reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Kasiek chałupkę i tak chciałam dziś ogarnąć... a z kolacją to idę na łatwiznę - kupię kiełbachy śląskiej wrzucę do piekarnika, podsmażę cebulkę, kupię bagietki i wsio... faceci jedzą dużo i nie zamierzam żadnych rarytasów im serwować... dziękuję za troskę... jak coś nie zdążę to przejmować się nie będę... :happy:

poprałam pieluszki i prześcieradełka... młoda się wypina z każdej strony - czasem mam wrażenie że urodzę ośmiornicę :-D

Phel -
oby lekarz był dobry i uspokoił Cię i zaradził... powodzenia... &&

pscółka najlepiej sobie omów z położną sposoby uśmierzania bólu, formy aktywnego porodu, możliwość rodzenia w innej pozycji niż leżąca, cięcie krocza, wyjaśnij kwestie manewru kristellera (takie skakanie po brzuchu, żeby wypchnąć na siłę), jest niby zabroniony w położnictwie, ale wciąż stosowany, a niesie ze sobą duże ryzyko i dla dziecka (uszkodzenie) i dla matki (porozrywanie), co z kontaktem skóra do skóry po narodzinach (jak długo trwa), czy będzie z tobą przez całą ostatnią fazę porodu, co z rolą tatusia.

pola 997 ja mam podobne problemy. Tez biore fenka z tym ze ja dopiero 32/33. Duza masz dawke? a jak z Twoja szyjka? Mam nadzieje ze dotrwamy spokojnie do 36/37 jak niektore szczesliwe kwietnioweczki maja juz teraz:)

Witajcie:)) Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta :-) Mój m dziś tez z samego rana poleciał Mi po czekoladki a teraz niestety jest w pracy:zawstydzona/y: kurcze tyle was nadrabialam ze zapomniałam co napisać:baffled::eek: Aa evcia dobrze ze wyjaśniałas sobie wszystko z mężem ,trzymam kciuki za Was:)) Phelania trzymam kciuki za wizytę . Mam nadzieje ze szybko zdiagnozuja małego i szybciutko wyzdrowieje!:tak: Pfff nas jutro czeka zakup i wybór koloru wózka i łóżeczka :-)

Evcia, bardzo się cieszę. mam nadzieję, że psychicznie czujesz się już lepiej po tej rozmowie :)

Phel, trzymam kciuki za wizytę i oby się wyjaśniło co się dzieje!

Ostatnia edycja:
phel daj znać jak będziecie już po wizycie
anila tak 3mać :-D a potem odpocznij sobie

ale mam lenia, przywiozłam Doti z przedszkola,potem pójdzie z babcią na drogę krzyżową a ja kupiłam sobie lody śmietankowe algida 0,5l, wcinam i oglądam film na necie (taki sobie Dzień Kobiet urządziłam :-D)

a mnie się dzisiaj w nocy śniły wyszywane pieluszki tetrowe... :) chyba lenka to tutaj zapoczątkowała jeśli dobrze pamiętam. no i co? chyba będę musiała obszyć i swoje, bo pomysł bardzo mi się spodobał :D

poza tym przyszedł mi dziś zakupiony ortopedyczny pas ciążowy i po kilku godzinach noszenia stwierdzam, że dał mojemu kręgosłupowi drugie życie... ;)

a ja schizuję

Dzisiaj do południa bolała mnie lekko druga strona głowy podczas schylania i kaszlu, i teraz przed chwilą znowu miałam tego zygzaka przed oczami i naprawdę zaczynam się bać,że mam coś w głowie, tym bardziej że głupia poczytałam trochę w necie, patrzę na tych moich chłopców i mam ochote się rozbeczeć

reklama
Phealniu, kupa kasy, ale zdrowie dziecka warte jest każdej sumy, trzymam kciuki za wizytę &&&&&&
Lenka, jeśli masz cisnieniomierz, to zmierz sobie w tym czasie, co miewasz zygzaki ciśnienie, jesli bedzie wysokie, to wiesz co trzeba robić. jednak ja obstawiam albo te bóle migrenowe, albo zwyczajnie dziecko uciska na jakis nerw.
A ja miałam dziś dzień lenia, choć jak pojechałam po córke do szkoły, to wstapiłam na szmateks i zakupiłam kilka sztuk :-) to dziecię puści mnie z torbami :-D Teraz nastawiłam zupę, która miała byc na obiad, a będzie na kolację, a co tam :-D

Do góry