reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Smile, ja mam ustalone z teściową, że mówię, czego ew. potrzebuję (dla dziecka/dzieci), jeśli marzy, by robić nam prezent. Jej gust nie jest jakiś najgorszy, ale czasami ma średnie pomysły :confused2: wtedy np. nie zakładam czegoś dziecku i tyle. Ostatnio takim prezentem była elegancka koszula, która moim zdaniem jest okropnie brzydka (ma inne koszule na okazje). Ma ona też swoje manie, np. jak bluzka to z kołnierzykiem (mojego męża tak ubierała non stop, jak był dzieckiem) :sorry: pewnie, kilka może mieć, ale ja wolę zwykłe bluzeczki, no dajcie spokój, wszystko wykończone jak polo?! teraz już ma zapowiedziane, że nie szalejemy z różem, zwłaszcza takim ostrym. Zobaczymy, jak będzie się „stosować” ;-)

Moja teściowa zawsze wie co mi jest akurat potrzebne i w czym Antek będzie wyglądał najlepiej ^^. I nic nie daje tłumaczenie, że nie ma kupować. Denerwuje mnie to strasznie.
Teraz zrobiłam zakupy dla Franka już w grudniu/styczniu żeby wszystko mieć i jej pokazać, że mam. Była. Zobaczyła.. a i tak zrobiła po swojemu. Nie wiem co ja z tym kombinezonem poczną. Moja mama to mi dała kasę żebym kupiła coś małemu.. Mimo, że kasę mamy. Wzięłam i kupiłam za to właśnie taką przejściówkę.. A pamiętam, że Antek w kwietniu już jeździł w dresiku na spacery, wiec i tak się zastanawiałam czy mi sie przyda coś takiego... ^^

Pisałam wam o kurtce, którą kupiła Antkowi w weekend? Taka bezowa w kratę jak na starego dziadka. Okropna jest. Kupiła mimo, że wiedziała, że ja Antkowi już kupiłam inną kurtkę. Do niczego mu nie pasuje.. Na pewno mu jej nie ubiorę, bo jest po prostu brzydka i tyle.

Najbardziej mnie denerwuje, że ona kupuje te wszystkie ciuchy i prezenty dla nas za 'nasze' pieniądze. Teściu nam pomógł rozkręcić firmę. Pilnuje teraz produkcji. Planuje co kiedy chłopaki robią. Co miesiąc przelewam mu niezłą wypłatę.. a teściowa te pieniądze później wydaje na prawo i lewo.. Co innego gdyby nam kasy brakowało. Wtedy bym sie pewnie cieszyła, że teściowa kupiła nam coś i nie trzeba wydawać pieniędzy.. ale jak ja wszystko mam to po co mi kolejna rzecz... Wrrr..

reklama
zozzolka na zaparcia dobry jest syrop Laktuloza. Nie piszę Ci jakiej firmy bo wiadomo, że co apteka to inne promocje. A co do ilości ubranek niestety Ci nie pomogę, bo sama nie wiem:-D. Ja w rozmiarze 56 to mam 2 szt, ale u mnie zapowiada się duża pannica.

ile potrzeba mi pajaców na poczatek?
ja mam jak na razie po 2 pajacyki z rozmiarów 56 do 68 (po córce mi zostały), a tak to szczerze mówiąc nie wiem ile czego trzeba :eek: wszystko w trakcie się okaże
agus super wieści :-) dobrze, że z dziewczynkami już jest lepiej. Rośnijcie, tyjcie i wychodźcie ze szpitala :-D

zozzolka może kup lactulozę...powinna pomóc i można w ciąży.

co do ubranek ja mam dwa rzędy bodziaków w rozmiarach 56 i 62... ponieważ tak jak pisała Smile_ rozmiar rozmiarowi nie równy to w tym wszystkim są i 62 wielkości 68 i na odwrót...więc myślę, że spokojnie mam na miesiąc spokoju. jeden rządek śpioszków i jeden pajacyków. kilka sztuk pół śpiochów.
czy na zamkniętym jest nr do Izy ?? może wysłać sms-a ??

Agus trzymam kciuki za szybkie podpasienie corci :-)

Dziewczyny a kojarzycie jedna z marcoweczek, ktora urodzila w grudniu? Moze wiecie jak sie tamta historia zakonczyla?

reklama
Agus rosnijcie i wracajcie do domu zdrowe
ze spiochami to moze mi starczy jak macie po dwa ja mam mase body a pajaece i spiochy to tak nie bardzo

Do góry