reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
felidae
wspolczuje bardzo tych przezyc...

a ja czekam teraz na ten list ze szpitala kiedy bedzie te usg:) powiediziala ze miedzy 11-13 t.c
ja jeszcze ani razu niewidzialam mojej kruszynki zadnego usg nie mialam wiec tym bardziej sie doczekac nie moge

czytalam ze w 1 trymestrze ciazy uderzenia w brzuch nie powinny zaszkodzic dziecku pooniewaz macica ma bardzo grube scianki dziecko jest dobrze chronione ,im pozniejsza ciaza tym bardziej niebezpieczne sa uderzenia i urazy

Witajcie kochane.

Pogoda do kitu ,nic mi sie nie chce młody szaleje a musze isc na jakies zakupy bo na obiad nic nie ma:baffled:

A ja juz sie zamrtwiam bo skonczyly mi sie mdłosci i ogólnie nawet dobrze sie czuje:baffled:

Dziewczyny mam pytanie czy macie brzuch jak balon??? duzo nie jem ,a poprostu mam taki jakbym sie opila piwa:-Dkurcze i sie martwie moze to juz mi sie woda zbiera...

Aha nie mowilam wam ze od poniedzialku bede chodzi na rehab. z powodu bólów kregosłupa od momentu jak ur. Alanka nie moge cala noc spac w dzien w dzien ,obawiam sie ze to moze byc jakis guz (bo uczucie mam uciskania na samym dole):sorry2:Rehabilitant powiedzial ze pocwiczymy z 2 miesiace jak nie pomoze zrobimy rezonans tylko ciekawe jak hehehe jak jestem w ciazy:) ( jeszcze o tym nie wie) ciekawe czy wogóle bede miala pozwolenie na rehab:blink:

hej kochane,

ladies, ja też jeszcze nie widziałam naszej kruszynki, dopiero 12-13 września mam nadzieję pierwsze USG

jeżeli chodzi o lekarza, w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie, do Enel- Med (miałam pakiet firmowy), a że teraz nie pracuję, tzn pomagam mężowi, to chodzę na NFZ, ale znalazłam prywatną klinikę położniczą (wraz ze szpitalem), która ma podpisaną umowę z NFZ i powiem Wam, że jak narazie jestem zadowolona i wcale nie narzekam, tymbardziej, że trafiłam na lekarza, który przyjmował w Enel- Medzie i zna mojego poprzedniego prowadzącego :tak:, chodziłabym do tego który prowadził moją pierwszą ciąże, ale jak pisałam wyprowadziliśmy się z Wawy 70 km dalej i trochę byłoby ciężko, zastanawiałam się, czy przypadkiem nie zamieszkać u Mamy w ostatnich tygodniach ciąży i nie rodzić w Warszawie na Madalińskiego, jak rodziłam Ami, ale jak zobaczyłam ten szpital i opiekę położne, pielęgniarki to stwierdziłam, że nie będę wydziwiać :tak:

poza tym, życzę Wam miłego dnia i udanego weekednu :-)

Czesc dziewczyny
Jezeli chodzi o samopoczucie to u mnie roznie raz tak ze moglabym gory przenosic a za chwile z lozka jest mi ciezko wstac. A co do brzucha to zaczyna cos widac mala kulka ;) Mowcie jak u was?
Pozdrawiam

Kurcze, a ja dzisiaj byłam oddać mocz do badań, wróciłam, a tu surprise, krwawe upławy na wkładce.
U mnie zaczął się ósmy tydzień.
Co radzicie?
Nie mam jeszcze lekarza prowadzącego, dopiero 10 września do niej idę.
W poniedziałek pewnie się wcisnę do jakieś lekarza.
Jak będą tylko upławy to czekać do poniedziałku, a jak żywa krew to od razu do szpitala?

Ps: pozdrawiam nowe kwietnióweczki;-)

Kurcze, a ja dzisiaj byłam oddać mocz do badań, wróciłam, a tu surprise, krwawe upławy na wkładce.
U mnie zaczął się ósmy tydzień.
Co radzicie?
Nie mam jeszcze lekarza prowadzącego, dopiero 10 września do niej idę.
W poniedziałek pewnie się wcisnę do jakieś lekarza.
Jak będą tylko upławy to czekać do poniedziałku, a jak żywa krew to od razu do szpitala?

mnie polozyli do szpitala z brazowymi plamieniami(teraz leze na L4 z zagrozona ciaza)...
osobiscie zaraz po zobaczeniu plamien polecialam do lekarza, ktory wyslal mnie do szpitala, bo nie jest to normalne i trzeba interweniowac (mi zwiekszyli dawki luteiny i mam lezec). na szczescie nawet zywa krew ktora zobaczylam pewnego dnia nie okazala sie niczym zlym i z dzieciaczkiem bylo wszystko w porzadku. ale stres niesamowity...

co do brzuszka to mi chyba nie predko wyjdzie. maz mi dzis zrobil zdjecie z serii brzuchol z profilu i chyba jest mniejszy niz 2 tygodnie temu :confused: ale to pewnie przez te kilogramy ktore mi gdzie polecialy w miedzyczasie... generalnie brzucha ani widu ani slychu.... ale chyba w pierwszej ciazy nie wychodzi tak szybko jak w kolejnych z tego co niektorzy pisza :confused:

white, mi brzunio wywaliło w pierwszej ciąży dopiero w 18-19 tygodniu, więc spokojnie masz jeszcze czas :-):tak:

smile, spóźnione ale bardzo serdeczne życzenia z okazji wczorajszej rocznicy ślubu :-)

reklama
Felidae 150 zł? To i tak nieźle. Ja poszłam się dowiedzieć ile będzie to kosztowało to mnie pani podliczyła na 350 ..

A mi mdłości też już prawie minęły i nawet mniej senne jestem. ;-)

Do góry