reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ja też nie mam na hiv i żołtaczkę. W naszym szpitalu wymagają tylko: grupa krwi, HBS, OWA, GBS.

Nef bardzo dobry pomysł z tym osobnym tematem o karmieniu. Tylko chciałabym, żeby nie przerodził się w ostracyzm butelek.

Przepraszam, ale nie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście od piątku, więc hurtowo za wszystkie trzymam kciuki.

reklama
katarinna- myślę że każda z nas będzie kierowała się zdrowym rozsądkiem przy wypowiedziach również na wątku o karmieniu;-) . ja tam się nie nastawiam ani na karmienie piersią ani na butelkę. będzie co będzie. wszystko ma swoje plusy i minusy:tak:;-).

Nef ja miałam wszystkie te badania, tyle że robione w pakiecie, wiec nie poczulam tego finansowo. w sumie nawet nie zastanawialam sie po co te wszystkie badania ;-)
Fel
no ja mam jeden termin na 4 kwietnia, drugi na 8 kwietnia, wiec tuz, tuz, ale cos czuje ze jak tak dalej pojdzie, to przenosze te dziecię :-(

katarinna
muro

no właśnie, a ja już te badania miałam na początku ciąży... a teraz mam je robić drugi raz? paranoja jakaś:angry:
mam to w nosie, nie będę się badała co pół roku jak jakaś pani profesjonalna:baffled:
zwłaszcza, że skierowanie jest od prywatnego lekarza, wiec wszystko pełnopłatne (ok. 30 zł jedno badanie)

a tak swoją drogą to myślę, że to skandal, że tego typu badania tyle kosztują. Uważam, że absolutnie KAŻDY kto wyrazi chęć zbadania sie na HIV czy żółtaczke wszczepienną, powinien mieć to badanie bezpłatnie i to z pocałowaniem w tyłek, że w ogóle chce się zbadać.

witam dziewczyny ja tylko na chwilkę bo mam troszkę dziś pracy, nie było mnie tak długo bo siedziałam sobie w szpitalu z powodu bólu w miejscu blizny po poprzednim cc. Nie zdążyłam odpisać sobie nr tel z wz :zawstydzona/y: i dlatego sie nie odzywałam a przez swieta to nawet nie chcialo mi sie kompa otwierać. Od lekarza wiem tylko tyle ze myśleli ze beda mnie ciąć bo szwy w środku mogą sie zacząć pomału rozwalać ale okazało sie po usg ze to tylko dziecko zaczęło obracać sie w poprzek i najeżdżało na bliznę a ze ja jestem bardzo drobna to blizna sie do tego stopnia rozciągnęła ze zaczęło bolec, zostawili mnie na obserwacji gdyby trzeba bylo nagle ciąć. Na szczęście wypuścili mnie na święta i wszystko jest w porządku z dzidzia i ze mną, w czwartek mam wizytę u ginki i od wypisu muszę codziennie do niej dzwonić i zdawać relacje.

Fel - mam nadzieje że zaczniemy się rozpakowywać :)
Ja już nie wiem co robić żeby dzidzia przyszła na świat
Jak pisałaś o tych hormonach to tak sobie pomyślałam że mi teraz tak hormony działają masakra cały czas się śmieje z męża sam ostatnio mówił że nigdy mu się nie udawało tak mnie rozśmieszać a raz jak pomyśle albo zobacze kogoś z wózkiem to tak zazdroszczę a w oczach mam już łzy.
Ja tydzień temu nie miałam w ogóle rozwarcia i nie mam nadzieji że teraz jakieś mam a wizyta dopiero 9 :( po terminie 2 dni. Brzuch mi twardnieje a nic z tego nie ma. Chyba pójde do szwagierki ona na 4 piętrze mieszka to ze 2 razy jak wejde i zejde a potem do siebie na 2 piętro może ruszy się szyjka chodź o 1 mm :) bo oszaleje

Nef- też właśnie płacę za wszystkie badania, bo chodzę prywatnie do lekarza. ceny są kosmiczne, zgadzam się. uważam też że badania takie jak prenatalne usg również powinny być standardem , wykonywanym za darmo na nfz, bez względu na wiek matki, ale sama wiesz:baffled: długo by dyskutowac na temat służby zdrowia( w sensie nfz)

Nef ja za same badania laboratoryjne zapłaciłam chyba ze 400zł ale sama się na te koszty zdecydowałam bo wybrałam leczenie prywatne

reklama
Dzień dobry

Jakieś mam zaburzenia pamięci, bo mało co pamiętam z tego co napisałyście. Ogólnie nie stresujcie się brakiem symptomów zbliżającego się porodu, bo ja też nic nie miałam i nagle się rozwinęło.

Bakteria- ja nie wiem czy chcecie opis mojego porodu, bo trochę się "działo".

U nas niestety walka z żółtaczką trwa. Dominika miała pobraną krew (wszędzie ma już ślady po kłuciach bo krew nie chce z żyłek lecieć:-() Za ok godzinę dowiemy się co dalej i czy unikniemy szpitala więc prosimy o trzymanie kciuków. Karmimy się cycem, ale mała jest ospała przez tę żółtaczkę i ciężko ją budzić na karmienia, więc jest walka o każde przystawianie, a raczej dobudzenie.

Do góry