reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

lenka to pozostaje awantura albo fantazjowanie:-D

przypomniała mi się historyjka o przyjaciółce mojej babci (więc ta pani to już pewnie 80letnia staruszka)... jak ją mąż wkurzył, to mu powiedziała, że może sobie spadać, bo ma takie branie, że szybko sobie znajdzie lepszego... a jak chce się przekonać, to niech idzie 5 m za nią... no to mąż poszedł... i faktycznie, co jakiś chłop przechodził, to się bardzo za tą jego żoną oglądał:szok: od razu spokorniał, no bo przecież wszyscy mu pewnie zazdroszczą....
a ta pani po prostu do każdego mijanego faceta wystawiała jęzor i robiła głupie miny:-D

sposób, który przyjdzie tylko w dużym mieście, gdzie nie ma szans za spotkanie znajomego:-D moja babcia wciąż uwielbia tą historyjką opowiadać... słyszałam ją setki razy:-D

pscółka
o masażyście też mojemu M powiedziałam... jak masowała mnie sympatyczna Pani:-D

reklama
Hej. Hehe Nef dobra historyjka:-D jak mnie stary wkurzylam to tez tak zrobię :-D Kurcze wy juz na następne szczepienia chodzicie a ja dalej nie mogę młodej zaszczepić bo jeszcze ma na raczkach trochę krostek:eek: i bądźmadry. Pójdę z nią w przyszłym tyg moze sie wkoncu uda! Kurcze jest tak gorąca ze nie mam na nic siły . Juz dwa spacery zaliczylismy jeden rano a drugi teraz :) nogi mi wchodzą do ..... Kupiłam sobie dzisiaj Linea 20+ , zobaczymy czy podziała . Mam nadzieje ze waga trochę ruszy . Kurcze chrzest za dwa tyg a ja dalej kiecki nie mam:szok: przymierzalam
szisiaj taka fajna ale muszę pójść z m to mi doradzi:) nic idę sie pofarbowac póki młoda jeszcze spi:/

Nef- super historia z ta starszą panią, amm nadzieję, ze niegdy nie będę musiała wykorzystac, ale w razie czego niezły patent

My cały dzień podporządkowujemy pod cień. Zacieniliśmy sobie balkon wilkiną i możemy teraz na nim drzemać do 15, potem niestety 2 godziny zabawy w domu, aż cień bloku zasłoni ławeczki osiedlowe:-D I właśnie ten czas nastał. Mam nadzieję, ze mały pośpi i da mi poczytać książkę:-D

witam się wieczornie...

podczytuję was ale jakoś nie mam weny do pisania...

spacer z kumpelą był super... fajna ta jej córcia... są tak różne z Mania :-D

Marysia dobrze znosi szczepienie - za każdym razem mam obawy ale póki co żadnych odczynów

ja tam swojemu zawsze mówię że jest wolny - jak chce niech idzie i robi co chce ale niech pamięta o konsekwencjach :-D złości się wtedy że zawsze mu to powtarzam - chyba by wolał żebym okazywała zazdrość... a on zazdrosny czasem aż śmiesznie :-)

u nas letnio, gorąco i leniwie...
jutro ostatnia kontrola bioderek i niestety muszę pojechać tam kom. miejską z małą... M sie nie wyrobi...

wciąż sobie powtarzam... już za kilka dni za dni parę... LATO , LATO , LATO CZEKA ....wmv - YouTube

miłego wieczoru!

Hej, hej. Młody sobie uciął drzemkę przed kąpielą, więc mam chwilę, żeby pisać. Jutro szczepienie, aż się boję, bo po pierwszej Mały płakał bite dwie godziny, dopiero jak dostał paracetamol przestał płakać... Teraz będe mądrzejsza i szybciej po prostu zaaplikuję... I małe pytanko - w szczepieniu w 13tż - ile jest ukłuć? Pytam o refundowane szczepienie...

Pscółka - dlatego my zamówiliśmy czarne moskitiery. Są mniej widoczne i nie widać na nich brudu. A ściągamy je tylko podczas mycia okien. Wtedy też myjemy. I tez już im 3ci rok leci.

Iza - a czemu wysypka koliduje ze szczepieniem? Moja pani doktor nie robila problemu, a Ksawery był cały wysypany...

Lenka - mamy stosunkowo niedaleko do siebie, bo ja mieszkam niedaleko Konina. A w Skorzęcinie jest fajnie, ale strasznie tłoczno... Wolę swoją działkę nad jeziorkiem. :-)

W sumie wziełabym Mlodego jeszcze na spacer, ale te komary.... A mój blok otoczony z trzech stron lasem, a Off się skończył...Nic to, zostaniemy w domu... Za godzinkę kąpiel i lulu.

