reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Nef- szczerze Ci powiem, ja również prowadzę ciąże prywatnie, bo jak zadzwoniłam do przychodni do której jestem zapisana okazało się, że 1 wolny termin na wizytę u ginekologa wypada na maj jakieś 2- 3 tyg po moim terminie porodu:baffled: to było chore dopiero, a więc ciąże musiałabym zacząć chyba planować dwa lata wcześniej:baffled: a cześć badań z początku ciąży typu owua, hbs, tokso, różyczka , gr krwi, rh, krzywa cukrowa, glukoza , zrobiłam bezpłatnie w szpitalu gdyż poszłam i udałam głupa około 10-12 tyg ze nie mam okresu i lekarka z poradni wypisała mi skierowanie na podstawowe badania w ciąży, gdy już ja odkryła:-D udałam scześliwie zaskoczoną i zrobiłam badania na nfz:-D

resztę zlecanych co miesiac typu mocz i morfologia, cukier oraz gbs, usg wykonywałam płatnie:happy2: a i tak dało się odczuć po kieszeni:happy2: KTG robię również bezpłatnie rejestruję się po prostu w szpitalu , w którym mam zamiar rodzić:happy2:

kombinowałam jak słoń pod górę ale jak podliczyłam te całe igm igg kazde osbno po 40 zł to ja dziękuję...

Tasia, trzymaj się, bądź dobrej myśli. Paskudna żółtaczka naprawdę często szybko się zmywa, my też byliśmy z synkiem na granicy hospitalizacji, ale kładzenie go przy oknie wystarczyło.
Ja też mieszkam na 4. piętrze i nic ;-)

no niestety badania w labo kosztują sporo, znam ten ból, a na ktg to jeszcze nie wiem jak będzie , kiedyś było u nas w przychodni, ale czy jest nadal i kto później zapis ogląda to nie wiem

Kasiek no co za mały łobuziak Ci w brzuchu siedzi, żeby tak matke stresować, a tak serio to trzymam kciuki żeby blizna dała radę

Tasia mam nadzieję że wyniki będą dobre, buziaki dla córci

Byłam z chłopcami na dworze, nawet ciepło, tylko wszędzie albo śnieg albo błoto, mam nadzieję z etym razem się nie mylą z prognozą i jeszcze tylko ten tydz i zacznie się poprawiać. Połaziłam trochę po tym śniegu, troszke odsnieżyłam, teraz czujędól brzuch ai pachwiny, ale fajnie tak się zmęczyć bo w tym domu to ocipieć można, no i umówiłam się do fryzjera na czwartek.

mam pytanko, gdzie odczuwacie ruchy, bo ja wcześniej to czułam pod żebrami i na wysokości pępka, ewentualnie nacisk na pęcherz, a teraz to czuje wyraźnie wiercenie się w dole brzucha, też tak macie, i chyba jednak brzuch się obniżył, bo nie widze pępka :-D z góry

dziewczyny z tymi badaniami laboratoryjnymi, to chyba nie do końca jasno się wyraziłam

a chodziło mi głównie o to, czy któraś też miała 2 razy zlecane (na początek i na koniec ciąży) HIV, żółtaczki C i B, oraz kiłę?

Bo już nawet nie chodzi o ceny, ale o fakt, że mając wyniki negatywne z listopada 2012, po kiego mam je powtarzać teraz?

Tasia
kciuki zaciśnięte&&&
a malutka ładnie się wypróżnia? bo podobno żółtaczka dopada dzieci, które nie wydaliły smółki, albo idzie im to powoli.
Moja Gosia urodziła się o 2 w nocy, a rano w pampku byłą tak gigantyczna kupa, że pielęgniarkę na ratunek wzywałam, żeby mi wykąpała i przebrała dziecko... bo ja psychicznie i fizycznie nie byłam jeszcze gotowa na takie przygody:-D

pilnujcie też bardzo wagi... moja mała za dużo spadła na wadze (w ciągu 3 dni pobytu w szpitalu prawie 0,5 kg) i tez była senna do karmienia i chyba coraz bardziej z sił opadała. Na krótko zalecili nam nawet dokarmianie. Może spróbuj podać jej swoje mleko ze strzykawki, jak jest problem z dobudzeniem i ssaniem? Mi tak pielęgniarki dokarmiały Gosię przez 2 doby, ja ją karmiłam z cyca, a one potem napychały ją mlekiem modyfikowanym jak kaczuszkę, żeby odbudowała wagę urodzeniową. Nie zaburzyło to ssania i nie wymaga dużego wysiłku od dziecka... a maluch nabiera sił.:tak:

Nef Ja tylko jedna toksoplazmozę robiłam w I i teraz III trymestrze;-) a te, o których piszesz tylko raz... z tym, że Hiv miałam robione z pracy, gdyż mam styczność z osobami uzależnionymi i cyklicznie co jakiś czas powtarzam. HIV można zrobić bezpłatnie w punktach diagnostyczno- konsulatcyjnych anonimowo i bezpłatnie, warto sprawdzić czy funkcjonuje taki u Ciebie Krajowe Centrum ds. AIDS - Agenda Ministra Zdrowia :: Testy na HIV tutaj jest link z wypisem placówek:-D

heheh kombinator 1 klasy a ileż można słuchać że świadczenia dla kobiet w ciąży są bezpłatne, one Nam przysługują z racji ustawy:-D

Nef ja wogole tych badań nie miałam zalecanych ani gin nie wspominała o nich:sorry2: nie wiem czemu:baffled: co do ruchów to ja czuje tylko z jednej strony zeber dokładnie z prawej jak nóżki chyba wypycha , ale ostatnimi czasy to nawet niżej ,tez z prawej str. W dole czuje taki nacisk i często ból :/ aj zamotalam trochę :cool2: Ale brzuch czuje i widzę ze jest niżej . Szczególnie jest odczuwany jak siedzę :shocked2:

reklama
:-)Nef- wychodzi że niektóre z nas nie miały wogóle tych badań zleconych, tym bardziej podwójnie. to chyba od gina zalezy i od wymogów w danym szpitalu może?:confused:

Do góry