sie boje ze wzgledu na zarazki....hmmm...nie wiem co mozna za bardzo w ciazy robic..?

Czesc dziewczyny!
Po pierwsze gratuluje Pchla_Szachrajka. A po drugie tez bylam dzisiaj na USG jak same juz wiecie, balam sie potwornie o tego miesniaka i skrocona szyjke i HURAAAAAAAA..... wszystko jest ok :-):-):-) dzidzia slicznie rosnie i tak jak u Pchelki bylam w szoku jak duzo ruchow wykonuje, chociaz nie powinno mnie to dziwic bo mam juz 2 dzieci :) Maluszek ma juz 4,6cm i tez mialam badania przeziernosci. A miesniak sie wchlonal a szyjka wydluzyla takze stres poszedl na bok. Nawet nie wiecie jak sie ciesze.... DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA WSPARCIE :tak: Jedynie co mnie zdziwilo ze to juz 12 tydzien i termin mam miedzy 25 III a 1 IV. Ale najwazniejsze ze juz jest ok.
Jutro mam pelno zalatwiania ale w czwartek postaram sie nadrobic straty i napisze do Was.
Buziaczki i wszystkim zycze szczesliwego USG i wzruszen jak zobaczycie bijace male serduszko;-)

Wyczytalam na szybko ze pisalyscie o kupowaniu ciuszkow.
Ja chyba malo co kupie bo wszystko mam po corci i synku, no ale znajac mnie w styczniu tak jak wiekszosc z nas zaszaleje. Dzisiaj juz mnie po USG ponioslo i pojechalam do Galerii i kupilam super spodnie ciazowe za 40zl przecenione ze 130zl. Takze trafilo mi sie do tego maja piekny turkusowo-niebieski kolor bardziej niebieski no ale za taka cene!!!!
I powiem wam ze w H&M sa super ciuchy ciazowe nawet po 20zl, ale poki co na ciuszki dla dzidzi nie patrze bo by mnie kusilo na kupno a jeszcze mamy czas...
Najfajniej bedzie jak wszystkie po kolei zaczniemy rodzic hihi...

Milych snow ;-)

madzikowska gratuluje serdeczenie dobrych wiesci!!! sama wiem jakie to straszne byc w ciaglym stresie i niemoc nic zrobic..ta bezradnosc jest najgorsza...Ciesze sie bardzo z Toba!Oby Malenstwo teraz roslo sobie zdrowo a ty rowniez wypoczywaj i juz sie nie denerwuj...:)

Dziewczyny czy was tez tak boli dolny odcinek kregoslupa....mi strasznie dokucza od paru dni. a nie pracuje. bo mialam wakacje....Straszny ten bol :(

hej dziewuszki :)

gratuluję szczęśliwych wizyt, super wieści :-D

a ja mam taki podły humor od 3 dni, że w ogóle się dogadać z moim nie umiem, za każdym razem dochodzi do ostrej wymiany zdań i ja oczywiście w bek :-( boję się że tylko szkodzę Farfocelkowi i to się może źle skończyć, ale tak mi chyba hormony świrują, że jak widzę mojego to zaczynają mnie swędzeć żyły normalnie z irytacji :zawstydzona/y: a on nie należy do facetów, którzy zwalą to na ciążę, przytulą i będzie ok, tylko się stawia osioł :-p

Witam Was Dziewczynki,gratuluje udanych wizyt,i liczę że tylko takie będziemy miały:-)
cytrusik nie ma chyba faceta ,który czasem nie doprowadza Nas do pasji,ale pomyśl sobie czy umiałabyś żyć bez Niego?Mój po przedwczorajszej akcji jest przekochany,więc chyba mu głupio:tak:.Nie denerwuj się,bo to szkodzi Waszemu maleństwu,a po drugie mój lekarz zawsze powtarzał w pierwszej ciąży że mam się bardzo dużo śmiać,to dziecko będzie radosne:-)i spełniło się:-)
madziakowska dzięki za informacje że są ciuszki ciążowe przecenione,ja co prawda w poprzedniej ciąży zaczęłam chodzić w spodniach ciążowych w 7 miesiącu,ale teraz pewnie będzie brzuszek wcześniej,więc może mi się przydadzą,a przecież nawet kobieta w ciąży chce wyglądać atrakcyjnie:-)
pchła_szachrajka ja kilka dni temu miałam taki atak bólu w dolnej partii kręgosłupa,ale na szczęście przeszło,raz posmarowałam Naproxenem Forte,wiem że wolno,bo w poprzedniej ciąży też miałam takie ataki bólowe.

a jak Wy dziewczyny rozróniacie czy to dolna partia kregosłupa czy krzyż :sorry: ? może to głupie pytanie, ale ja też mam bóle w dolnej części, zwłaszcza z rana i myślałam że to krzyż, nawet no spe brałam bo bóle w krzyżu to z tego co mi gin mówiła zły objaw

ja mam wyznaczone badanie na 5 października, ale jeszcze idę za 2 tyg na cytologie i muszę dopytac czy będę mogła miec za darmo to badanie. Siostra męża ma córę z wadą genetyczną i podobno przysługują mi darmowe badania ale nie wiem czy prywatnie też mi się uda czy muszę iść gdzieś na NFZ..zabaczymy, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze..

