reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nef on ma 5 lat z duzym hakiem...i tak żaden ząbek jeszcze sie nie chwieje, i nie zdradza zamiaru wypadania, a 6-ki sie już pchają...tzn widać pod dziąsłami. a prawa górba wypusciła juz "jeden szczyt" i On non stop coś świruje tymi palcami w buzi, jak pytam czy coś boli, to mówi że nie, ale czasem go coś tam drażni i swędzi, jak posmaruje żelem to pcha mniej.
Pscołka to dobrze, że w miarę szybko udalo sie zdiagnozowac w czym problem :-) w pracy miałam kobietkę co sie 10 lat o dzidzie starali i odpuścili. a jak odpuścili ( ona mialam juz prawie 40) to zaciążyła :-) i mają córke :-) a najlepszym przypadkiem jak i znam z życia była pani po 40. która przywiexli nam z "ostrym" brzuchem. przywiozło jap ogotowie bo miala takie bóle brzucha. Brzuch twardy więc ją na cito na operację. ale przed operacja ktoś postanowił zrobić USG i zamiast na opracyjnato ja pędem na porodówke wieźli :-) Biedna kobitka...Wysoka, postawna, żeby nie powiedzieć, że otyła...przynajmniej tak nie wygladala po porodzie. od 16 lat wychowywała 2 adoptowanych dzieci. Lekarze jej powiedzieli, ze o własnych może zapomnieć, no i zapomniała. Zyła sobie spokojnie a tu bach, menopauza albo co i zaskoczyła... jak bylam krew pobrać u maluszka to już jej lepiej było :-) ale była w mega CIĘZKIM szoku :-) na początku ciązy myślała że przekwita ( i pewnie tak było) potem jak czuła ruchy to myślała, że to rak ( kobietka ze wsi, taka herod baba jak to sie mówi ) do lekarza nie poszła bo dzieci, mąż, żniwa. i kto koło nich będzie chodzil jak ona da sie pokroić :-) i tak sobie chodziła do czasu porodu...pisałam że była wysoka, ale normalnie położne mówiły, że jak ją przywiexli to nie było nic po niej widac że w ciązy. Jej siostra jak ja widziałam, tez taka wysoka i postawna, jednak brzuszek ginie przy pewnym wzroście. więc życie lubi zaskakiwać :-)
a ja coś spac nie moge od 3 :-( jakies kichanie mni eobudzilo wrrr znowu od młodego coś złapałam, wiec rano wycieczka do apteki po *spam* chociaż...no co miesiac coś :-( ah

reklama
Felidae no niezły przypadek, jak życie zaskakuje ludzi ;-) ja z kolei słyszałam w tv o młodocianych mamach, które odrzucają ciążę psychologicznie, w sensie że tak jej nie chcą, że dowiadują się, że są w ciąży już z wielkim brzuchem np. w 7 czy 8 miesiącu. Wyobrażacie sobie, dowiedzieć się dopiero, że jesteście w ciąży :-D i tylko 2 miesiące przygotowań :-D
Felidae ja też coś dziś spać nie mogłam, ale w moim przypadku to zgaga, jedyne co mi pomaga to herbatka imbirowa, a próbowałam już wieelu rzeczy.
Nef też niecierpię się rozpakowywać, ale za to lubię gdzieś wyjeżdżać, bo się wtedy coś dzieje ;-)

Miłego dnia!

dzień dobry...
ku wielkiej satysfakcji Mężczyzny spędzę jeszcze ten tydzień w domu.. żeby doleczyć gardło... potem tydzień do pracy i już tylko przygotowywania...

leniwie mi...
i też nie spalam od 3 z minutami...gardło, zgaga i nie dało się spać... o 7 wstałam, pojechaliśmy do lekarza i teraz już w domu z powrotem...

dla mnie zawsze było niebywałe że można tak późno dowiedzieć się o ciąży... wydaje się, że jak coś jest dziwnego to idzie się do lekarza - brak miesiączki, bóle brzucha, ruchy dziecka... jest tyle objawów które jeśli odłączyć je od ciąży to są niepokojące i raczej się je sprawdza... ale życie bywa zaskakujące :-D

Hej Wam :-)
My w sobote bylismy z dzieciaczkami w Figlo Parku (skasowali nas 40zl za 1,5h :baffled:, u was tez tak kasuja?) i na zakupach, wrocilismy poznym wieczorem. Za to wczoraj sie caly dzien lenilam. A ze gapa jestem straszna w ciazy to sie okazalo ze nie wzielam z Tesco karty do bankomatu (kobita mi nie dala przy kasie, nie zauwazylam). Musialam wieczorem po nia jechac do miasta :nerd:.

Dzis od 4 spac nie moglam wiec marnie sie czuje...
Czekam na kuriera z paką.

A jutro mam wizyte u lekarza o 16:30- mile zaskoczenie, w szpitalu slyszalam ze przesuna mi wizyte o tydzien bo lekarz ma wyjazd. Przesuneli tylko o kilka godzin.
Tak wiec jutro podgladanie maluszka. Nie wyjde z gabinetu poki sie nie dowiem czy jest sisiak czy nie :-D

Narazie nie napisze nic wiecej bo jestem polprzytomna...

Milego dzionka :tak:

eevciaa - to czekamy na wieści, bo z tych co chcą znać płeć, to Ty chyba ostatnia:-D

Dziewczyny, czy ma znaczenie czy będę prasowała ciuszki niemowlęce na lewej, czy prawej stronie?

pscółka pewnie wyjdę na ignorantkę, ale ja przetarłam pronto... a prasować lubię na prawej stronie bo materiał się mniej niszczy...
ale prać i prasować będę pod koniec lutego poczatek marca najwcześniej... wydaje mi się, że nie ma co za wcześnie... :-)

reklama
Witam się poniedziałkowo,
nadal leże i kuruje się czym mogę! Teraz bolą mnie zatoki i oczy.
Mam proszę prześlijcie Ci link do porodów na wesoło.

Do góry