reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Cześć! U mnie nocka z przebojami. Mały dostał silnego zaparcia, płakał strasznie, więc zaaplikowałam czopek. Na szczescie szybko zadziałał, ulga praktycznie natychmiastowa, o 23 spał już po swojemu - czyli ok 5 obiudzil sie na papu. Teraz chyba odsypia, bo juz 2,5 godziny spi. W wózku w dzien mu widać lepiej, bo w łozeczku w ciagu dnia pospi max 1,5 godziny, jak jest cicho, a w wozku pieknie spi, jak zacznie otwierac oczka, albo sie wiercic - bujubuju i spi dalej. :) Niech spi i rośnie.

Zaczęłam dzisiaj podawać wodę Małemu przed kazdym karmieniem. Mam nadzieje, ze to pomoze na kupki i bolesne pryczki...

Ocho, obudzilo sie moje szczescie :)

reklama
hejka

zmartwiła mnie moja kuzynka... dziewczyna 22 lata, 12tc i wylądowała na patologii z odklejającym się łożyskiem. W nocy ją obudziło krwawienie i karetką zabrali ją do szpitala. Biedna na usg musiała czekać do rana, całą noc przeryczała, bo powiedzieli jej, że to poronienie...:-( A tu już ślub zaplanowany, wspólne życie, wspólne plany, nadzieje...

Na szczęście dziecko żyje i mam nadzieję, że dotrwają w dwupaku do końca ciąży.:tak:

Boziu, co to się dzieje, młodziutka dziewczyna, wydawałoby się, że biologicznie idealny wiek do rodzenia dzieci.

majqa zdrówka dla córci
pscółka dobrze, ze zakupy udane, a M ugłaskany:-D oj, ja też mam ochotę na takie jedne baletki, ale na razie się powstrzymuję... ciekawe jak długo:-D

felidae camembert, hmmm... muszę spróbować, aż mi ślinka pociekła na samą myśl:tak: Bo ja wielbicielka serów jestem.:tak: Camembert jadłam panierowany i smażony, był mniam. Grillowany pewnie jeszcze lepszy.
A wiesz, dobry z grilla jest też boczek - my w zeszłym roku kupowaliśmy wędzony surowy i cięłam go na paski po ok. 1-1,5 cm. Wszyscy się zajadali, ale tłuste to było i na pewno nie robiło dobrze na linie, ale co tam:-D

Hmm ale ochoty narobilyscie na grilla:) juz zapomniałam jak smakuje kiełbaska ... U nas dalej marudne dni Lenki a sił brak:zawstydzona/y:ostatnio wogole jestem taka bardzo zmęczona ,nie wi czy to pogoda tak na mnie działa :/ w nocy jak wstaje do Leny to strasznie boli mnie glowa. Kiedyś tak miałam przed snem ale samo przeszło , a teraz znowu to samo:baffled: ahh i zaczęły mi włosy wypadac:/ jest ich pełno wszędzie :zawstydzona/y:Koniec ochrony:/

Fel - ja gdzieś wyczytałam, że najlepiej przed karmieniem :) na szczęście Młody tylko pociumkał, bo za wodą nie przepada...

I znowu miałam cięzki wieczór... Młody płakał tak, jakby go coś bolało... I nie mam pojęcia co... Przy prykaniu zdarzało mu się zapłakać... Zastanawiam się, czy lecieć jutro do lekarza... Czy to może być zaparcie?

Moja mała tez dziś cos cięzko zasypiała ale to rpzez moja nerwówkę bo mąż ze szwagrem pojechali do Wawy na koncert Depeche Mode i troszke sie nawkurzałam na mojego slubnego i neistety Lenka to zaraz wyczuła i ze spiąca to zaraz w płacz wpadła i uspokoic jej nie mogłam wiec w foteliku ja pobujałam to zaraz mi usneła
A co do stópek i raczek to mnie to niepokoi bo one raczej spocone nie sa tylko nirmalnie mokre sa ze skarpeteczki az po zdjeciu sa mokre a rączki czy nózki ma zimne przeważnie.We wtorek bede na szczepieniu to sie o to zapytam pediatry i moze wydebie skierowanie na badanie krwi ;-)
Ani a kiedy robiła kupke ostatnio?

buu... wymieniłam w końcu baterie w naszej wadze... 2 kg do przodu:dry: a myslałam, że już zjechałam

dziewczyny, co karmią piersią, czy któraś ma już okres?
Bo mnie coś brzuch pobolewa jak na okres i tak się zastanawiam czy to może już blisko?
hmm.. przy Gosi to dostałam pierwszy @ jak miała z pól roku, jak się zaczęły obiadki

Magda - no właśnie dzisiaj robił... Zastanawiam się, czy nie podac mu herbatki kopekowej? Co myślicie?

Nef- ja jeszcze nie mam i całe szczęście, i tak słyszałam, że dopóki regularnie i często dziecko jest dostawiane, to okresu nie będzie :)

reklama
ja to juz trzy @ zaliczyłam france bolesne ze skurczami ale my na MM nie na UU
do gina sie wybieram ale jakos mi nie po drodze dwa razy wizyte przekładałąm teraz na sierpien mam dopiero :zawstydzona/y:

anka pytasz czy wogóle mu podac czy na kupki podac?
czym dopajasz?

magda a co podejrzewasz przez te spocone stupki? bo moja tez tak ma

Ostatnia edycja:
Do góry