reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

wawka- współczuję Ci
Phel- ja mam w domu taki na 6-9 msc, ale coś czuję, że będzie na styk :baffled: Emilka już nosi rozmiar 74, a wiadomo co firma to inna rozmiarówka. Typowego zimowego nie posiadam, póki co się rozglądam- kupię jak zajdzie taka potrzeba. Chociaż będę pewna co do rozmiaru :-)
pola- moja jak na razie ciągnie z butelki, z niekapka piła raz- zrobiła 1 łyk i zaczęła się nim bawić. No i tak jak u zibki musi być cyc :-D

reklama
Phel te 153zł to zasiłek pielęgnacyjny na dziecko, a ten dodatek rehab to jak masz przyznane rodzinne-77zł, a ten dodatek to 60zł--->szaleństwo, bo prywatnie to tylko jedna godzina rehabilitacji.

My dostaliśmy kurteczkę na zimę, na 74. ALe kombinezon też kupię i chyba taki sam rozmiar, bo Oliwka jest bardzo szczuplutka, jeszcze 6kg nie waży :( choć wsuwa dużo. Ale tak myślę, że jej zęby idą, bo coś traci apetyt, ślini się na potęgę, a ręcę non stop w buzi :)

U nas pogoda tragiczna:( łatwo o przeziębienie, dlatego wszystkim dużo zdrówka!

Phel- ja tam czasem też lubie poglądać Gesslerwoą :-D Codziennie mam w planach ,żeby wieczorkiem obejrzeć sobie jakiś serial (zrobić cos dla siebie :-D) ale plany nie wypalają;-) Coś od zycia nam tez się należy:tak:;-)

izik, Zibka- Mój też woli cycusia, ale pije ładnie wode z kubeczka, łyczeczką tez zaczał nawet ładnie jeść;-);-) Dzis zostawiam go na 4 godziny i boje sie jak to wytzryma bez cycka:szok::confused:

anila- my jeszcze nie mamy kombinezonu, też chciałam kupic 74 albo 80 w smyku , zobaczymy może się nie utopi:-D

anila - to jej rozrzedzaj może te kaszki i obiadki. ja takzrobiłam wczoraj i na szczęście zatwardzenie przeszło, a dostawa deserków śliwkowych(czyli M z zakupów) przyszła dopiero wieczorem
izik - mój jakieś cyrki odstawia rano. od kąpieli przez całąnoc łanie cyca, a z samego rana ble, nawet kilku łyczków nie pociągnie. A zanimwodę na kleik ugotuję i ostudzę to trochę czasu mijam, a on niestety niepoczeka.
ps: gotujecie jeszcze wodę na kaszki, kleiki? czy możewystarczy już podgrzanie?
madan - może Twoja córcia to będzie taki typ, że konia zkopytami będzie mogła zjeść, a i tak będzie szczupła. Miałam taką koleżankę wdzieciństwie, ile ona wciągała...szok

Hej laseczki,

Towarzystwo wstało pogoda zapowiada sie pieknie wiec caly dzien zapewne spedzimy na działce, narazie chlopaki ogladaja minimini a ja pije kawke:p

lenka21-nie mow chop :pP moze sie trafi 4 berbeć :pPP a moze dziewczynka ??? Ha a jaka by miala obstawe w domu:-D

Dziewczyny dopytuje sie bo w lidlu beda kombinezony od poniedzialku i sie zastanawiam czy czasem nie poczekac wczoraj Marcelego zmierzylam i ma równo 80cm:szok:wiec ładnie klucha dogania swojego straszego brata:p

Boze jak ten czas leci Marcel konczy dzis 6 miesiecy a Alan 22 miesiecy:szok:

Ostatnia edycja:
anila -wkradł Ci się chochlik, to nie ja mam półpaśca

zdrówka dla wszystkich chorowitek!

Ja kupiłam kombinezon z cocodrillo r. 74 (któraś dziewczyna swego czasu pisała o promocjach) - i mała w nim pływa, więc na zimę z pewnością starczy. Rozmiarówka w różnych sklepach jest różna. Od miesiąca nosimy 74, ale mam dres 80 i jest akurat.
Co do picia, to ja dałam wczoraj małej wodę w niekapku TT i sama go trzymała. Trochę się napiła, trochę się oblała, trochę pogryzła - ale ważna jest edukacja :-):-):-)
Oj, piękna pogoda za oknem, słonecznie, a ja mam dynię do zrobienia. Mała zasnęła, to muszę się zabrać za to, pogromadzić słoiki, powyparzać i może rozkroić dynię. ...aż do następnego karmienia (łyżeczka+cyc), bo po nim - spacer 2h. A następnie znowu karmienie, dynia....
miłego dnia!

phel -wszystkiego najlepszego i duuużo zdrówka dla Marcela z okazji PÓŁ ROCZKU!
pscółka - myślę że zanim zagotujesz wodę na kleik, ostudzisz ją - to minie więcej czasu niż byś podłączyła laktator. Ja, gdy zbliża się godzina karmienia kleikiem (mała zaczyna płakać), biorę laktator i szybciutko ściągam ok.130 ml. Moje mleko ma 36,6 C, więc tylko dosypuję kleik i gotowe. No i zawsze po karmieniu łyżeczką jest cyc na osłodę życia!:-)

Pscółka: ja powoli przyzwyczajam małą do podgrzewanej wody. Do dnia daję jej łyżeczkę wody mineralnej tylko podgrzanej. Z czasem będę zwiększać aż przejdę tylko na podgrzaną. Nasze maluchy są już duże :-)
Kurcze zauważyłam, że moja mała z pełzania próbuje wstawać. Coś jej się kolejność pomyliła. Wczoraj podpełzła do bujaka i patrzę a ona się podciąga jakby chciała wstać, dziwne :szok:

reklama
Do góry