reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Bishopka dzięki za info od phelani...

Iza jak kruczka napisała wiadomość od pscółki to też sie pogubiłam bo myślałam, że to sama Kruczka juz dzidzię tuli :-)

Dziewczyny wy tu o tych biegunkach piszecie a ja z nerów mam taką biegunke że nie wiem. Miała któraś z Was wywoływany poród oksytocyną bo nie wiem czy to dobrze

hej pięknoty:)

Jestem,jestem nie urodzilam i was nie opouscilam:)Łoooo matko jeden dzien mnie nie bylo a tak sie martwcie dziekuje:* :-)Najwaznijesze ze nasze forum ruszylo pełna para widze:p i wszystkie zaczynamy wyczuwac symptomy zblizajacego sie porodu:) Dzis bylam na wizycie "opisze w odpowiednim watku" (mieszane uczucia:baffled:)
Nie pisalam bo konczylam wyprawke dla Marcelka popralam czesci od kolyski jutro bedziemy skladac,bylam z mlodym jeszcze na zakupach (obkupic go na wiosne) bo wiem ze pozniej czas nam nie pozwoli...:sorry:

Dzis mi sie snil poród a mojemu M ze jest policjantem hehehehe...Ogólnie po dzisiejszej wizycie zaczynam sie bac porodu jeszcze gin mi powiedział ze moze tak byc ze znów bede rodzic bez znieczulenia,bo drugi poród szybko przebiega:szok::-Dogólnie od wczoraj pije liscie z malin:)mam nadzieje ze nie urodze w aucie:p

magda1977- ja nie wiem chybna wolalabym w nocy skurczy dostac ..bo w dzien nie mam z kim Alutka zostawic:eek:a tak to M by przyjechał z pracy (tylko on ma taka prace ze pracuje kiedy chce);-)wiec tu jest duzy plus...wiekszosci porodów (skurczy ) jest w nocy lub nad ranem tak mi sie wydaje...
madzikowska- ja mam dosc czeste ostatnio bóle brzucha, czasem mysle czy to juz to czy baczka nie moge puscic:pPPPP:-D

Ide dziewczyny napisac relacje z wizyty i uzupelnic nasza liste bo widze ze pojawily sie nowe bobaski kwietniowe:pPP

Witajcie,

Ja sie melduje.
Podczytuje Was na biezaco na telefonie ale dzis prawie z lozka nie wstawalam bo czuje jakby mnie chorobsko jakies dopadlo :baffled:.

Wczoraj znowu 1,5h czekałam na wizytę która trwała 3 minuty i jedyne co usłyszałam po badaniu to to że jeszcze do porodu daleko :confused2:. Mam nadzieje ze jednak nie i nie urodze dopiero po terminie... Choc do weekendu niech sobie maly siedzi w brzuszku bo tesciowie dzis pojechali na slask na kilka dni.

Wybaczcie ale nie bede odpisywac bo sil mi brak :sorry:.
Pozdrowionka

Dziewczyny wy tu o tych biegunkach piszecie a ja z nerów mam taką biegunke że nie wiem. Miała któraś z Was wywoływany poród oksytocyną bo nie wiem czy to dobrze
Ja miałam przy trzecim porodzie podawana oksytocynę bo po odejściu wód przez 10 h poród nie psotepował i skurcze bardzo słabe pomimo podania wczesniej czopków.Oksytocyna ma za zadanie wywołanie porodu i skurczy i są one mocniejsze niż jak pojawią się bez wspomagania.
hej pięknoty:)

Jestem,jestem nie urodzilam i was nie opouscilam:)Łoooo matko jeden dzien mnie nie bylo a tak sie martwcie dziekuje:* :-)Najwaznijesze ze nasze forum ruszylo pełna para widze:p i wszystkie zaczynamy wyczuwac symptomy zblizajacego sie porodu:) Dzis bylam na wizycie "opisze w odpowiednim watku" (mieszane uczucia:baffled:)
Nie pisalam bo konczylam wyprawke dla Marcelka popralam czesci od kolyski jutro bedziemy skladac,bylam z mlodym jeszcze na zakupach (obkupic go na wiosne) bo wiem ze pozniej czas nam nie pozwoli...:sorry:

Dzis mi sie snil poród a mojemu M ze jest policjantem hehehehe...Ogólnie po dzisiejszej wizycie zaczynam sie bac porodu jeszcze gin mi powiedział ze moze tak byc ze znów bede rodzic bez znieczulenia,bo drugi poród szybko przebiega:szok::-Dogólnie od wczoraj pije liscie z malin:)mam nadzieje ze nie urodze w aucie:p

magda1977- ja nie wiem chybna wolalabym w nocy skurczy dostac ..bo w dzien nie mam z kim Alutka zostawic:eek:a tak to M by przyjechał z pracy (tylko on ma taka prace ze pracuje kiedy chce);-)wiec tu jest duzy plus...wiekszosci porodów (skurczy ) jest w nocy lub nad ranem tak mi sie wydaje...
madzikowska- ja mam dosc czeste ostatnio bóle brzucha, czasem mysle czy to juz to czy baczka nie moge puscic:pPPPP:-D

Ide dziewczyny napisac relacje z wizyty i uzupelnic nasza liste bo widze ze pojawily sie nowe bobaski kwietniowe:pPP
A widzisz ja jednak wolę w dzień gdyż mam jakby co tesciów pod ręką w nocy byłoby gorzej ich ściągnąć jeżeli akurat mąż na noc bylby w pracy,choć jeżeli byłby w nocy w domu to i w nocy mogę rodzić

reklama
Do góry