reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Witam :)

Mój Leon też zaziębiony. Wczoraj miał temperaturę i mega katar. Bylismy u lekarza i albo zarził się od brata (ma zapalenie krtani) albo ząbki bo idą mu 3 na raz. Siedzimy w domku sobie .

My jaja jeszcze nie wprowadzalismy.,ale pije wode z kubka :-)

Anezram- To u Was jak u nas. Młody też nie lubi nowości. Chociaż juz zupy zjada. Jabłka i banany tez nawet lubi. Ale nie ma to jak cycek:-D

pola - mój niestety zauważyłam, że wybiera dania stałe kosztem cyca. Skutek taki, że lewy mam ktualnie twardy jak cegła:-D niestety długoterminowo to oznacza, że mleczka będzie mniej, no chyba że te nocki rozkręcą wystarczająco laktację:baffled:

Hej. Zdrowka dla dzieciaczkow:* u nas Lenka dzisiaj marudna :/ spac nie mogła i ledwo m ja ululal:( nie wiem ale moze to dlatego ze dzisiaj dostała nowy sloiczek z kurczakiem:/ no zobaczymy jutro jak jej znowu samoczynnie będzie to samo:( ja jeszcze jajka nie dawalam nawet nie wiedziałam ze mozna:sorry2:

iza: u mnie z tym rozszerzaniem diety jest też tak, że dowiaduję się w ostatniej chwili, że trzeba coś wprowadzić. Nam niestety ale pediatra na szczepieniach nic nie mówi.

Dziewczyny. Ręce już mi opadły. Dostałam wysypki na szyi i okazało się że mam półpaśca :-( Boli i piecze jak diabli. Lekarka zapisała mi leki których przy karmieniu nie mogę brać :wściekła/y: Jutro idę znów do innej pogadać co mogę innego wziąć. Małej nie mogę odstawić, bo w nocy będę miała sajgon. Oby mała ospy nie załapała ode mnie. Ciekawe czy jeszcze może być gorzej?

wawka- jak będziesz karmić Małą to jest szansa duża ,że nie zachoruje ! Idź do innej lekarki bo jak czytałam to podczas karmienia mało dzieci choruje, więc lepiej kontynuować.

Phelania ja też zrezygnowałam z macierzyńskiego, będę mieć świadczenie pielęgnacyjne- wynosi 620+200zł do końca roku, dodatkowo, jak się łapiecie to rodzinne i my mamy jeszcze dodatek rehabilitacyjny w sumie wychodzi 1110 zł, a to zawsze coś :) No i na świadczeniu liczą się tzw lata pracy, składki emerytalne są pobierane, a to też ważne.

W grudniu nas czeka operacja rozszczepu podniebienia. Niestety utrudnia bardzo życie, problemy z karmieniem, częste infekcje, dodatkowo problemy ze słuchem -po operacji ma być ok. Martwię się jedynie, czy w grudniu będą mieć kasę na operacje...

Co polecacie na katar, oprócz wody morskiej i fridy?

wawka - współczuję półpaśca. ja miałam na plecach i byłbezbolesny. Nie drap tego. Staraj się odpocząć w ciepełku, bez przeciągów.
madan - trzeba być dobrej myśli. ja na katarek stosuję sólmorską na zmianę z inhalacjami, zamiast fridy aspirator katarek i maśćmajerankową pod nosek. A i rada lekarza z dzisiaj ubrać dziecko, a temperaturę w domu obniżyć do 20-21. Zdrówka;-)

wawka-ja takze wspolczuje polapsca wrrr nieprzjemne jak cholere ja mialam na prawym żebrze:nerd:a co jest najlepsze moj M sie nie zarazil tylko kolega:-Doczywiscie nic tam tamto:p
madan- my tez mamy dodatek rehab 153zł miesiecznie , jak to jest z tym zasilkiem rodzinnym?

Dzieciaki śpia a ja mam chwilke dla Siebie:p

reklama
madan- my równiez stosujemy katarek zamiast fridy. Ja Młodemu kłade pokrojony ząbek czosnku koło łózeczka na talerzyku i przynajmniej spokojnie oddycha przez noc. Zawsze wierzyłam w niezawodna moc czosnku:-D to trzymam kciuki za Was:tak: Będzie dobrze:tak:

Phel- moje chłopaki też już śpią :-D przynajmniej wieczór dla siebie:tak:

Do góry