reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
dzięki Dotkass

ja słyszałam, ze kobietom w ciąży się nie odmawia... bo coś tam było ale nie wiem dokładnie co w każdym razie bardzo się mnie to podoba :-D:-D:-D:-D:-D

ale hity hitów to te :
Podczas zmywania naczyń, nie ochlap brzucha wodą – bo dziecko będzie alkoholikiem.

Nie kochaj się z mężem przez dwa miesiące przed porodem – bo maluszkowi będą ropiały oczka.

Nie przytulaj psów i kotów – bo całą miłość przelejesz na nie i zabraknie ci jej dla dziecka.

dzięki Dotkass

ja słyszałam, ze kobietom w ciąży się nie odmawia... bo coś tam było ale nie wiem dokładnie co w każdym razie bardzo się mnie to podoba :-D:-D:-D:-D:-D

ja to tez słyszałam :p jak np. poszłam raz do sklepu bo mi sie siku chciało a nie było gdzie isc, to pani powiedziała ze jasne moge isc, a poza tym przecież nie moge odmówić kobiecie w ciąży bo mi myszy sklep zjedzą :D

1. Chłopiec w brzuchu dodaje Przyszłej Matce urody, zaś dziewczynka - odbiera.
- u mnie się nie sprawdziło-każdy mówił, o chyba będziesz miała chłopca, tak wyładniałaś, miałam piękną cerę (zresztą jak teraz), śliczne lśniące włosy itp
2. Apetyt Przyszłej Matki na potrawy ostre i kwaśne wróży narodziny chłopca, natomiast na potrawy słodkie i mdłe - dziewczynkę.
- u mnie tak pół na pół- fakt, że jadłam słodkie, ale napewno nie mdłe, musiały mieć wyraźny smak, odrzucało mnie tylko od czosnku, który uwielbiałam (teraz znów odrzuca)
3. Kształt brzucha w zaawansowanej ciąży również wróży, ale zdania są podzielone, jaki wróży jaką płeć.
- u mnie sprawdziło, się, jeżeli weźmiemy pod uwagę że miałam rozlany, ogromny i poszło mi w biodra :tak:
4. Kiedy Przyszła Matka jest już kilka dni przed porodem i - co się z tym wiąże - ma duży brzuch, sadza się ją na podłodze. Jeżeli wstając, podeprze się lewą ręką - urodzi chłopca, jeżeli prawą - dziewczynkę.
- żebym ja zwracała na to uwagę, czym się podpierałam, hehehe, ale pewni prawą, bo jestem praworęczna ;-):-D
5. Niecierpliwi nie muszą czekać aż do dziewiątego miesiąca, bo pierwsze ruchy dziecka też wróżą - jeśli Przyszła Matka odczuje je po prawej stronie, to znak, że urodzi się dziewczynka, jeśli po lewej - to chłopiec.
- sprawdziło się- czułam po prawej :tak:
6. Jeśli Przyszła Matka ma w ciąży zgagę, to dziecko urodzi się z długimi włosami.
- nie sprawdziło się, Ami miała włoski, ale nie wiele, a zgaga zarówno w pierwszej jak i teraz męczy mnie od początku :sorry:
7. Jeśli ktos poprosi Przyszłą Matkę o pokazanie dłoni i ona pokaże je górną (zewnętrzną) częscia dłoni, to będzie chłopiec, jak wewnętrzną - to dziewczynka
- hmmm, zawsze pokazuje wewnętrzną stroną, jak do wróżby :-p:-D

a najlepsze, ze bardzo jakis stary przesąd mówi, że niby nie powinno sie w ciązy myc okolic intymnych (9 miesięcy ;OO:|wtf ) a ostatnio na onecie był taki artykuł o porodówkach i położnych i one tam opowiadały, ze sie spotkały i z takimi kobietami które w to wierzą a jaki smród był
jak to czytałam to płakałam ze śmiechu :p

a najlepsze, ze bardzo jakis stary przesąd mówi, że niby nie powinno sie w ciązy myc okolic intymnych (9 miesięcy ;OO:|wtf ) a ostatnio na onecie był taki artykuł o porodówkach i położnych i one tam opowiadały, ze sie spotkały i z takimi kobietami które w to wierzą a jaki smród był
jak to czytałam to płakałam ze śmiechu :p
ja to bym się pożygała...blehhhh

reklama
1. Chłopiec w brzuchu dodaje Przyszłej Matce urody, zaś dziewczynka - odbiera.
ja wyglądałam normalnie to 7 miesiąca, potem byłam napuchnięta, więc powiedzmy ze sie sprawdziło :p
2. Apetyt Przyszłej Matki na potrawy ostre i kwaśne wróży narodziny chłopca, natomiast na potrawy słodkie i mdłe - dziewczynkę.
zupełnie u mnie tak nie było ;p miałam ochote na ostre:p
3. Kształt brzucha w zaawansowanej ciąży również wróży, ale zdania są podzielone, jaki wróży jaką płeć.
nie wiem, a jaki brzuch zwiastuje dziewcszynke ?? bo miałam mały i wysoko
4. Kiedy Przyszła Matka jest już kilka dni przed porodem i - co się z tym wiąże - ma duży brzuch, sadza się ją na podłodze. Jeżeli wstając, podeprze się lewą ręką - urodzi chłopca, jeżeli prawą - dziewczynkę.
nie próbowałam ;p
5. Niecierpliwi nie muszą czekać aż do dziewiątego miesiąca, bo pierwsze ruchy dziecka też wróżą - jeśli Przyszła Matka odczuje je po prawej stronie, to znak, że urodzi się dziewczynka, jeśli po lewej - to chłopiec.
czułam na samym środku brzucha pierwsze ruchy, pamiętam jak dzis :D
6. Jeśli Przyszła Matka ma w ciąży zgagę, to dziecko urodzi się z długimi włosami.
sprawdziło sie ;d
7. Jeśli ktos poprosi Przyszłą Matkę o pokazanie dłoni i ona pokaże je górną (zewnętrzną) częscia dłoni, to będzie chłopiec, jak wewnętrzną - to dziewczynka
nie próbowałam

Do góry