reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Cześć dziewczyny,
udało mi się przeczytać te kilkanaście stron od mojej ostatniej obecności :)
Zaczeły się objawy....
Byliśmy dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie kawę bezkofeinową i taka byłam szczęśliwa, że jak tylko wrócę do domu to się kawy napiję! mhm...tylko mi ją mężuś zrobił, to tak mnie cofnęło na sam zapach, że kawy to już się chyba szybko nie napiję :(
Coraz częściej czuję, że mnie mdli. Jeszcze nie wymiotowałam ani razu, ale czasem niewiele brakuje. Odbija mi się po wszystkim i non stop, jest to obrzydliwe i nie wiem co mam na to poradzić.
Jeden jedyny plus to odrzuca mnie od fajek!!! tak na to czekałam :D
Czekam z utęsknieniem na ta moją wizytę u lekarza, a to dopiero 27 września....czyli już po ślubie, więc jeszcze szmat czasu, a tak bym chciała już to moje małe serduszko usłyszeć :)
Apetyt mam na wszystko, ciągle jestem głodna i ciągle bym coś jadła, to się kiedyś skończy?!
pozdrawiam Was mamuśki :)

Edit: Widzę, że o seksie rozmawiacie. To u mnie jest tak, że ja zawsze miałam meeeega libido i seks raz na dzień to było mało. W ciąży myślałam, że to się zmieni, ale jest chyba jeszcze większe niż było...
są jakieś leki na zmniejszenie? :p
Ale mąż na razie problemów nie ma, żeby się do mnie dobierać, ciekawe czy jak brzuch będzie większy to pojawią się u niego jakieś obiekcje.

Ostatnia edycja:
reklama
dużo nas się w tym wątku robi, fajnie :-) mam nadzieje, że do końca zostaniemy w ty samym składzie ;-)

a ja dzisiaj mam bóle brzucha, aż w końcu wziełam no-spe rozkurczowo, mam nadzieje ze pomoze, wie ktos czemu to tak jest czasem ze brzusio pobolewa? macica sie rozrasta?

a powiedzcie mi dziewczyny, komu powiedziałyście o fasolce? my pochwaliliśmy się naszym rodzicom, a dla znajomych planujemy zrobić miniimprezkę po 12 tygodniu, żeby było już więcej pewności że ok. Ale generalnie ciężko mi się powstrzymać przed rozpowiadaniem dobrej nowiny :-) zwłaszcza że jestem gaduła :-)

kruczka tez tak mialam jak ty libido ogromne..:) ale po braniu tabletek anty ...zaniklo prawie zupelnie...:p po ciazy mam nadzieje hormony sie ureguluja i bedzie ok:)

zreszta nie oszukujmy sie ale jak sie dziecko rodzi tez ciezko z libido...i ten polog i zarwane noce... ale mam nadzieje ze sie jakos ulozy :)

a mnie naszlo i robie ''serniczki'' z patelni :)))

margot
ja tez jestem gadula i powiedzialam kilku osoba z rodziny i czterem kolezanka (jednak przyjaciolce nie powiedzialam pochwale sie jej zdjeciem z usg dopiero) jednak wszyscy maja zakaz rozpowiadania dalej:) bo sama chce sie pochwalic reszcie jak juz wroce z usg i zobacze ze wszystko ok:)

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą,

U nas weekend minął samotnie tzn bez M bo pracuje na nocki i jak wyjedza o 17 to wraca o 5 rano:( i spi do 15..ehhh

Młodemy wyszły wreszcie dwie dolne jedynki:-Dile krzyku bylo:)

Ladies- ja tez jestem straszna gadula,i wszyscy na okolo juz wiedza ze znajomych oprocz rodziny:eek:dopiero po badaniach gentetyczych powiemy ...

Wlasnie dziewczyny kiedy sie robi USG genetyczne? bo juz zapomanialam:zawstydzona/y:niby to bylo nie dawno ale pustka w głowie jest hihi:)

Witam nowe kwietnióweczki - ssssuper ze jest na coraz wiecej:tak:

Trzymam &&&& za plamiace przyszle mamusie oby wszystko bylo ok:)

A co do przytulania to u nas licho:((( kompletnie nie mam ochoty a moj M juz nie wytrzymuje:/ no coz trzeba byc raz na jakis czas dobra zona:tak:

Bombektrzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego małego wojownika :) Na pewno będzie dobrze!!!!

Ja jutro mam wizytę u lekarza i się strasznie denerwuje :(
My niestety mamy zakaz wszelkich 'przytulanek', więc troszkę ciężko.... No ale teraz dziecko najważniejsze:tak:

Witam, Jak sie czujecie? Ja jestem w 6 tygodniu i przechodze jakis dramat. Mdlosci nasilaja mi sie z kazdym dniem, slabo mi a piersi czuje jakby mialy zaraz wybuchnac!
icon_smile.gif
nie moge patrzec na czekolade i nawet pomyslec o lukrze. CHce mi sie nagle jesc, a jak zjem cos ciezszego odrazu boli mnie brzuch... Marzy mi sie 2 trymestr...
icon_smile.gif

Trzymam za Was mocno kciuki
icon_smile.gif

Hej dziewczyny ;) Muszę Wam podziękować,bo zimny okład z odrobiną amolu na czoło pomógł mi pokonać tę wstrętną migrenę! Widzę, że na tapecie przytulanko i te sprawy:-)Ja do tej pory nie miałam żadnych plamień, a ginekolog powiedziała, żeby do 12, 13 tyg się powstrzymać, aż maluszek się dobrze zadomowi. Powiedziałabym, że wręcz mi zabroniła! Także mamy już 2-miesięczny post...Mój mąż do tej pory trzymał się dzielnie, ale teraz z każdym dniem widzę, że jest mu cięęęężko:blink:

Pozdrawiam :happy2:

Dziewczyny u mnie istna masakra! Już drugi dzień nie jestem wstanie utrzymać czegokolwiek w żołądku :( Próbowałam herbaty z imbirem (ale choć zawsze lubiłam tym razem nie jestem w stanie jej przełknąć) a migdały 'wyszły' szybciej niż je zjadłam :no: Najgorzej że cały czas jestem głodna.....
Macie może jakieś sposoby na wymioty?

co do przytulanka to mi libido wzrosło, ginekolożka powiedziała, żeby być ostrożnemu, ja trochę poczytałam o pozycjach z mniejszą penetracją, no i tak staramy się jakoś dawać radę ;-) ale i ja i mąż mamy cały czas fazy, czy wszystko w porządku, pierwszym razem po, wyleciało mi dużo śluzu, to miałam takie schizy, że to czop śluzowy itp. i że coś zrobiłam dzidziusiowi, no ale w sumie reasumując to jak na wiele chęci to i tak się ograniczamy ;-)

reklama
cześc dziewczyny!
Właśnie wróciliśmy z weekendu u moich rodziców, miałam nadrabiać, ale chyba jutro, bo tak chce mi się spać....ziew...

Dziewczyny czy to prawda że w drugiej ciąży dużo szybciej widać brzuszek?

prawda, prawda, bo powłoki brzuszne sa już rozciągnięte... ja tak się objadłam na kolacji u rodziców, że jak tylko wróciliśmy do domu wyszperałam z szafy ciążowe spodnie dresowe:cool2:

strasznie mi teraz brzuch wywala, zwłaszca wieczorem, jak się najem...:sorry2:

Do góry