reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Phel - no to daliście czadu. :-D My bez alkoholu też daliśmy,ale właśnie dostałam @:-(Jak masz ochotę na czekoladę to też raczej dostaniesz,przynajmniej u mnie to tak działało. A generalnie @ to teraz mam taki lajtowyjak nigdy w życiu, 3 dni max i nic nie boli. A ja tam widzę pozytywy takiejpogody, przynajmniej mam 2 w 1 tj. spacer i inhalację;-)
wiosna - gratuluję entuzjazmu po treningu, oby tak dalej.Mój M się wziął za siebie, zaczął biegać. O ile w ciąży (tj. mojej ciąży)schudł 7 kilo, to teraz nadrobił z nawiązką:-D
anka - to niefajnie z tymi plackami. Ja już nie wiem cojeszcze odstawić, żeby przeszły:-(

Anka: dało się zauważyć twoją nieobecność na forum :-D Dobrze, że jesteś. Ja staram się tylko Hippa dawać małej. Też przemawia do mnie bio. Poszukam coś o tej fermie dyń w necie.
Co do @ to ja jeszcze od porodu nie miałam :szok: Myślałam, że jak rozszerzę dietę małej to dostanę a tu nici. Może już przekwitłam?:szok:
Pscółka: od mięsa zauważyłam, że mała ma mega zaparcia.Za radą lekarki ze szpitala włączyłam laktulozę. Zobaczymy czy będzie poprawa.
Ja dalej walczę z półpaścem. Ciekawe jak długo to trwa to choroba. Już tęsknię za spacerami :-(
Lecę małą usypiać.

U nas jeśli chodzi o dietę to wydaje mi się, że od czasu wprowadzenia mięska do posiłków to mała bardziej marudna się stała. Czy to możliwe?
możliwe u nas tez tak było szczególnie jak królik był na talezy juz go nie daje podawałam przez miesiac tylko kurczaka i indyka i jest ok

co do chusteczek dada fajne sa te cotton po dwa pakowane teraz w promocji identyczne jak huggies bo tylko je uzywam sa mokre i mi pasuja a fitti tez miałam i nawet jeszcze grzes lezy ta paczka 3szt nie otworzona ale dady lepsze tylko nie te w stałej sprzedazy skusiłam się na nie jak były w promocji nie wiedzac ze sa inne

Phell podeslesz do mnie ja to zawsze bede miec niedosyt ale pewno na Oli się skonczy :-(

nasze słonce ostanio samo się przestawiło chodzi spac około 23 a wczesniej zasypiała o 20 i co teraz hmmmm

kupiłam rajstopki w biedronce rozmiar 80-86 sugerowałam sie otwartą paczką je włąsnie takie git będą no i były tego samego koloru a wziełam inne i akurat do przedszkola będzie miałą hahaha z jakies 10cm dłuzsze jak nie lepiej kupiłam raz w kiku rozmiar 68-74 tez akurat do przedszkola stykną heheheeh oo slysze narabianie w łozeczku bez krzyku trzeba konczyć

Ostatnia edycja:
pscółka- Ty masz okres karmiąc piersią??? Ja jeszcze nie mam. Kurcze, niby się zabezpieczmy, ale od tygodnia strasznie mnie mdli.... Chociaż jak się zabezpieczamy to nie ma jak:tak: Okresu jak nie było tak nie ma ,ale jak się karmi to chyba można go nie mieć , nie?

Phel- No ja tez się troszkę boje....Ale my czadu aż takiego nie dalismy hehe bo elegancko się chronimy przed ciazą:-D

wawka- Ja Ci nie pomogę, bo u nas mięsko zatwardza kupy tylko:-D Tak to już wsuwa prawie wszystko;-)

Hej

dziewczyny ja tak na szybko, z ostrzeżeniem, bo tu teraz sprawy żywieniowe na tapecie i rozszerzanie diety

wyobraźcie sobie, że kupiłam kaszkę Bobovity mleczno-ryżową o smaku bananowym (bo po Nestle były suche policzki) i jakież było moje zdziwienie, gdy tą kaszkę spróbowałam i powąchałam:szok: Jako mamuśka z kaszkowym doświadczeniem mogę stwierdzić, że to coś w środku nawet nie stało koło kaszki z opakowania!!!!:wściekła/y:

Prawdopodobnie jest to kaszka mleczno-kukurydziana lub wielozbożowa, nie wiadomo czy ma gluten i od jakiego wieku. Smak kaszki poznaję (na pewno takie jadała Gosia), tylko ciężko mi ją zakwalifikować, pewnie to kaszka z serii pyszne śniadanko (lub kolacja)

Jestem zła, że takie pomyłki zdarzają się w niby super kontrolowanych posiłkach dla niemowląt:crazy: i zastanawiam się czy odesłać to coś Bobovicie czy od razu do jakiegoś Instytutu żywności i żywienia... tylko czasu brak...

