reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Tiramissu - ja mam podane 3.980 g na ostatnim Usg Antka. Usg bylo robione dzien przed porodem. Antek urodzil sie z waga 3.300g. Teraz tak srednio patrze na wage Franka, bo faktycznie.. usg to usg, a nie waga ;). Cos tam wylicza wg. jakiegos wzoru i ma wahania do 400-500g w obie strony. A jak lekarz uzna, ze dziecko faktycznie duze to sam powinien zaproponowac cc.

Smile, kochany ten Twój Antek :happy2:
Pscólka, u mnie jest prawie 31 tc i Hana obrócona jest główką do dołu, ale pytałam wczoraj gina, czy może się jeszcze odwrócić, to powiedział, że tak :szok: nawet do 36 tc. Więc się nie zamartwiaj kochana:happy2:
madan, ja albo bym spytała, albo bym kupiła np. jakąś zabawkę, typu moja pierwsza lalka.
tiramisu, to faktycznie wielkolud :szok: a ja się bałam, że moja jest zbyt dużą na 31 tc :happy2:
Ja po zakupach :confused: kupiłam koszule,a zapomniałam o kapciach i klapkach :confused: niby klapki mam, ale są to japonki i pamiętam, że nie było mi w nich wygodnie. Także następne wyjście będzie tylko po klapki, bo nie jestem w stanie zapamiętać wielu rzeczy na raz :-D Skupiłam się na pączkach i kupiłam ich 8 :zawstydzona/y: z czego zjadłam 4 :zawstydzona/y: i jak moje dziecię nie ma być tłuste ? no jak ? :-D

Ja wczoraj wstepnie sie pakowałam do szpitala no dużo brakuje ale juz zaczełam psikus taki ze niemam torby do szpitala :) chyba bede musiała poszperac gdzies w necie :p

Mąż jak zobaczył co robie to powiedział" ty sie nie wygłupiaj i nie stresuj ludzi , jeszcze tyle trzeba zrobic"

hahahha ja mu mowie niech ta torba se stoi i te 3 miesiace ale niech bedzie przygotowana hahaha sie borok wystraszył :)

Cześć :)
Phelania no to błąd, skoro byłaś taka dzielna to trzeba było się upomnieć o naklejkę bo o lizaku już nie wspomnę... ;)
pscółka mój doktorek też twierdzi że do 36 tyg dzidzia ma czas żeby się ułożyć, mój był główką w dół a niedawno przewalił się główką do góry co wyraźnie widziałam i czułam a po 2 dniach wrócił znów do dołu :tak:
Smile moja na ostatnim USG ok 1,5tyg przed porodem miała 3300g a urodziła się 3330g :-)
tiramissu ja sprawdzałam dzisiaj w karcie ciąży z córą i w 30t4d miała 1720g :szok: i też się bałam bo mąż ważył 4,5kg przy porodzie ale córcia urodziła się sporo przed 4 kg także głowa do góry może i Twoje później przystopuje :tak:
madan u nas najlepiej sprawdzają się na prezent pieluchy
Bishopka widzę że ostro trenujesz przed tłustym czwartkiem ;-)nie martw się ja też dbam o linię - żeby była gruba i wyraźna :-p
wiosna2013 wiosna, wiosna ach to Ty... :-D

Hej dziewczyny ;-)
pscółka Mam do Ciebie pytanie...pisałaś wcześniej o położnej na Żelaznej. Wybrałaś już którąś, orientowałaś się czy są dostępne w interesującym Cię terminie? ;-)

reklama
a tak z innej beczki musiałam sobie zmienić suwaczek, bo się właśnie zorientowałam, że mam różowy wózeczek :-D chyba byłam na początku nastawiona na dziewczynkę :tak: ale jajka widać na każdym USG, więc czas na zmianę pojazdu!

Do góry