reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Tiramissu - powodzenia w twojej sprawie, mam nadzieje, ze wszystko w pracy pojdzie po twojej mysli.

Ja od miesiaca mam codziennie twardnienia brzucha, nie lubie tego zwlaszcza gdy prowadze samochod. Ale co zrobic. Czesto twardnieje mi w nocy, gdy zbyt gwaltownie przerzuce sie z boku na bok. Z Amelka tez tak bylo.
W tej ciazy przynajmniej nie lapia mnie skurcze lydek, tzn moze raz na tydzien. To sukces poniewaz w poprzedniej 1-2 w nocy to byla norma.

Generalnie to chcialabym juz urodzic :)

reklama
Tiramissu - powodzenia w twojej sprawie, mam nadzieje, ze wszystko w pracy pojdzie po twojej mysli.

Ja od miesiaca mam codziennie twardnienia brzucha, nie lubie tego zwlaszcza gdy prowadze samochod. Ale co zrobic. Czesto twardnieje mi w nocy, gdy zbyt gwaltownie przerzuce sie z boku na bok. Z Amelka tez tak bylo.
W tej ciazy przynajmniej nie lapia mnie skurcze lydek, tzn moze raz na tydzien. To sukces poniewaz w poprzedniej 1-2 w nocy to byla norma.

Generalnie to chcialabym juz urodzic :)

chyba juz kazda z nas by chciala urodzic:-Dtym bardziej te brzuchatki które maja duzo KG do przodu:-Dtak jak np JAAAAAA:szok:

tiramissu współczuję... kurcze mam nadzieję, że wszystko jeszcze się ułoży. Państwo narzeka, że jest niż demograficzny, że społeczeństwo się starzeje i nie będzie komu robić na emerytury. Ale jak kobieta jest w ciąży to ją traktują jak śmiecia i wyrzucają zaraz po macierzyńskim albo i wcześniej...

Ewafoto ja jeszcze rodzić nie chcę, tak za 2 miesiące będzie akurat :p Choć ostatnio bardzo cięzko mi się oddycha, chyba przez brzusio :p

Jutro mam egzamin, pierwszy w mojej sesji (wszystko mi się przedłużyło przez szpital i przymusowe leżenie), trzymajcie kciuki! :)

Cześć dziewczeta:-) ja też mam umowę przedłużoną tylko do dnia porodu. pracuje tam 5,5 roku. zastanawiam się czy urlop macierzyński to to samo co zasiłek macierzyński? należy nam się też wybór czy chcemy pół roku czy cały?

tiramissu z tym macierzyńskim to jeszcze nie jest przegłosowane, chyba jakoś na wiosnę ma być w sejmie głososwanie na ten temat. a co do umowy, to jest żałosne, jak firma po 7 latach żegna się, bo kobieta jest w ciąży...
madan tez tak masz ze nie możesz się skupić na nauce? Ja robię wszystko żeby tylko sie nie uczyć :crazy: ciągle oglądam co trzeba kupić jeszcze i w ogóle, a kiedyś nauka szła mi tak szybko! :tak: dobrze, że mi zostały tylko 2 egzaminy...
Phelania ja z jednej strony bym chciała mieć już Kubusia przy sobie, ale z drugiej wiem że jeszcze ani ja nie jestem gotowa, ani wszystko co związane z porodem, generalnie za wiele rzeczy jeszcze leży w rozsypce, ale spokojnie luty i marzec będę to ogarniać ;-)

muro- wszystko ok u stomatologa ,plomba zalozona i to bez zn:-Dnie przyjemne bylo tylko zkladanie metalowej blaszki miedzy dziaslem a zebem ale to pikuś:-Dwczotaj tak przemyslalam swoje wydatki na wyprawke i musze pogadac ze stomatologiem zeby sie wstrzymam z ta ósemka kanałowa bo czuje ze pojdzie w brud pieniedzy a teraz jest najwazniejsze skompletowac conajmniej rzeczy do szpitala a jestem w bladej dopppie:angry:pogadam z nim za tydzien niech on zobaczy co tam sie dzieje i mnie obliczy:baffled:...

madan-trzymam kciuki za egazmin!!!!

margot-oj tak tylko jak dla mnie moglby byc juz kwiecien czuje sie juz jak tydzien przed porodem wrrr:no:

lenka; a jak dzis zaczal sie dzien? troche chmury sie rozgonily? mam nadzieje ze u Ciebie bedzie juz lepiej

katarinna; trzymam kciuki zebys znalazla lepsza prace - z lepszym szefem i zeby wszystko sie poukldalo

tiramissu, pscółka i spółka; Poki nic nie przesadzone trzeba byc dobrej mysli :-) jak bezposredni przelozony powalczy o swojego dobrego pracownika to to da do myslenia tym na gorze. Nikt nie chce nawet w prywatnej firmie stracic kogos wartosciowego. I ja mooocno w to wierze ze wszystko bedzie u Was dobrze.

pscółka i spółka; u nas wlasnie tez bylam zdziwiona tymi badaniami bo wszystko po prostu im dyktowalam do tej pory, doiero przy glukozie poprosily mnie o skierowanie. Moze to zbyt inwazyjne badanie zeby tak np samemu sobie zazyczyc?

Generalnie jestem zniesmaczona bo jakbym podsumowala te prywatne laboratorium to grubo ponad 2tys w tej ciazy im zostawilam :-/ no ale moj lekarz nie ma umowy z nfz wiec musze placic :-((((

teva - a ja robię tak, że biore skierowanie od lekarza w jednym centrum medycznym, a badania wykonuję w innym (Polmed) gdzie uznają skierowania od lekarzy z zewnątrz, mam tam pakiet z pracy, jak na razie wszystko oprócz krzywej cukrowej było w pakiecie.

reklama
margot zawsze znajduję tysiąc rzeczy ważniejszych od nauki :) Mam nadzieję, że jakoś to będzie, dla mnie najgorzej dojechać do Wrocka to jednak 130 km, ale może pochodzę popatrzę za wózkami, bo jeszcze swojego typu nie mam :D

Do góry