reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Porod mialam faktycznie fajny..
Za to Franka jeszcze nie dostalam. Mial w nocy zbyt niska saturacje i lezal z taka maluska maska tlenowa. Maja mnie zaraz wolac na wizyte pediatry to sie dowiem co i jak. Rano mowili, ze badania w nocy wyszly wszystkie dobrze. Moze taka jego uroda i samo przejdzie.

Wiosna - ja o 2 mialam takie dwie galaretowate kulki krwi na bieliznie. I to byl poczatek ;). Przy Antku czop tez odszedl niecale 24h wczesniej.

reklama
Witam się z zieloną herbatką:-) (czekamy na położną, ostatnio wystraszyła mnie mówiąc ,że macica jest stanowczo za wysoko:confused::baffled:)
Smail- super miałaś poród:-) zdrówka dla Ciebie i Franka. Szybko wracajcie do domku:tak: (faktycznie obkurczanie macicy boli jak nie wiem co :p)

Phel-3mam kciuki za Was!

fel-
Wy dziś do domku ?

Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień :-) Od dzisiaj mój K ma już wolne i na szczęście będzie przy mnie. Teraz jemy śniadanie, a za chwilę jedziemy na jakieś zakupy. Ledwo się poruszam, bo mnie wszystko boli, ale może spacer przyspieszy cokolwiek, bo już naprawdę mam dosyć tej ciąży :-p Niestety złapała mnie jakaś infekcja i katar mam taki, że ledwo oddycham, gardło też zawalone. Dziś zamierzam poszukać w aptekach tych liści malin, skoro tak je zachwalacie.

Smile mega zazdroszczę Ci tak szybkiego i łatwego porodu, też juz bym chciała miec to za sobą :)

Witam dziewczyny :-D mam super wieści. My z Moniczką już w domu :-D o dziwo po 4 dniach od cc wypuścili nas do domu. Już miałam dosyć siedzenia w szpitalu a najwcześniej spodziewałam się że wyjdziemy dopiero dzisiaj, jednak postanowili nas nie trzymać skoro Monia zdrowa jak rydz a ja już poruszam się w miarę i wszystko goi się jak należy. Dorotka mi się pochorowała :no: ma jakiegoś wirusa (kaszel, okresowa gorączka-raz jest raz nie), dostała leki i jakiś antywirusowy (bardzo mocny) ze względu na Moniczkę. Właśnie dzwoniła położna że przyjedzie dzisiaj po południu, a w czwartek jadę na ściąganie szwów :baffled: (masakra) i załatwianie papierkowych spraw, kontrola u lekarza z Dorotką....uff... Przepraszam że tak tylko o sobie ale chciałam się z wami jak najszybciej podzielić info. Odezwę sie później bo Moniczka się budzi do karmienia (karmię piersią od 1 doby po cc :-D) a ostatnio jadła o 8.45 :-).

Witam wszystkie szczesliwe mamusie,te rozpakowane i te oczekujące:-) Ale piekny dzien:tak:

Smile jak duzy mialas ten czop sluzowy? idzie go przegapic albo pomylic z fizjologicznym sluzem?
gdzie rodzilas? Ja zamierzam na Chalubinskiego i jestem ciekawa opinii...

Olcia mamy praktycznie ten sam termin. Tez chcialabym wkrotce byc po wszystkim. Szczegolnie na majowke byc juz w domu. Spodziewam sie corci, a Ty?

Catty - moj czop to byly dwie kulki galaretowatej, ciemnej krwi. Wygladalo to troche jam watrobka ;).. Przegapic sie tego nie da. Przy pierwszym mialam taki standardowy czop bialo-brazowy. Leze na Chalubinskiego wlasnie. Jestem pozytywnie zaskoczona. Dwa lata temu warunki byly zdecydowanie gorsze. Opieka jak na razie ok. Na porodowce duzo czasu nie spedzilam, ale ogolnie wrazenia pozytywne.

Smile dziekuje Ci za odpowiedz. Pierwszy porod mialam wywolywany u siebie w miescie i był to prawdziwy koszmar. Do tego obsługa połoznych...szkoda pisac. Słyszalam o klinice duzo dobrego. Jedyne co sie martwie to czy dojade bo mam 80 km, a z tego co piszecie to drugie porody ida ekspresem...

reklama
Witam Was serdecznie:-D

Boziu kiedy mi w końcu coś na tym ktg drgnie już mam dość słuchania o tym jak wygląda podręcznikowo:zawstydzona/y:kilka skurczyków i będę usatysfakcjonowana teraz się proszę, a pewnie za niedługo będę przeklinać te słowa:-( ale to czekanie mnie dobija, już mam tak dość , że rozbeczałam się wczoraj wieczór ze złości:shocked2:

Smile jescze raz gratuluję i Iloonce również składam gratulację
Wiosna szykuj się , może dzisiaj twój szczęśliwy dzień
Zdrówka dla małej Dorotki, oby się szybko wyleczyła z tego przeziębienia:tak:
Kruczka zdecydowanie herbatę z liści malin znajdziesz w zielarskim:-D

Pozdrawiam ciepło i wiosennie i życzę udanych I spacerków z maluszkami:-D

Do góry