reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Też martwię się nieobecnością Phelani:eek:
Madzikowska szykuj się an spotkanie z maluchem , gdyż są to objawy zbliżającego się porodu:-)
Nef protrombiny i APTT robiłam w pakiecie z sodem i potasem, z tego co się dowiedziałam od pigułek pobierających mi krew to są to typowe badania do zabiegu operacyjnego. Wtedy jeszcze nastawiona na poród SN nie sądziłam, że moja Pani dr zmartwiona moim gabarytami może przewidywać jakieś problemy. Dziś po zmierzeniu miednicy okazała się, że zacznę rodzić sn , a jak się nie uda to cc i stąd te badania za w czasu. Gdyż wyszła z założenia, że nie ma co planować zbyt wcześnie cesarki skoro wszystko wychodzi jak w książeczce. nawet głupie ciśnienie jak patrze na kartę od początku po 120kilka na 70/80kilka. Przeraża mnie jednak fakt, że mogę rodzić długo i skończy się cięciem, którego chcę uniknąć.

czekoladko ja wybrałam szpital narutowiczazracji , iż jest blisko. O Galu czytałam dużo pozytywnych opinii w sieci.
My też po wizycie opisalam w odpowiednim wątku pozdrawiam ciepło:-D

Ostatnia edycja:
Hmm ja nie mam np biegunki (ze latam co jakiś czas do kibelka) tylko od tygodnia ,raz lub dwa razy dziennie jest cos jakby jak biegunka i przy tym właśnie tez mam takie bóle ze mnie ściska a pózniej przechodza:baffled: sorki ze tak z mostu napisałam :zawstydzona/y: Heh dziś z m chcemy zaliczyć przytulanko (w końcu :-)) i zobaczymy czy sie cos przyspieszy :sorry: Kobitki faktycznie nie ma phel,smile ,pscolki.. moze sie cos poruszyło :) wkoncu mamy kwiecień :-p

Dziewczynki,pisałam do Phelani, odezwie się wieczorkiem, nie martwcie się:happy:
Iza, a Pscólka, to pewnie jeszcze w szpitalu, przeciez juz urodziła :-D Co do wypróżnień, to natura tak skonstruowała organizm ludzki, że w ten sposób oczyszcza się przed porodem.

Witajcie
U mnie jakis taki szary bury dzień przez palce przelecciał. :-(
Ja już chce słońca i cciepła no i bym już była w domku w komplecie.
Jakaś deprecha mnie dziś złapała
Ja wizytę mam w poniedziałek.Ale u mnie kompletna cisz nic się nie dzieje

kurczę no co do tego oczyszczania i bóli- ja tak mam co pewien czas, mimo że niczym się nie przytrułam i generalnie nie mam z "tym" problemów:-D, juz kilkakrotnie myślałam że może coś się z tego rozwinie ale nic, cisza. :zawstydzona/y: nic mnie nie rusza, ani schody, ani przytulania:confused2::baffled::-Dnic :-D

Hej Dziewczyny,

Dawno mnie tutaj nie bylo-wpadlam by zyczyc wszystkim przyjemnego kwiatnia-w koncu to nasz miesiac. Gratuluje wszystkim i zycze szybkich bezbolesnych porodow i zdrowych Szkrabow.

Sama pozdrawiam goraco mamy noszace w brzuchach Olbrzymy-moje cos ma 3900 wg ostatniego usg i zdrowo sobie nadal rosnie:) Pociesza mnie jednak to co powiedzial mi lekarz- ze nie waga dziecka ma takie duze znaczenie a bardziej predyspozycje kobiety- wiec kochane wierzmy w siebie:) Ponoc wieksze dzieci lepiej spia i jedza - i na ten bonus tez licze :p

Trzymajcie sie cieplo, przed nami jedna wspaniala przygoda-macierzynstwo. Niech wszystkim da wiele radosci:)

reklama
Ja to liczę że nie wezmie mnie z zaskoczenia w nocy jak męża nie będzie bo w pracy :eek:.Z Bartkiem po wizycie u mojego lekarza w nocy wody mi odeszły i będę miała stracha po poniedziałkowej wizycie:eek: a byłam wtedy tydzień przed terminem ;-)
Mnie żadne biegunki nie dokuczają a ni nawet brzuch się nie napina( ja nic w każdym razie nie czuje)
A przytuania nie próbowałam jeszcze co do chodzenia po schodach to miewam takie spacery nieraz kilka razy na dzień bo mieszkam na 3 piętrze więc to chyba bujda bo szytsko ladnie i mocno trzyma a bywało zę wchodziłam z brzuszkiem i synkiem na rękach na trzecie piętro i co z tego wszystko pozamykane na amen i skurcze nie męczą

Do góry