reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Karenka mi nie leci. Przy Antku tez nic nie leciało, a sprawdzałam co chwile.

Humor mi sie poprawił. Otwieram outlooka i widzę, że mój klient złożył znów duże zamówienie. Dzwonie do męża żeby mu powiedzieć, a ten do mnie "Ty jesteś nienormalna" :D. Mamy taki ruch jak w szczycie sezonu, a to dopiero początek :)

reklama
witam,
ja dziś od rana ciągle gonię.... rano praca, potem byłam odebrać wyniki - wszystko ok. Byłam jeszcze u ginekolożki w szpitalu przepisać skierowanie do kliniki w krakowie na echo serca bo z prywatnego gabinetu nie przyjmują. Lekarka popatrzyła na ostatnie usg i niestety mój dzidziuś ma jakieś nieduże zwapnienie na serduszku ale do końca nie jest pewna :-( Skierowanie mam i nic tylko czekać do 26 lutego....
Skoro wszystkie dziś narzekają ;-) to ja też ponarzekam :-D, przeszłam dziś może 2 metry i dycham jak lokomotywa a na dodatek zaczynam czasem chodzić jak facet, a moj M wyśmiewa się ze mnie (co mnie doprowadza do szału:angry:) że stoję i siedzę okrakiem jak facet ze spuchniętymi jajami :wściekła/y: a co ja na to poradze, że mi tak wygodnie bo mnie nie uciska na spory brzuszek. Ach ci mężczyźni....
karenka mi też w pierwszej ciąży o tej porze zaczynał się sączyć pokarm a teraz normalnie pustki,jakbym miała pustostan w cyckach :-D
zozolka zgadzam się ze smile, lepiej idź jutro do lekarza.Lepiej za wczasu iść jak za późno

kasiek23 ja dowiedziałam się w grudniu, że juniorek ma wadę serca i dostałam skierowanie na echo
ale 04.01 na badaniu okazało się, że natura sama zadziałała i serduszko zdrowe
byłam zmartwiona, bo Martin tez miał wadę serca a nikt jej te 18 lat temu nie wykrył a EKG wychodziło w porządku, wada się uaktywniła w momencie jak zaczął ćwiczyć cięzkie sporty (trójbój siłowy, boks)
3mam kciuki i życzę żeby wszystko się dobrze skończyło i badanie wyszło w porządku

Hej plociuszki:))
A ja sie dopiero teraz odzywam bo byla u mnie kumpla z 2,5 letnim synkiem i taki wstydzioch ze moj Alus to przy nim dusza towarzystwa:-DCały czas siedział u mamy na kolanach i mowil ze gugugu:confused:czyli do domu ...i plakał nie wiem jakies dzikie to dziecko ,Alus mu prznosil zabawki chcial sie bawic a ten w placz:szok:to i moje dziecie w placz..heh we wrzesniu synek kolezanki idzie do przedszkola bedzie miala wesolo bo tak jest uwiazany do mamy mowie wam ...wrrrr strasznie...
Smile- mowisz hipoptam hahahaha ja tez ostatnio pisalam na BB ze tez sie tak czuje...no napewno gorzej sie czuje w tej ciazy niz z Alutkiem:sorry2: ...
Karenka- z moim pierwszym synkiem bylo zero siary a z Marcelem laci mi tyle ze musze wkladki laktacyjne zakladac no tragedia...wrrr

zozzola- juz mi no do lekarza!!!!

Witajcie :)

I ja czuję się jak słonica! Ciężko mi okropnie. Źle mi się chodzi, śpi. Zrobić coś coraz ciężej ... Ehh ... Byle do kwietnia. A najgorsze miesiące ciąży przed nami.

Po ciąży zakładam wkładkę coby się piąte na świat pchać nie chciało...:zawstydzona/y:

A na wysokości pępka mam 118 cm - tyle miałam do porodu z Markiem ...

Ostatnia edycja:
Widze dziewczyny ze dzis mamy chandre :pPP i zrzedzenie -ale lacze sie z wami w bólu;-)mi juz poprostu brak słow jak patrze w lustro robie karpika i tyle:-Da co schylania sie itd to juz M mi pomaga przy goleniu miejsc intymnych tez bo juz mam "lustrzyce":-D

ja też mam jakoś koło metra w "pępku" :szok:
powiedzcie mi, dziewczyny, leci Wam siara albo jakaś namiastka mleczka?
bo mnie wcale, a pamiętam przy Martinie jak leżałam w 7 m-cu w szpitalu, to miałam już pokarm
i nie wiem czy się martwić czy olać :-(
nic mi nie leci

majqa a ja marzę o takiej dużej rodzince :-D dopiero zaczynam, zobaczymy czy po pierwszym maluchu mi się nie odechcę, ale marzę w przyszłości o 5 dzieci, mam 25 lat, więc muszę jakoś to sensownie poukładać ;-)

ja mam na wysokości pępka 97cm, ciekawe ile będzie na koniec :-D

a co do mleka, siary mi leci od jakiegoś 22 tyg, ale po przyciśnięciu tylko ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
teraz przy naszych brzuszkach co poniektórzy mężowie mają ucieche :-D
jak tak sobie czytam to właśnie sobie przpomniałam, że jak byłam w pierwszej ciąży to strasznie uwielbiałam spać w nocy w podkoszulku mojego M (w porównaniu do mnie to on jak słoń wygląda :-D - znaczy on w pasie toja dwa razy i wzwyż też :-D) a co najlepsze że jak w nim spałam (podkoszulku) to miałam taki wylew pokarmu że nie nadążałam wymieniać wkładek, a w szpitalu jak mi powiedzieli że nie mam pokarmu to mąż przyniósł mi specjalnie ten podkoszulek i jak tylko założyłam to położne się śmiały że takiego wylewu dawno nie widziały :-D.Nazwaliśmy ten podkoszulek "laktacyjny".Ale już go nie mam :-( bo M wziął do roboty na budowe w zeszłe wakacje i podkoszulek laktacyjny poszedł do :-(kosza.
majqa, margot ja to na dwójce poprzestane. Jestem drobna a mąż dosyć spory i każdą ciąże przechodzę gorzej, no i w moim wypadku za każdym razem w grę wchodzi cc.

skoro wszystkie się mierzą toi ja się zmierzyłam i na wyskosci pępka mam 93 cm

Do góry