reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hej hej,

Witam sie z poranna kawka...pobódka 7 rano wiec dobrze ze wczoraj poszlam wczesniej spac:sorry:wstawałam do mlodego z 3 razy wychodza mu górne trójki ...az sie boje czwórek podobno sa najgorsze.

Nie długo sie zwlekam z wyrka ide robic sniadanie i idziemy z mlodym na zakupy bo nie ma nic na obiad a pomysłu tez brak....dziewczyny zapodajcie mi jakis szybki obiad:baffled:spageti było w tamten weekend...ja to bym łososia z piekarnika zjadla a M nie wiem...Kurcze najgorsze jest to ubieranie Siebie i mlodego przed wyjscie wrrrr wsadzanie do wózka...i jeszcze do bierdonki 1km jak nie lepiej w jedna strone nie wiem czy porywac sie z motyka na słonce bo jeszcze czeka mnie mycie podłog...moze obudze M ok 14 i pojedziemy cala rodzina do lidla:-p....

A co do mieszkan,domów, to my mieszkamy w blizniaku pietrowym po tesciu,na dole jest mojego M brata polowka (nie mieszka w niej bo mieszka u żony)a na górze MY w drugiej polowce mieszka chrzestna z mężem do której M sie nie odzywa z 10 lat przez jej M nic mu sie nie podoba po smierci ojca M jak nikt nie mieszkał w tym domu to kosząć trawe wszystko wyrzucał za nasz młot do stawu i sierobilo błoto:no:Najgorzej jest z nim w lato bo zeby grill zrobic to tylko do 22 ...a i tak chodzi po podwórku i podsłu****e...ale chcemy to sprzedac sie sie za 2 lata wybudowac....

myszka- mnie to drretwieja biodra:szok:juz nawet poduszka miedzy nogi nie pomaga...

reklama
I ja sie witam sobotnio, choć także przez chwile watpiłam, czy to niedziela, czy sobota :-)
Wczoraj padłam jak kawka, pojechaliśmy ze wsi do miasta :-D i dokonałam zamówienia wózka, pół nocy mi się to dziś sniło. I tu uwaga do dziewczyn z Wrocławia !! w Askocie trzeba uważać z kim sie rozmawia, jeden facet wyliczył nam za wózek 2850, a drugi 2990 :szok: więc jak mu powiedziałam, że przesadził, to zadzwonił do tego od niższej ceny się upewnić czy faktycznie taka podał :eek: Nawet jak mu powiedziałam, że na Sztabowej powiedzieli, iz w razie znalezienia przeze mnie nizszej ceny na necie oni wtedy tez za taką sprzedadzą, to ten facet powiedział, że to niemożliwe :szok: Co za ludzie, każdy wuj na swój strój:baffled: Najważniejsze, że mam zamówiony i jestem mega szczęśliwa :-D

Współczuję problemów mieszkaniowych, dodam tylko, że powinno być dla Was pocieszające to, że macie mnie do sprzatania jeśli dzielicie z kimś swój dom :-D Ja nie cierpię sprzątać :rofl2:

Tasia- jestem, i czytam regularnie

u mnie jest tak jak pisała Lenka, mały waży malutko i bardzo się o to martwię, wybieram się na usg do docenta Kaczmarka (Lódź) w czwartek, no i wczoraj robiłam próby wątrobowe wyszły bardzo źle, czyli cholestaza się rozkręca, bardzo się boję i pewnie będę musiała wrócić do szpitala

nie pisałam, bo piszecie o kompletowaniu wyprawki, a ja prawdę mówiąc to mam już torbę spakowaną dla maluszka, moja torba jest spakowana prawie całą ciążę ze względu na częste krwawienia i wizyty w szpitalu, teraz tylko dopakowałam podkłady poporodowe i majtki siatkowe, oraz wkładki laktacyjne. W torbie dla małego mam paczkę pampersów, chusteczek, zmiana ubranek na 5 dni, rożek, oliwke i to chyba wszystko.

do kupienia została mi niania z monitorem oddechu, planuję kupić angelcare i może jakąś pościel do łóżeczka i płyn do kąpieli oilatum, poza tym mam w zasadzie wszysko po Majce, z poważniejszych zakupów kupiłam termometr bezdotykowy thermoflash, taki sam jakiego używają w szpitalach i muszę przyznać, że jest ok

przepraszam, że tak o wszystkim w wątku głównym i pozdrawiam

Bishopka - w askocie Ci od wózków maja premię. Kolega pracował tam kilka lat temu, więc wiem. Im więcej sprzeda tym więcej później dostanie od szefostwa. Zależy im żeby sprzedać jak najwięcej wózków, więc jedni dają rabat i liczą, że ktoś kupi... a inni przekonują, że taniej się nie dostanie i też liczą, że ktoś kupi. Trzeba uważać ;)