Żaden prywaciarz nie zrobi Ci badań za darmochę Aguś. Tylko w NFZ respektują przysługujące Ci z różnych względów badania. Prywatny może ci za to wystawić skierowanie na takie badania

Ja muszę suknię ślubną sprzedać, bo wisi niepotrzebnie. Ale właśnie aukcję muszę poprawić a nie mam natchnienia.
Tasia ja też mam piękną suknię ślubną dopiero z kwietnia tego roku, ale wystawiłam ją dwa razy i wśród ogromu sukien po prostu zniknęła :( a taka śliczna, że aż żal że w szafie leży...

ale to fajny czas dziewczyny, my i nasze fasolinki w brzuszkach :-D czad! lubie czas ciazy

Notka :) Ja też się meega cieszę tym czasem. Aż już się nie mogę doczekać aż będę tak w okolicach 6-7 miesiąca, kiedy będę już brzuchatką z prawdziwego zdarzenia, będę czuć ruchy i szukać ciuszków, łóżeczek i butelek :)))

Czasami sie zastanawiam-czy jak ja spie to ono tez spi?Czy wlasnie spi jak chodze bo wtedy spokojnie sie kolysze, hmmm

Z tego co słyszałam Pchełko, to niezależne od naszego snu. A dopiero w okolich chyba 18 tyg zaczyna sobie wyrabiać regularny cykl snu.

Dzisiaj juz mnie po USG ponioslo i pojechalam do Galerii i kupilam super spodnie ciazowe za 40zl przecenione ze 130zl. Takze trafilo mi sie do tego maja piekny turkusowo-niebieski kolor bardziej niebieski no ale za taka cene!!!!
;-)

Madzikowska, a w jakim sklepie kupilaś te spodnie- to brzmi jak mój kolor więc się nakręciłam heheh :)

hej dziewuszki :)

gratuluję szczęśliwych wizyt, super wieści :-D

a ja mam taki podły humor od 3 dni, że w ogóle się dogadać z moim nie umiem, za każdym razem dochodzi do ostrej wymiany zdań i ja oczywiście w bek :-( boję się że tylko szkodzę Farfocelkowi i to się może źle skończyć, ale tak mi chyba hormony świrują, że jak widzę mojego to zaczynają mnie swędzeć żyły normalnie z irytacji :zawstydzona/y: a on nie należy do facetów, którzy zwalą to na ciążę, przytulą i będzie ok, tylko się stawia osioł :-p

Hehehehh :) jak to faceci mówią cytrusik: jesteś słodka jak się złościsz ;P podobał mi się strasznie ten twój wywód :) chyba każda z nas od czasu do czasu czuje jak hormony przejmują władzę nad ciałem ;))

reklama
dzień dobry,

ja już po porannym spacerku i pysznym śniadanku ze świerzych bułeczek, a zaraz zjem jeszcze bułeczkę z budyniem i mleczko sobie wypije, a później chyba pójdę spać, strasznie senna jestem, pewnie pogoda. Z rana padał deszcz i grzmiało, a teraz ciepełko, ale super powietrze, takie świerze, niestety znów się chmurzy...dobra to jak już o pogodzie opowiedziałam, "idę" dalej ;-)

aaa, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytkę, koniecznie pochwal się po powrocie na odpowiednim wątku :tak::-)

Pchła, założony został wątek ćwiczeniowy dla brzuchatek, zajrzyj tam :tak::-)

madzikowska, gratuluję udanej wizytki :-)

cytrusik, hormony buzują i nic na to nie poradzisz, ja jak byłam z Ami w ciąży potrafiłam się popłakać, nad deską do prasowania, a jak R wrócił z pracy to potrafiłam mieć do niego pretensje o wszystko, o to, że nie płacze ze mną, o to, że nie przytula tak jak ja bym chciała, ect.

cytrusik
, a dlaczego ból kręgosłupa to zły objaw? no nie jest to przyjemne, ale żeby od razu coś złego miało się dziać- kręgosłup może boleć od narostu hormonów, w ciąży to się zdarza no i niestety trzeba sobie z tym jakoś radzić,nie koniecznie lekami przeciwbólowymi, znalazłam takie ćwiczenie, może spróbuj- oby pomogło :tak:

miłego dnia

Do góry