reklama
Nef- szczerze Ci powiem, ja również prowadzę ciąże prywatnie, bo jak zadzwoniłam do przychodni do której jestem zapisana okazało się, że 1 wolny termin na wizytę u ginekologa wypada na maj jakieś 2- 3 tyg po moim terminie porodu
to było chore dopiero, a więc ciąże musiałabym zacząć chyba planować dwa lata wcześniej
a cześć badań z początku ciąży typu owua, hbs, tokso, różyczka , gr krwi, rh, krzywa cukrowa, glukoza , zrobiłam bezpłatnie w szpitalu gdyż poszłam i udałam głupa około 10-12 tyg ze nie mam okresu i lekarka z poradni wypisała mi skierowanie na podstawowe badania w ciąży, gdy już ja odkryła
udałam scześliwie zaskoczoną i zrobiłam badania na nfz
resztę zlecanych co miesiac typu mocz i morfologia, cukier oraz gbs, usg wykonywałam płatnie
a i tak dało się odczuć po kieszeni
KTG robię również bezpłatnie rejestruję się po prostu w szpitalu , w którym mam zamiar rodzić
kombinowałam jak słoń pod górę ale jak podliczyłam te całe igm igg kazde osbno po 40 zł to ja dziękuję...

resztę zlecanych co miesiac typu mocz i morfologia, cukier oraz gbs, usg wykonywałam płatnie

kombinowałam jak słoń pod górę ale jak podliczyłam te całe igm igg kazde osbno po 40 zł to ja dziękuję...
bakteria
Fanka BB :)
Tasia, trzymaj się, bądź dobrej myśli. Paskudna żółtaczka naprawdę często szybko się zmywa, my też byliśmy z synkiem na granicy hospitalizacji, ale kładzenie go przy oknie wystarczyło.
Ja też mieszkam na 4. piętrze i nic ;-)
Ja też mieszkam na 4. piętrze i nic ;-)
lenka21*
2+3 = MY
no niestety badania w labo kosztują sporo, znam ten ból, a na ktg to jeszcze nie wiem jak będzie , kiedyś było u nas w przychodni, ale czy jest nadal i kto później zapis ogląda to nie wiem
Kasiek no co za mały łobuziak Ci w brzuchu siedzi, żeby tak matke stresować, a tak serio to trzymam kciuki żeby blizna dała radę
Tasia mam nadzieję że wyniki będą dobre, buziaki dla córci
Byłam z chłopcami na dworze, nawet ciepło, tylko wszędzie albo śnieg albo błoto, mam nadzieję z etym razem się nie mylą z prognozą i jeszcze tylko ten tydz i zacznie się poprawiać. Połaziłam trochę po tym śniegu, troszke odsnieżyłam, teraz czujędól brzuch ai pachwiny, ale fajnie tak się zmęczyć bo w tym domu to ocipieć można, no i umówiłam się do fryzjera na czwartek.
Kasiek no co za mały łobuziak Ci w brzuchu siedzi, żeby tak matke stresować, a tak serio to trzymam kciuki żeby blizna dała radę
Tasia mam nadzieję że wyniki będą dobre, buziaki dla córci
Byłam z chłopcami na dworze, nawet ciepło, tylko wszędzie albo śnieg albo błoto, mam nadzieję z etym razem się nie mylą z prognozą i jeszcze tylko ten tydz i zacznie się poprawiać. Połaziłam trochę po tym śniegu, troszke odsnieżyłam, teraz czujędól brzuch ai pachwiny, ale fajnie tak się zmęczyć bo w tym domu to ocipieć można, no i umówiłam się do fryzjera na czwartek.
lenka21*
2+3 = MY
mam pytanko, gdzie odczuwacie ruchy, bo ja wcześniej to czułam pod żebrami i na wysokości pępka, ewentualnie nacisk na pęcherz, a teraz to czuje wyraźnie wiercenie się w dole brzucha, też tak macie, i chyba jednak brzuch się obniżył, bo nie widze pępka
z góry

