reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

aga przykro mi .. :(

dziewczyny jakoś dużo Was z tym krwiaczkami.. trzymajcie się dzielnie
a Wyście jakieś objawy mialy typu plamienie etc? czy to na usg po prostu wyszło?

reklama
Witam :) Dołączam do Waszego grona z przyjemnością :)

I przychodzę na wstępie z dość nietypowym pytaniem, prosze nie śmiejcie się ze mnie :-) To moja pierwsza ciąża, dlatego niektóre pytania mogą Wam się wydawac trochę dziwne :tak:Tak więc jestem w ok 5 tygodniu ciąży, ale trzecim od zapłodnienia, wiem kiedy do niego doszło :-D I czy to możliwe żeby na tym etapie ciąży pojawił mi się brzuszek ? :szok: Zawsze byłam na brzuchu płaska jak deska, no moze bez przesady. A teraz na dole brzucha pojawiła mi się taka mała górka, nie wiem jak to nazwac :p Pewnie wiecie o co mi chodzi. To wzniesienie jest np. rano małe ale jak coś zjem to rośnie, że tak powiem :d I wtedy mam już duży brzuszek ( według mnie ) A pod koniec dnia, jak juz wiecej zjem to w ogole mam ogromny :szok: :szok: Nie byłoby to dziwne, ale wczesniej zanim zaszłam w ciaze mimo tego, ze sie nie wiem jak bardzo najadłam do takie brzucholka nie miałam a teraz normalnie taki bębenek. Nie wiem od czego to juz :-) Nie wydaje mi się zeby się macica już powiększała ? Jak to jest ? :-) Dodam, ze zaparć żadnych nie mam :-) A przytyć to na pewno nie przytyłam tylko ostatnio właśnie straciłam na wadze. Co o tym myślicie ? :-):-)

hej dziewczyny

ja dziś dzień spędziłam u teściów więc sobie trochę od poczęłam mąż obiecał że zabierze jutro małego na spacer i pójdzie z kumplem do apteki po podkłady dla Fifka mam nadzieje że dotrzyma słowa i będę mogła poleżeć w swoim łóżeczku

Oj dziewczyny z krwiakami leżcie i odpoczywajcie bo jeszcze się nalatacie przy maluchach trzymam za Was mocno kciuki

Witam nowe mamusie

Dziewczyny też tak macie: chce wam się spać, ale nie możecie zasnąć przez mdłości?

Porażka jakaś. Mój młody dzisiaj spał 2,5h, a ja leżałam obok i się wierciłam. Tak mnie mdli.
Pierwsza ciąża to była jednak bajka.

Agus przykro mi ale zycze wam szczescxia w staraniach odpocznij 6 miesiecy i do dziela .
MalyPtys to nie glupie pytanie ja sie jakies 2 tyg temu po brzuchu macalam ze cos dziwnego ze jakas gorka minimalna a nie mialam pokecia o ciazy i przez moment pomyslalam ale mowie niemozliwe A JEDNAK !! w pierwszej mialam tak samo i od 6 tyg nosilam juz ciaziowki bo wszyysko cisnelo lacznie z majtkami teraz jeszcze nosze swoje , a na wieczor mam 5 miesiac doslownie nie czuje sie wzdeta ale tak samo z siebie .'Smile probowalas sucha skorke od chleba przed wstaniem z lozka mnie to w 1 ciazy ratowalo i raz tylko wymiotowalam ale to po zelazie ktorego nie toleruje

hej laseczki:)

Smile- ja ma tak zazwyczaj rano ,jak uspie małego to chce sie jeszcze polozyc i mdłosci mi nie daja spokoju:no:Dzis prawie caly dzien bylam na sucharkach...zjadlam pod wieczór pomidorówke M mi wcisnał:baffled:
Pierwsza ciaza przy tej takze byla dla mnie bajka:tak:mam nadzieje ze przy porodzie bedzie rewanz:-Di malenstwo szybko i bezbolesnie wyjdzie znaszego brzuszka:-D

MałyPtyś- witaj,niestety ale brzuszek nie jest od dzidzisia za wczesnie w tym tyg zarodek znajduje sie w macicy wiec trzeba jeszcze trochhheee poczekac:tak:

Dziewczyny mam pytanko czy leci wam biała wydzielina tam z dolu?:-)bo ja mam tak mokro jakbym sie zsikała:szok:

witaj w kwietnióweczkach mały ptysiu :) (który tak a propos już zaniedługo będziesz pewnie całkiem spory jak na małego ptysia :-D )

niespodzianka :-) u góry z prawej strony w panelu jest opcja Twój profil, a obok USTAWIENIA, klikasz w ustawienia, potem z lewej w panelu jest opcja edytuj sygnaturkę i klikasz tam, wklejasz kod i gotowe :) no, a wcześniej musisz sobie gdzieś ten suwaczek stworzyć oczywiście ;) i tam Ci wygeneruje właśnie ten kod do wklejenia

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczynki w niedzielny poranek,pewnie większość z Was jeszcze śpi:)zazdroszczę,mój bąbelek wstał 6:15 i wojuje:)Na szczęście wstał do Niej mój M,ale jak słuchałam jak się zaśmiewają to musiałam się obudzić:)
Życzę wszystkim kwietnióweczką miłego dzionka:)

no, mój też taki poranny ptaszek, ale to pewnie nawyk z ciąży - wstawałam po 5tej i tak Mu zostało ;)

a ja poplamiłam chwilę na brązowo wieczorem, trochę mnie to zaskoczyło, bo wczoraj powtarzałam betę i z 3200 do 6300 skoczyło i byłam pewna już że wsio ok.. także poryczałam już trochę a teraz wrzuciłam na luz i odpoczywam, co ma być to będzie.

zdarzały się Wam jakieś brudzenia w ciąży?

reklama
Witam niedziewlnie.

Melduję, że żyję ale nie mam weny na pisanie. Niedobrze mi, przewód pokarmowy ogłosił strajk i wczoraj brzuch mnie bolał więc przeleżałam cały dzień. Tyle z rocznicy było. Dziś też zmuła, niedobrze mi i ogólnie mam się do bani. Jutro mam dzwonić do ginki bo wraca z urlopu i pewnie zaprosi mnie na wizytę- już się boję. Normalnie zamiast się cieszyć to ja już jestem przerażona co tam na tej wizycie zobaczymy...:sorry2: Dobra nie nudzę już.
Miłego dnia.

Witam serdecznie nowe zafasolkowane! Spokojnych 8 miesięcy :tak:

Do góry