reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

anila - a ja naiwna poszłam dopiero w południe do Lidla.:-DWszystko przebrane na maxa. Raptem 3 part rajstop i 4 pary skarpetek dorwałam.
anka - pamiętam jak rodziłam, bo była kupa śmiechu, gorzej byłopo fakcie. Ta pogoda za oknem była mega dołująca. Zero słońca przez jakieśpierwsze 2 tygodnie. Ja to najbardziej zmiany widzę na zdjęciach. Teraz juzSzymkowi rosną nowe włosy, dorośleje mi chłopak:-D
pola - planujemy, planujemy. :tak:Niby od wiosny, ale w sumie niezabezpieczamy się teraz, więc kto wie jak to będzie.:-D Jak do marca nic niebędzie to się znowu udamy do doktorka po wspomaganie;-)

reklama
Anezram- 18 miesięcy minimum, tak mi doktorek powiedział,ale może dlatego że ja 2 cc miałam.... Ja musze studia skończyć....:laugh2: Potem może i na 3 się zdecydujemy....

pscółka- no to kto wie ,może się uda hehe:tak: i obwieścisz nam niedługo ,że zostaniesz mamusią ponownie:tak:

trzymajcie kciuki bo ja własnie zmykam na zajęcia po prawie rocznej przerwie.... Mój mężuś zostaje z małym Bączkiem... Oboje mamy stresa, bo nie wiemy jak Młody będzie się zachowywał.... Ja nie ściągnełam mleczka i jak będzie głodny to została mu zupa i potem kaszka... Może te 4 godziny wytrzyma bez mamusi:tak: Jutro już zostawie im mleczko:-D

pola - dadzą radę chłopaki:tak: Mojego męża nawet fryzjerka pochwaliła. Siedziałam u niej 3 godziny, a on nie zadzwonił ani razu. Mówi, że generalnie tatusiowie dzwonią już po 10-15 minutach i pytają kiedy żona wróci:-D:-D

Pola - powodzenia dla Twoich mężczyzn, pisz, jak im się udało przetyrwać i czy chatę zastalaś w nienaruszonym stanie. :)

Pscółka - zazdroszczę Ci tego starania się, ja bym chciała, a nie mam z kim.:/ a już najlepiej zajść by mi było na wiosnę, wtedy od razu L4 i kolejne półtora roku w domu... Oczywiście to nie jest główny powód :-D

Smile - jesteśmy z wami
Anila zazdroszczę spaceru. Ja dalej przeziębiona, więc nici z tego, bo wolę szybciej wyzdrowieć by nie zdążyć zarazić małej. Ale może jutro ubiorę się ciepło, założę CZAPKĘ i wyjdę jak będzie słoneczko.
Oj, pamiętam co się wyrabiało rok temu. Już pierwsze usg mieliśmy za sobą i wyglądałyśmy naszych brzuszków :):)
Za tydzień planuję wprowadzić mięso. Dziś teściowa zawołała mnie, by pokazać coś ciekawego. Wchodzę do kuchni, myśląc że jakieś ciasto przyniosła, a tam....królik. Fajnie. Teraz mi go porcjuje na małe części.:-)

Wracamy do domu. Wlasnie dostalismy wypis. Stan ogolny: sredni; wyrazna sinnica centralna, duzy wysilek oddechowy, poliglobuliaZrobili nam to echo. Dr pozytywnie ocenil serce. Jedno przewezenie jest gdzies po drodze z pluc do serca. Tego sie czepil. Poza tym wzorowo jak na taka wade. Podniesli Frankowi aspiryne do 20mg, bo ma krew gesta jak smola. Dla jego wagi 15mg, ktore dostawal powinno wystarczac. Jemu nie wystarcza. Erytrocytow ma dzisiaj 8,03 mln co jest grubo ponad dwa razy za duzo.Dr Raczka, ktory sie nami opiekowal na oddziale powiedzial, ze jest Franek jest 37 na liscie do operacji. Kardiochirurdzy wyjechali na zjazdy za granice i operuja tylko na 20% mozliwosci. W zwiazku z tym, ze Franek jest w takim ciezkim stanie (....na wypisie pisze stan sredni^^) mamy sie spodziewac telefonu w ciagu 1,5 max 2 tygodni. Szymon byl u dr Kordona podziekowac, ze zrobil echo (jakby laske robil) i ten tez powiedzial, ze na kolejnym kominku (spotkanie kardiologow z kardiochirurgami w celu omowienia priorytetow do operacji) Franek bedzie w czolowce, bo dlugo tak nie pociagnie.Badz co badz jedziemy do domu. Pozegnalismy sie z Kasia, Julka, Antosiem i Mikolajem. Oby ich tam nie bylo jak my wrocimy. Dzieciaki maja po 6,7 i 8 miesiecy a wiekszosc zycia w Prokocimiu spedzili, bo nie mogli zejsc z respiratora na swoj oddech.

Smile_ wiem, że jakiś zjazd "sercowców" był we wrocku w hali stuleci. bo przed weekendem pół miasta stało...Fajnie i nie fajnie, że nie musicie czekać w szpitalu. & za dzieciaczki, żeby zaczęły oddychać własnymi siłami. P.S. Dowiadywałaś się dlaczego nasz sławetny "medinet" nie zajmuje się tymi wadami ??

reklama
a czego az tyle czekac 18 miesiecy mi jak byłam w równo 4 miesiace po to powiedział ze juz sobie moge w ciaze zachodzić ba nie kazda ma tak chop siup tez bym chciała ale nie wiem czy sił mi psychicznie starczy na to wszystko kolejny raz, zalezy tez od tego z jakich przyczyn cesarka była robiona wiem ze bezpiecznie jest zajsc tak pół roku po cesarce jak przy porodzie nie było komplikacji, i wszystko sie zrosło

Do góry