My mamy obecnie jakieś 110mk, a budujemy się i ma być 220mk ^^. Nie wiem kto to będzie sprzątać :p

Majra będzie dobrze, trzymam kciuki

My mamy duże pokoje i co z tego jak wszystkie przechodnie i nieustawne, w naszym największy pokoju 4*6m są jedne drzwi na korytarz, jedne do pokoju chłopców, jedne takie potrójne , których nie można zamknąć i do tego jeden pojedynczy kontakt na cały pokój, rewelacja. A co do sprzątania się nie wypowiadam,efekt utrzymuję się przez 2 h, w swoich pokojach sprzątam regularnie a teścia mam w dupie, tylko odkurzam , ja się będę męczyć a on nawet nie moze drzwiczek od szaf pozamykać tylko wiecznie otwarte, nie wspominając o rozwalonym łóżku na którym je, pod łóżkiem pełno jedzenia, zapałek, rzygać się chcę. Znowu się wkurzyłam bo wczoraj prałam i miałam pusty kosz, a dzisiaj teściu naznosił swoich ciuchów i juz jest pełen, zaczyna mnie trochę wkurzać bo non stop piorę jego kalesony i podkoszulki, ostatnio mam wrażenie że połowa ciuchów jest jego, jakby taki czyścioszek z niego był.No i ten cholerny piec przy łazience, to trzeba było być debilem zeby tak wszystko ustawić.
Do tego Tomek ma gorączkę, już mu zaczyna nachodzić, a się łudziłam że to może tylko taki wieczorny wybryk.A mieliśmy jutro w ramach jego urodzin jechać na taką salę zabaw i do maca, i obiad miałabym z głowy.

majqa-jaki kupilas proszek?

baby wash power - ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Nie znam go. Wypiorę a jak nie spasuje to zakupię inny. A Prać będę dopiero za miesiąc.

Co do mieszkania. Ja mam dom 350 m2. Ja mieszkam na II piętrze i w sumie tam mam 120 m2. Mój tato mieszka na I piętrze i też ma 120 m2. I parter to pozostały metraż. A jest tam biuro, kuchnia, łazienka, korytarz, kotłownia i 2 pomieszczenia gospodarcze. Wszystko ogarniałam sama ale od grudnia mam panią do pomocy. Przychodzi w piątek i sprząta parter i I piętro. Jest lżej :-)

u nas to jest coś koło 160 mkw.My mamy od niedawna 3 pokoje, teściu jeden, bratM jeden, korytarz i schowek zupełnie nie użytkowany prze swoje usytuowanie, spora kuchnia, i korytarz używany plus kotłownia, jesli to można nazwać kotłownią bo żeby dojść do łazienki trzeba przez nią przejść i maleńka łazienka 1,5 na 2,5 m.Nie byłoby tak źle gdyby nie ten piec, i dpdatkowe wejście i miejsce na ciuchy robocze, no i jeszcze poszanowanie mojej pracy

Majra ciesze się, że nadal jesteście w dwupaku i trzymam kciuki za badania. Oby było lepiej niż się wydaje

No ja na swoje M3 to narzekać nie powinnam,bo przecież sami je kupiliśmy:-D (znaczy się teraz mamy kredyt). Dobrze, że ja się wychowałam na większym blokowisku niż teraz mieszkam to kichnięcie sąsiada mnie nie rusza. A na lato przymierzają się do remontu dachu więc z małą będziemy musiały się wyprowadzić, bo to będzie akcja ściągania eternitu.

reklama
Jednak nie bylam z mlodym na zakupach bo jakas mżawka pada...M wstanie to pojedziemy do lidla.Chłopaki śpia i nie wiem czy ja tez sie nie poloze:eek:ta pogoda doprowadza mnie do snu zimowego:nerd:nie dziwie sie ze miśki przesypiaja cała zimę chociaz nie zrzedza:-D

majqa-ja tez bede prac za miesiac ciuszki czekam na próbki z tej nowej firmy napisalam do nich i mi wysla w ciagu 2 tygodni,ale wczoraj kupilam Proszek do białego i kolorów Dzidziuś i płyn do płukania:tak:ależ on slicznie pachnie taki dzidziusiem:laugh2:

Wiem ze byl juz ten temat w wyprawkowym ale w jakiej temp pierzecie tetrówki???ja pralam w 60ztopniach ale po kilku razach sa takie szare a w pralce mam program tylko 95 stopni BIO:eek:

Do góry