pola - nie martw sie, ja tez nie mam okresu :) polog mialam tak krotki, ze juz zapomnialam co to znaczy miec okres :D ostatnio bylam na kontroli u gina z usg i moje jajniki smacznie spia, wiec na razie sie nie zapowiada. powiedziala mi babka, ze prawdopodobnie naleze do tych kobiet, ktore dopiero jak przestana karmic to dostaja okres. a ze ja chcialabym bardzo minimum rok... ;) w to mi graj! braciszek dla Zuzi w planach w 2015 dopiero ;)

wiosna oby tak dalej, u mnie cos zeszło z kg, nie duzo ale się strasznie cieszę, może uda mi sie skombinować znowu rowerek i wtedy dołącze

phel agentka z Ciebie, ja pomimo ze się zabezpieczamy i tak co jakiś czas panikuję, a @ jeszcze nie miałam, niby fajnie ale tak ale byłabym chyba spokojniejsza jakby była

pscółka może następnym razem się uda, u mnie własnie jakoś o tym czasie Antoni zakiełkował :-D, a nie zmieniałaś nic do prania , kapieli, pościeli, spiworka , moze z czegoś innego zrobiony, i czy wyeliminowałaś mleko całkowicie ze swojej diety, a może coś z soją, u mnie antkowi na jesien i zimę wychodzą szorstkie swędzące placki, latem ich nie ma, pleśń grzyb ?, nie mam pojęcia, a natłuszczasz czymś, u nas skóra ładna ale cały cxzas kąpie żelem z emolium, i smaruję emulsją, i szampon też z tej serii, a mięso dajesz słoiczkowe

pola widze że mamy ten sam dylemat co do seksów, antyboboseksów

zozolka ja właśnie wcozraj kupiła te inne chusteczki z dady, ale jeszcze nie używałam i rajstopki też kupiłam jedną parę, ale rozwinęłam, traz zawsze sprawdzam jaka jest rzeczywista długość, do przedszkola tak szybko czas zleci, tylko żebyś nie zapomniałą za masz takie rajstopki gdzieś w szafie upchnięte jak Ola urośnie

wawka , anka pozdrawiam

u nas coś koncu słone przeswituje, może uda się nam wyjść na spacer, ja nadal churchlam jak jakiś gruźlik, mam taki zmusłowy głos,, olo już praktycznie w cale nie kaszle , ale jeszcze przez 2 tyg wziewy zeby troszkę zabezpieczyć przed kolejnym choróbskiem jeśliby chłopcy coś przyniesli ze szkoły. Z tydz pasowanie na ucznia, poryczę się czy się nie poryczę?

lekarka mi powiedziałą w związku z tymi oskrzelami olka zebym tż uwazała na dietę, bo też bardzo wpływa, chodzi o mleko, nowości wprowadzać najlepiej raz na 2 tyg, no i zauważyła ze po każdym szczepieniu tydz po, coś się dzieję, dobrze że na razie spokój.

hej...

u nas dziś pada... spacer z koleżanką odwołany, Maluta kombinowała jak tu wymigać się od obiadu, ale na szczęście zjadła w końcu wszystko :)

Phel - rozumiem Cię :D też bym się wsytraszyła gdyby było podejrzenie nowej ciąży... ale z drugiej strony ostatnio koleżanka mnie odwiedziła (po ciuszki przyszła) termin ma na styczeń... nawet jej troszkę pozazdrosciłam tego wyjątkowego stanu... czasem wracam wspomnieniem do tych miesięcy... jakie to niesamowite że w pamięci pozostaje głównie to co piękne a umyka z czasem to co było trudne...

Anka - zajrzałam dziś do przewijaka :) dziewczyno - pozazdrościć inicjatywy i energii! a nawiązując do kolaży to marzy mi się aby na roczek zrobić taki kolaż na kalendarzu... wiesz od marca do marca wybrać po jednym charakterystycznym zdjęciu i przerobić je jakby z polaroida i niby "przykleic" na poszczególne miesiące... ciekawe czy starczy mi energii i zapału aby to zrealizować :) bo ja to taki słomiany zapał jestem :D

moja mała łobuziara już nie ogranicza swoich wędrówek do maty... przemieszcza się wszędzie... najchętniej tam gdzie jest coś zakazanego - swoją drogą skąd te maluchy wiedzą że coś jest niebezpieczne/zakazane???

no i oczywiście przywieźli nam błędnie zamówienie na łazienkę i hydraulik dziś pół dnia czeka z robotą...

ach i miałam dziś absolutnie bezsenną noc - trzy godziny... porobiłam sobie w kuchni, poczytałam, posłuchałam oddechów M i Maluty... aż koło 4 mnie ponownie zmogło... chyba za dużo przemyśleń i emocji...

Wawka a mi dziś pediatra też mówiła o tej laktulozie, ale powiedziała żeby najpierw spróbować rumianku... noo i powodzenia ze zmaganiami z półpaścem...

reklama
Anila - dzięki śliczne! :) tak mnie wzięlo i takie natchnienie :) hihi. Lubię takie rzeczy robić. ;)

Dziewczyny - ja mam najlepszą metodę antykoncepcyjną na świecie! Od 1,5 bez seksu. Chłopa nie ma, seksu nie ma.... Ale drugie dzieciątko mi się marzy... Są w Polsce banki spermy? ;)

Nef - ja bym się nie poznała... a też mam kupioną bobowity bananową, ale na szczęście tylko ryżową...

Pscóólka - ja tez nie wiem... dlatego alergolog się kłania, trudno, podobno z takimi malymi dziecmi ciezko, ale przynajmniej bede wiedziala co i jak... Jak się nie uda ze skierowaniem, to pojade prywatnie...

Do góry