reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja sie nie ruszam :-)
póki co.

Anezram mi gin mówiła, że może byc więcej wydzieliny jak sie macica obniża, ale fakt chyba nie tyle...więc dobrze, że zadzwoniłaś do gina. no jakaś cisza po tych świętach

reklama
No zawiodłam się na lekarzu myślałam że może zaproponuje żeby przyjść na IP jak będzie a on mi tu propozycje że na oko coś poda ja się boje o maleństwo to końcówka i w każdej chwili może być poród.
Cisza jest niesamowita i tak się zastanawiam czy na porodówkach wszystkie czy chcą przespać okres czekania na maleństwa :)

Spoko spoko ja w domku jestem
Hmm co do tej wydzielinki to ja miewam cos takiego ale głównie mam rano jak wstane i cos tam ciutke wypłynie.Ja brałam clotrimazol dowcipnie i tej wydzieliny jest już malutko ale jeszcze czasem sie pojawi ale tylo rano to sie pojawia ale dosłownie ociupine

Anezram ja też mam jakaś wydzielinę, trochę więcej niż kiedyś, ale nie tak dużo, ostatnio ginka po badaniu nic nie mówiła, że jest coś nie tak, więc się nie przejmuję i przyjęłam że to normalne na tym etapie ciązy ;-)

Ja też tak przyjełam na poczatku ale ja jej nie mam cały czas ja przed wczoraj coś robiłam i nagle czuje że jestem mokra poszłam do łazienki a wkładka cała pływa póxniej był spokój tzn wkladka delikatnie była mokra ale już nie miała takiego koloru dziś poszłam do sklepu z mężem przyszłam poszłam do łazienki a tu powtórka z histori wkładka cała zalana i ten sam kolor teraz jestem umyta chodze z 2godz i wkladka czysta i zgłupiałam co to nie wiem czy lekarz mnie zrozumiał dobrze ale przejde się jutro i wytłumacze

tutaj jest kalendarium jakie badania kiedy trzeba wykonać: http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/kalendarzbadaniwizytkontrolnych.pdf
I chyba wszystko z tego miałam...albo prawie wszystko. I niektóre badania faktycznie się powtarzają, ale ja chodzę państwowo więc mi to nie przeszkadza :) Badania na GBS podobno nie każdy lekarz daje, nie wiem czy dlatego że nie potrzeba czy dlatego bo po prostu nie wystawia i trzeba zrobić na własna rękę, ale w tym szpitalu co będę rodzić to wymagają żeby mieć to badanie zrobione :)

Apropo wydzieliny to też mam taką że muszę codziennie zakładać wkładkę bo cała bielizna się brudzi, ale moja wydzielina jest biała z grudkami, nic mnie nie swędzi i właśnie się zastanawiam czy to infekcja czy może to normalne, ale w piątek mam wizytę więc się zapytam doktorka, bo wcześniej jak mnie badał to nic nie wspominał tak jak u margot87 :) a może oni nie zwracają na coś takiego uwagi? i jak się im wspomni to dopiero biorą się do działania?

Anezram a w którym tygodniu jesteś? Może to wody płodowe powoli się sączą? a to że są seledynowe to dlatego że to te brudne wody płodowe? Ja bym pojechała z miejsca do szpitala żeby spokojnie spać.

Ostatnia edycja:
Hej laski,

wpadam tak na chwilke bo niestety moje samopoczucie mi nie pozwala ...nawet siedziec na BB...Jutro mam wizyte i KTG tylko bez USG zobaczymy czy cos postepuje bo mam lekkie skurcze od krzyza, i dzisiaj na domiar złego pękł mi hemoroid i bardzo mocno krwawie...nie wiem co robic...mam nadzieje ze duzo krwi nie strace bo i tak u mnie slabo z tymi krwinkami poczekam do jutra rana ...Przepraszam ze nie odpisze kazdej z osobna ale padam ...naprawde juz nie mam sil na nic...

Nef- jesli taki watek chcecie nie ma problemu....załóż:tak:

reklama
Czekolada- (jestem w 39 tygodniu i 2 dni) ja tak sobie myślałam że to mogą być wody płodowe bo zawsze po wysiłku mam coś takiego no dziś po wejściu po schodach.
Nie chciałabym robić zamieszania na izbie bo teraz nie mam tego wręcz mogę powiedzieć że mam lekką wydzielinę przezroczystą a mój gin jest ordynatorem. Mała kopie mnie strasznie chyba mi wyjdzie przez brzuch a pęcherz piecze bo ciągle napiera na niego.
Phel- współczuje pęknięcia. Połóż się nie nadwyrężaj tego bo będzie gorzej.

Do góry