reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

anerazm – życzę powodzenia i wytrwałości w karmieniu małej. Musi w końcu się przełamać i zacząć jeść
lenka - dzięki za informacje o tych kaszkach. Też chyba poszukam takich zwykłych w sklepach.
Ja jak podałam pierwszy raz szczeniaczka uczniaczka małej, to się go bała (nagle ktoś do niej gada!), ale zaczęłam się nim z nią bawić i oswoiła się z nim. Teraz lubi się nim bawić, a najbardziej gryźć ucho szczeniaczka.
A mnie dziś spotkała niespodzianka. Wygrałam w konkursie bobovity kocyk (wartość 150 zł, hmmm ciekawe jaki będzie) + 3 kaszki EXPERT.

reklama
Hej
Wiosna gratuluje wygranej:-)
Anezram kciuki za was troje- nie wiadomo kto w wiekszym stresie mama dziecko czy tata... Ale powinno byc lepiej z kazdym dnuem
Mania najglosniej piszczy jak pelznie/raczkije do nas od siebie :-D strasznie to zabawne no i od kilku dni obserwujemy zmniejszenie mowy i pelzania na rzecz raczkowania...
A dzis rano zucila sie na mnie całować wołając "mama" strasznie to bylo wzruszające bo sprawialo wrazenie swiadomego...

Spokojnej nocy

Jakiś taki dzień, że melduję przeczytanie wątku. BB mi się zmieniło w koncu na nową szatę.

A książka (Anila) jest boska, czyta sie świetnie, ale ja mam tak malo czasu na czytanie...

anila - ja czasem specjalnie kładę sie obok Szymka i onwtedy tak na mnie patrzy, uśmiecha się i przechyla na bok, żeby się przytulić.Czasem łapie też w ręce moją głowę i przyciąga do siebie do policzka. Słodkieto.

Wczoraj był ciężki dzień. Szymek marudził od samego rana. Popołudniowa drzemka była dopiero po viburcolu i żelu na ząbki. Znowu zaczyna płakać przez sen, więc pewnie to ząbki:baffled: A co do spania to robimy postępy tj. tak do 1 w nocy już śpi w swoim łóżeczku:-D

Dzień dobry :-D:-D:-D

Moje kochane. Dziś się dowiedziałam, że noc może być przyjemna. Michalinka budziła się tylko 4 razy. Może idzie ku lepszemu?
Ale jak jest lepiej to oczywiście musi być też gorzej. Zgubiłyśmy ulubioną zabawkę małej: takie interaktywne jabłuszko. Albo wypadła z wózka (w co wątpię, bo jest duże i bym słyszała, zauważyła) albo ktoś nam zawinął w przychodni :-(
Muszę kupić jeszcze raz bo mała ją uwielbiała.
Pochwalę się udanym zakupem. Kupiłam małej gumowe klocki i już budujemy. Ale się to małej podoba. Co zbuduję ona zburzy. A klocki bezpieczne bo miękkie. Super zabawa.
Dziś w Wawie pada deszcz, a szkoda bo w końcu możemy wyjść na spacer, bo przeziębienie małej przeszło.

dzień dobry...

po wielkich protestach mała w końcu zasnęła... uff

u nas też pada

nasz dom nabiera charakteru domu :) wczoraj usunęliśmy większość kartonów z podłogi i w końcu widać co na niej jest :)
Mała będzie miała większą przestrzeń do eksploracji...

Wawka mam nadzieję, że jabłuszko się znajdzie a pobudek nocnych będzie coraz mniej...
fajnie, że nam te dzieciaczki tak pięknie rosną... zachwyca mnie coraz wyraźniejsza komunikacja z Manią... że już z uporem dąży do tego co jej się podoba, odmawia tego na co ochoty nie ma. coraz mądrzejsze to dziecko.

no i miałam straszny dylemat szykując kalendarz na 2014 - co roku robię taki ze zdjęciami, są tam zdjęcia z całego roku, i trudno mi było wybrać zdjęcia inne niż te z Manią :D

nic to idę szorować podłogę póki mały glonojad śpi

Witajcie:)

iza876- luz bluse nie jestes wyrodna matka:) czasem tak trzeba ,dziecko nie moze byc non stop zabawiane,noszone na rekach bo pozniej nie bedziesz miala chwily dla Siebie

Anezram-to samo dostalam:)

pscolka -ladnie 9kg w 9 tyg szok:szok:

u nas pogoda totalna klapa buuuu ... zaraz wsiade na rowerek;p z "love story":-D

Ahhhh dziewczyny wlasnie chcialam juz dawno zalozyc WZ troche mamus odeszlo ale tez sa dziewczyny ktore bardzo czesto sie udzielaja ,nie uzyskalam odpowiedzi od was:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kochane w ten pochmurny poranek ;)

Tak czytam wasze posty i doszłam do wniosku że jestem szczęściarą w przesypianiu nocy :) moja mała nie budzi się wcale :D idzie spać koło 20 wstaje koło 6-7 rano. Jak w nocy widzę że zaczyna sie kręcić to lecę po butelke i je przez sen.

Chyba muszę wybrać się do neurologa z tym kręgosłupem no i pewnie do pediatry bo od tygodnia Zuzia ma katar taki zalegający gęsty i cięzko się go pozbyć więc się boję zeby nie poszło na uszy albo oskrzela - ja już nie chce trafić znów do szpitala Boże jak ja się tego boję :(

Miłego dnia!!!

Do góry