reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
witam

ależ sie napociłam i wcięło mi posta, grr...:wściekła/y:

piszecie, że macie problemy ze spaniem, mnie tę już to dopadło, budzę się o 4 rano, udaje mi się zasnąć jak się zaczyna jasno robić i śpię do 9, az M wychodzi do pracy... a potem i tak jestem zmęczona, niewyspana.
Plus taki, że M sie zajmuje z rana Gosią, bo ona wstaje jakoś 7.30 - 8.

Dzisiaj jedziemy na negocjacje w sprawie chaty. trochę nam sie o tym zapomniało i zdążyliśmy się umówić na "randkę" do restauracji, M specjalnie pojechał autem do pracy, żeby nam było potem wygodniej... no trudno, będzie musiał wcześniej wrócić w masakrycznych korkach i zjemy . U nas sypie śnieg i od razu paraliż na drogach:baffled: No i niestety musimy Gośkę targać na te rozmowy, bo nasza jedyna dostępna niańka (szwagier) w pracy

Pscólka ty z ta antykoncepcją naturalną to uważaj, bo takie przypadki jak opisuje felidae, to właśnie poczęły się na naturalnej antykoncepcji:-D

felidae
ja tez znam przypadki niespodziewanej ciąży u przekwitających kobietek, chociaż nie tak spektakularne, bo wykryte zwykle w okolicach połowy ciąży, wraz z ruchami dziecka

Pamiętam, że jak byłam wysoko w ciąży z Gosią i trafiłam na babską imprezę mojej mamy (tak z 6 babek po 50-tce) i pojawił się temat, że jakaś ich znajoma zaszła w taka niespodziewaną ciąże, to było jedno wielkie sapnięcie i pod nosem "o ja pier....". Dla mnie jako sporo młodszej, obserwującej z boku było to zabawne, ale pewnie każda z tych babek pomyślała sobie "jakie to szczęście, że to nie na mnie padło":rofl2:

pscólka ja prasuję na prawej, bo materiał ładniejszy, gładszy
a szafke wymyłabym woda z mydłem

https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porod-na-wesolo-7030/

ano bywa :-) oby mnie nie zaskoczyło hi hi. za 20 lat...
misiek 39 stopni, ja wymiękam z nim. Obym nie musiała znowu brać antybiotyku bo padnę...doproszę sie o szpital, żeby mnie nie zarażali ciągle czymś :/

idę z mama robić racuchy drożdżowe z jabłuszkami... pychotka...urosnę przez te nerwy w szerz :[

A propos problemów ze spaniem, to ja się w czasie snu przekręcam na brzuch (no nie tak całkiem, ale tak na bok z tendencją na brzuch) i jak się budzę w takiej pozycji to okropnie się denerwuję, czy dziecka tak nie zgniotę. Chyba będę sobie takie wałeczki podkładać jak się niemowlakom podkłada, żeby się nie przekręcały

A i jeszcze jedno pytanko, czym przetrzeć wnętrze mebelków w których będą ciuszki maluszka. Może coś naturalnego, jakieś porady a la "perfekcyjna pani domu" :-D

ja przecieralam chusteczkami nawilzanymi dzieciecymi :)

a ja dzisiaj zabralam sie za torta i rogaliki i juz mi slinka cieknie :p hehe

milego dnia życze:)

Felidae mi to wszyscy mówią żebym nie wychodziła z domu ze względu na tą świńską czy jakąś tam grypę, a ja i tak łażę, bo bym oszalała cały dzień w domu...i coś mnie katar męczy od paru dni i do tego ucho mi się zatyka... i zdrówka dla Was wszystkich...

katarinna - ja tak cala pierwsza ciaze przespalam i mlody zdrowy. Teraz tez sie budze w takiej pozycji.. To chyba nie jest niebezpieczne. Najwiekszym plusem tego spania jest brak bolu plecow. Jak sie na sile klade tak by dziecku bylo dobrze to sie wiwcznie budze z bolem roznych czesci ciala.

ja uwielbiam spać na brzuchu, ale odkąd brzuch wiekszy to nie mam takiej możliwości. mały sadzi mi kopniaki jak tylko brzuchem materaca dotknę, księciu na ziarnku grochu chyba.:-D

reklama
Witajcie:) ale sie porobilo na dworze .. Slizgawka totalna:crazy: hihi moje dziecię tez jak tylko położne sie na boku to od razu kopie mnie pi boku:sorry: ale ciezkO mi znaleźć dobra pozycje bez bolu plecow:zawstydzona/y:

Do góry