reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

u mnie wszystko w lesie cos poprałam cos poprasowałam w sumie wielkie nic poczytałąm o wyprawce i papowaniu torby do szpitala i mam dołą nawet imie nie wybrane a ja leze przeziebiona z jakims guzkiem białym w gardle i na jezyku i nie wiem co to ?

reklama
ja mialam ciezki pierwszy porod i teraz sie jakos nie boje hehe wychodze ze gorzej byc nie moze i skoo wtedy dalam rade to i teraz dam :p

smile - ja mialam pierwsza ciaze taka straszna teraz jest ok, ale tez mi brakuje czasami ciuchow , obcasow i skakania z mlodym ale pocieszam sie ze to juz blizej jak dalej ;)
bedzie dobrze kochana popraw sobie humor moze jakims wyjsciem sam na sam z M ? kosmetyczka/fryzjer ?? co co poprawi Ci nastrój :)

"Powiem" Wam, że negatywne nastawienie jest dobre z jednej strony, bo faktycznie, człowiek się miło może zaskoczyć, ale bywa też czasami tak, że się nakręcamy i wtedy czujemy ból, którego tak na dobra sprawę nie powinnyśmy czuć :-D przerobiłam to na sobie :cool2:
Co do wyprawki, to mi sie ciagle wydaje, że mam już wszystko, a za każdym razem coś kupię lub zamówię :-D Wczoraj w Tesco kupiłam body za 20 zł 3-pack, a dziś, zamawiałamw Smyku podkłady poporodowe baby ono i zamówiłam jeszcze pajacyka i skarpetki 3-pack, bo było tanio :-D Dostawa za free, bo odbiór w empiku, a do tego zapłaciłam punktami payback, więc wyszłam super :-) szkoda tylko, że miałam tak mało tych punktów :-( Ale juz mężowi nakazałam tankowac tylko na BP :-)

Co do włosów, to ja mam odrosty do połowy głowy :szok: ale juz czekam na 18 marca i wtedy sobie zrobię, żeby iść rodzić jako tako. Od 10 lat miałam robione też paznokcie, najpierw u kosmetyczki, potem sama robiłam, ale od kilku miesięcy nie żeluję, aby zregenerowały mi się przed porodem, bo tak, to najmniejszy guzik i paznokieć z zadziorem :confused: Ale już nie mogę się doczekać żelowania...

zozzolka to są chyba czopy ropne, jak na anginę... Może powinnaś pójść do lekarza.
eevciaa, zdrówka dla Maluchów i Ty też uważaj na tą ospę, bo jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży, a wiem, że można mieć 2 razy bo moja ciocia tak miała.

Skoro marudzimy, jest mi ciężko, ledwo oddech łapię... nawet siedzenie mnie męczy, jak ja mam wytrzymać jeszcze 2 miesiące :p W dodatku dziś jest taaaaaka senna pogoda... wrrr :/

Cześć dziewczęta:) każda z nas ma czasem chęć pomarudzić, bo każda ma czasem dość.
ja dziś po glukozie, toxo, morfo i allo p/c.
jutro wyniki, mam nadzieję że wszystko ok.
zyczę wszytskim miłego dzionka.

a mi jeszcze nie ciężko, ale szykuję się, że od marca zaczne narzekać ;-)
muszę się Wam pochwali, że już za tydzień będę w domku miała labę ;-)oj, co ja to będę robiła, muszę sobie coś wymyślić, 1,5-2 miesiąca na przygotowanie się ;-)
też nie mogę się doczekać kwietnia :-D

zozolka - Ty śmigaj do lekarza jak masz coś takiego. Teraz chyba można juz więcej lekarstw brać niż na początku ciąży. Dziecko jest juz w pełni wykształcone.. A po co sie męczyć niepotrzebnie.
Muro - kciuki za glukozę.

Mi humor najbardziej poprawiły spadek wagi :p. Z mojego przedciążowego XS/S zrobiło się juz dobre M.

Zmierzyłam brzuch na wysokości pępka. Mam 99cm!

Ostatnia edycja:
ja też mam jakoś koło metra w "pępku" :szok:
powiedzcie mi, dziewczyny, leci Wam siara albo jakaś namiastka mleczka?
bo mnie wcale, a pamiętam przy Martinie jak leżałam w 7 m-cu w szpitalu, to miałam już pokarm
i nie wiem czy się martwić czy olać :-(

reklama
Do góry