dziewczyny z tymi badaniami laboratoryjnymi, to chyba nie do końca jasno się wyraziłam
a chodziło mi głównie o to, czy któraś też miała 2 razy zlecane (na początek i na koniec ciąży) HIV, żółtaczki C i B, oraz kiłę?
Bo już nawet nie chodzi o ceny, ale o fakt, że mając wyniki negatywne z listopada 2012, po kiego mam je powtarzać teraz?
Tasia kciuki zaciśnięte&&&
a malutka ładnie się wypróżnia? bo podobno żółtaczka dopada dzieci, które nie wydaliły smółki, albo idzie im to powoli.
Moja Gosia urodziła się o 2 w nocy, a rano w pampku byłą tak gigantyczna kupa, że pielęgniarkę na ratunek wzywałam, żeby mi wykąpała i przebrała dziecko... bo ja psychicznie i fizycznie nie byłam jeszcze gotowa na takie przygody
pilnujcie też bardzo wagi... moja mała za dużo spadła na wadze (w ciągu 3 dni pobytu w szpitalu prawie 0,5 kg) i tez była senna do karmienia i chyba coraz bardziej z sił opadała. Na krótko zalecili nam nawet dokarmianie. Może spróbuj podać jej swoje mleko ze strzykawki, jak jest problem z dobudzeniem i ssaniem? Mi tak pielęgniarki dokarmiały Gosię przez 2 doby, ja ją karmiłam z cyca, a one potem napychały ją mlekiem modyfikowanym jak kaczuszkę, żeby odbudowała wagę urodzeniową. Nie zaburzyło to ssania i nie wymaga dużego wysiłku od dziecka... a maluch nabiera sił.
a chodziło mi głównie o to, czy któraś też miała 2 razy zlecane (na początek i na koniec ciąży) HIV, żółtaczki C i B, oraz kiłę?
Bo już nawet nie chodzi o ceny, ale o fakt, że mając wyniki negatywne z listopada 2012, po kiego mam je powtarzać teraz?
Tasia kciuki zaciśnięte&&&
a malutka ładnie się wypróżnia? bo podobno żółtaczka dopada dzieci, które nie wydaliły smółki, albo idzie im to powoli.
Moja Gosia urodziła się o 2 w nocy, a rano w pampku byłą tak gigantyczna kupa, że pielęgniarkę na ratunek wzywałam, żeby mi wykąpała i przebrała dziecko... bo ja psychicznie i fizycznie nie byłam jeszcze gotowa na takie przygody

pilnujcie też bardzo wagi... moja mała za dużo spadła na wadze (w ciągu 3 dni pobytu w szpitalu prawie 0,5 kg) i tez była senna do karmienia i chyba coraz bardziej z sił opadała. Na krótko zalecili nam nawet dokarmianie. Może spróbuj podać jej swoje mleko ze strzykawki, jak jest problem z dobudzeniem i ssaniem? Mi tak pielęgniarki dokarmiały Gosię przez 2 doby, ja ją karmiłam z cyca, a one potem napychały ją mlekiem modyfikowanym jak kaczuszkę, żeby odbudowała wagę urodzeniową. Nie zaburzyło to ssania i nie wymaga dużego wysiłku od dziecka... a maluch nabiera sił.

Nef Ja tylko jedna toksoplazmozę robiłam w I i teraz III trymestrze;-) a te, o których piszesz tylko raz... z tym, że Hiv miałam robione z pracy, gdyż mam styczność z osobami uzależnionymi i cyklicznie co jakiś czas powtarzam. HIV można zrobić bezpłatnie w punktach diagnostyczno- konsulatcyjnych anonimowo i bezpłatnie, warto sprawdzić czy funkcjonuje taki u Ciebie Krajowe Centrum ds. AIDS - Agenda Ministra Zdrowia :: Testy na HIV tutaj jest link z wypisem placówek
heheh kombinator 1 klasy a ileż można słuchać że świadczenia dla kobiet w ciąży są bezpłatne, one Nam przysługują z racji ustawy

heheh kombinator 1 klasy a ileż można słuchać że świadczenia dla kobiet w ciąży są bezpłatne, one Nam przysługują z racji ustawy

iza876
Fanka BB :)
Nef ja wogole tych badań nie miałam zalecanych ani gin nie wspominała o nich
nie wiem czemu
co do ruchów to ja czuje tylko z jednej strony zeber dokładnie z prawej jak nóżki chyba wypycha , ale ostatnimi czasy to nawet niżej ,tez z prawej str. W dole czuje taki nacisk i często ból :/ aj zamotalam trochę
Ale brzuch czuje i widzę ze jest niżej . Szczególnie jest odczuwany jak siedzę 

reklama
Podziel się: