reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Agus: kupuj tylko na promocjach :) nie potrzebujesz nic na juz, wiec spokojnie mozesz poczekac na promocje a wtedy taniej wam wyjdzie
/
dokładnie, jestem tego samego zdania, często nawet warto wziąć coś większego, bo w sumie i tak się założy później :tak:, ja kombinezony Amelci kupują w Tchibo, kosztuje dorgo, bo ponad 200 zł, ale ma na dwa sezony, to już drugi kombinezon tej firmy i jestem mega zadowolona, ale to już dla dzieci starszych, które ruszając się skaczą, kombinezon jest mega lekki a przy tym ciepły- rewelacja :tak: a kombinezon dla małej Ami kupowałam w C&A chyba, też jakoś nie dużo zapłaciłam

reklama
haha Dotkas ja mojemu w tchibo kupiłam jeden za to tak wielki ze już 3 rok w nim ganiał...niestety ostatni hi hi :-) zapłaciłam na wyprzedaży w tchibo jedyne 69 zł ...no 4 lata temu ale w tym samym czasie ludzie używki sprzedawali za 150 :|

Kochane!Wlasnie wrocilam z usg, moj Skarb ma ponad 3 cm i weslo do mnie machal raczkami i nozkami:) Niesamowite wrazenie- widac juz paluszki, kregoslup, oczka, ach...brak slow, zreszta wiecie same...:)

Czy kazda z was ma wykonywane badanie przeziernosci karkowej? Mieszkam za granica i tutaj nie jest to standardem, moj plski lekarz jednak to badanie zalecil jako obowiazkowe, i sama nie wiem jak jest w Polsce.

A:) I lekarz kompletnie uspokoil mnie farbowaniem wlosow-powiedzial, ze nic mi nie bedzie jak pare razy zafarbuje wlosy w ciazy, przeciez nie robie tego codziennie a mam sama dobrze sie czuc na co dzien:)

Ja dzisiaj pierwszy raz zaszlam do sklepu z ubrankami, ale jaks boje sie zapeszac....Chyba zaczekam do konca 3 miesiaca...

Pchełko, gratulacje :D Mały człowieczek co? masz zdjęcia? :)
Badanie przezierności jest zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne. Powinno się zrobic na pewno 3 badania właśnie między 11 a 14 tyg, między 18 a 22 (tzw połówkowe) i między 28 a 32 tydz.

Pchla_Szachrajka –ja się po osiem godzin i gdybym mogła to spałabym jeszcze dłużej. Ale faktemjest, że dokąd jestem w ciązy to niezależnie od tego na która godzinęnastawiłabym budzik to budzę się na kilka minut przed nim i od razu jestemrozbudzona:baffled:
U mnie z takich nietypowych pierwszych objawów ciąży byłomega zaparcie, ale tak się przy tym namęczyłam, że byłam na całym ciele mokra,a piżama pod biustem i na plecach miała dosłownie mokre plamy:shocked2:.
Mój brzuszek już regularnie widać, niezależnie od pory dnia.:-)Kurcze a chciałam to jeszcze zachować w tajemnicy przed szerszym gronem dopoczątku października:confused:
Tasia001 – tak robiłami teraz już ok., ale byłam mocno zdziwiona bo wygląda jakby samoistnie przeszło
Kurcze, a mnie tosty nie ruszają, ale pozytyw jest też żenie mdli mnie na myśl o nich, więc spokojnie mogę Was czytać:-D
White_orchid –jak ja chciałabym chcieć surówki. :-(Właśnie zjadłam gotowane ziemniaki z masłem ikefirem, bo nic innego mi nie podchodziło. Fakt wieczory są najgorsze. Czasemna kolację wchodzi mi tylko szklanka mleka:baffled:
Oliwka 36- mójtM eż jest kochany, opiekuńczy i cierpliwy i zauważyłam, że od czasu „odstawienia”częściej chce się po prostu przytulić - słodkie;-)
Tiramissu84- niełykam jeszcze witamin, a włosów mam i tak już baaardzo mało. Za tydzień mam wizytę u gina, muszę siędopytać.
Czy jest wśród nas jakaś co nie farbuje włosów? :-)Ja idę w październiku,bo wcześniej fryzjerka powiedziała, że farba nie chwyci.

A ja jak na razie nie kupuje ubranek,bo po pierwsze za wcześnie,a po drugie jeśli będzie córeczka to mam wszystkiego w nadmiarze.
Kupiłam te body w tesco w zeszłym tygodniu,i po praniu jak na razie super,nic się nie dzieje.
Oddaję mojemu M komputer,i pójdę się wykąpać.

Felidae, to udało Ci się kupić tanio, ja Amelci kupowałam 3 lata temu i za nówkę zapłaciłam coś koło 200 zł, w zeszłym roku nowy, bo z poprzedniego wyrosła i znów koło 200 zł, ale fakt faktem, że leży i mam nadzieję, że jeszcze się przyda (jak będzie dziewczynka, jak nie to oddam siostrze ciotecznej, Jej Mała akurat będzie rozmiarowo na ten kombinezon), w zeszłorocznym Ami jeszcze przechodzi tą zimę :-)

Pchła, gratuluję udanej wizytki, ja dla Amelci zaczęłam kupować dopiero koło stycznia- lutego (termin miałam na maj), teraz czekam podobnie jak mamakruszynki, jeśli będzie dziewczynka nie wiele będę musiała dokupić, ale jak chłopiec to już będę miała jazdę, ze sprzedażą ciuszków po Ami i kupnem nowych dla chłopca :sorry2:
Nie wiem jak to zrobłam, że mam taką dużą czcionkę:confused:
:-D:-D:-D

Kupiłam te body w tesco w zeszłym tygodniu,i po praniu jak na razie super,nic się nie dzieje.
Oddaję mojemu M komputer,i pójdę się wykąpać.
ja nie mówię, że są kiepskie, bo nie są, ale po kilkunastu, kilkudziesięciu praniach gatunkowo wydawały mi się gorsze, chyba, że teraz są lepsze gatunkowo, dawno nie kupowałam ciuszków w TESCO, tymbardziej, że moja Ami obkupiona prze wszytskich na kilka lat do przodu (dobrze, że mam gdzie to trzymać :-D)

reklama
Hej dziewczyny!
Pchla Gratuluję udanej wizyty!! ;-)

Ja idę oglądać fasolkę jutro, teraz to już powinno być na co popatrzeć oprócz bijącego serca. ;-)

Nie czuję się w ogóle na siłach, żeby cokolwiek robić bo mam jakieś ekscesy żołądkowe i ponad połowę dnia leżę. Mój pies nawet jest wyrozumiały i śpi grzecznie obok cały czas! :-p

A co do ubranek to już pierwsze dostałam takie unisex ale mi się marzy dziewczynka!

Do góry