A Młody właśnie wstal. Idziemy się bawić na macie, :-)

anka87a kup moskitierę do wózka, ja sobie nie wyobrażam wieczornych spacerów bez niej, bo Tomka by komary zagryzły. Kupiliśmy w Auchan za chyba 20zł.

anka - no, nasze się pewnie tak dobrze trzymają bo 3 latanie ściągane, bo okna nie myte :-D (jeszcze trwają negocjacje kto ma to zrobić):-D a białe też mało widoczne tj. teraz juższare
Ale się fajnie ochłodziłam w cieniu bloku. :tak:Wracam do domu, ana balkonie nadal ponad 28 i słońce w zęby. Mam upatrzony jeszcze duży parasolbalkonowy tylko sponsora muszę przekonać:-D

Kruczka - mam moskitierę do wózka, przydałaby się taka na dorosłego człowieka, bo to mnie strasznie żrą, Młody osłonięty :-D

Pscółka - dobry patent - powiedz, że sama przyjemność piwko wypić na balkonie w upalny dzień, kiedy słońce nie strzela promieniami prosto w ślepia :-D
A co teraz czytasz? Bo mam zastój "twórczy" i szukam dobrej książki. nawet nowy temat na forum założyłam, ale nikt nie odpisał :-D

hej

pscółka ale się uśmiałam :-D u nas okna myje M - nie są zrobione idealnie ale za to często a ja nie muszę o tym myśleć...
u nas też już miły chłodek... i zgadzam sie z Kruczką - dziś uciekałyśmy z lasku ze spaceru z uwagi na nas nie na dzieci :-D
jest taka fajna strona: Zielony Zagonek | bo życie może być proste, oszczędne, naturalne i takie przyjemne gdzie dziewczyna podaje różne recepty i tak np. podała na naturalnego offa :happy: jeśli którejś z was chce się pobawić...

Anka - ja czytam teraz dziewczynę z perłą, nie powiem żeby szaleństwo intelektualne, ale czyta się lekko jak na letni relaks. z fajnych rzeczy które jeszcze pamiętam to Ostatnia noc w Twisted River Irvinga - świetne, czyta się dobrze świetne kreacje postaci, wartka akcja...
a na wakacje mam zamiar zorganizować sobie piątą część bitwy o tron... zobaczymy czy się da

mała wreszcie śpi... M mnie dziś wkurzył jak dawno już nie... w zasadzie to kłócimy się wyłącznie o jego byłą która jest obrzydliwym pasożytem społecznym...a on nie potrafi być wobec niej asertywny. nie trawię babska... dziś przywiozła nam chłopców prosto z trasy z torbą brudnych ciuchów i nie spakowanych na trzy tygodnie wakacji a sama już wyjechała dalej... wrrr a ten do mnie żebym przejrzała - sorry ja za nią robić nie będę wrr jeszcze we mnie buzuje... i jeszcze starszy bedzie po szafkach ciuchów szukał dla nich... dobrze jeśli będą poprane bo to co ostatnio słyszę najczęściej to że mama dawno prania nie robiła dlatego spodnie/bluzka/bluza brudne
a i tak ostatecznie będę musiała te rzeczy poprać i poprasować bo on nie potrafi być asertywny... wrrr

no dzięki - już mi lepiej :happy:

miłego wieczoru... mam nadzieję, że mała dziś będzie lepiej spała niż ostatniej nocy...

reklama
wiem ze nie tu to powinnam pisac ale tu wszystkie czytacie
a mianowicie potrzebuje wózek spacerowy zeby sie rozkłądał do lezenia na płasko bo mam komplet colleto i sacerówka jest jak fotelik samochopdowy dziecko moze w pozycji pół siedzacej sobie spac a moja córka tego nie akceptuje tak mi dzis dałą popalic w foteliku ze myslałąm ze na nogach wróce z nia do domu a samochód na miescie zostawie przezyłam horror
jak któras ma taki model to powiedzcie mi bynajmniej bede wiedziałą czego szukac moze na allegro kupie bo w moim miescie to dalej doopa taki wybór jest ze szok trzeba dalej jechac a przy moim krzykaczu to nie wiem, jak wkłądam w fotelik to jest wrzask bo ciasno po chwili jakos przechodzi krzyk ale jak chce sie jej spac to juz masakra:no:

kruczka zamawialiscie moskitiery na allegro czy w sklepie bo te na allegro sama nie wiem jak to mierzyc liczyc jakos dziwnie niekumata jetsem w temacie a tez musze bo kupiłam w biedronce na rzep i sie odkleja

Ostatnia edycja:
Do góry