reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja też oglądam. czasem mnie wkurza Gesslerowa, ale i tak ją oglądam:-D. Mały mój bryka strasznie w brzuchu. ostatnio ma strasznie aktywne dni. rajdoli się że hej, znowu mi zasnąc nie da. trudno, fajnie tak:-)

reklama
no właśnie- trzeba to doceniać. ja do sypialni dzis jabłko zatargam, coby o 22 je zjeśc, bo czytałam ze mogę jeść do 22, żeby mnie głód nie budził. to co?:-)- skorzystam:-D

muro -masz cukrzyce tak? wiesz co ja jadłam na noc jogurt jogobella light:) zeby nie miec rano ketonów w moczu i zeby cukier sie wyrownal rano..;) jak np masz nparawde na cos słodkiego to zjedz ale pozniej dołóż grejfrutem sssuper obniza cukier tak jak ogórek kwaszony:)

mozesz jabłko tylko ono jest malo wartosciowe:)grejfruty cala ciaze wcinalam...

Tu masz artykuł kobietki na temat grejfrutów...
"Grejpfrut przeciwdziała też mutowaniu genów. To ważne w przypadkach patologii ciąży. Ludowa medycyna poleca jedzenie grejpfrutów kobietom w ostatnim trymestrze ciąży, kiedy dziecku kształtuje się mózg i takie jego funkcje, jak wzrok, słuch, pamięć, zdolność kojarzenia. Ponoć duże ilości witamin zawartych w grejpfrutach ułatwiają prawidłowy rozwój dziecka, zwłaszcza funkcji pamięci. Nie wiem, czy to od tego mój syn zdobywał całkiem niezłe oceny w szkole, czy po prostu jest inteligentny (po mamusi), ale fakt faktem, objadałam się grejpfrutami od szóstego miesiąca ciąży, aż mi się uszy trzęsły. Myślę, że ten owoc spokojnie można polecać mamusiom już od momentu, gdy potwierdzą testem tę radosną wieść.
Grejpfrut zawiera tyle samo witaminy C co cytryna, a jest znacznie zdrowszy! Zawiera też sporo witaminy B1 i P. Składniki zawarte w grejpfrucie przyspieszają przemianę materii. Im ciemniejszy owoc, tym więcej w nim korzystnych składników.
Amerykanie mocno przejęli się korzyściami płynącymi z jedzenia tych owoców i wprowadzili picie soku do codziennej diety. Sok nie zawiera, co prawda, pektyn, nie ma więc działania przeciwmiażdżycowego, ale zawiera witaminy.
"

nie bylo mnie chwile i 15 stron .... padamm i nie nadrobie ;(

mialam ktg robione we wtorek i wyszlo ok, nastepne w czwartek za tydzien... leki biore sztuk 16 na dobe... juz chemia odbijam :/ ale musze wytrwac jeszcze troche :)

wczoraj maly szla zakupów :D dzisiaj kupilam torbe i w weekend spakuje sie do szpitala "w razie co " bo M by nie ogarnał :)

Jej, dzięki Phel-jutro na pewno się zaopatrzę, ostatnio miałam w sklepie takiego smaka na niego:szok: , a przez głupoty co czytałam to go nie kupiłam. już mi slina cieknie, hehe:-). ok , ja zmykam do łózka, do jutra:-)

muro jeszcze to na temat grejfruta a cukrzyca:

Grejpfruty a cukrzyca
Owoc ten spowalnia przyswajanie substancji odżywczych zawartych w pokarmach. Dlatego tez poziom cukru wolniej rośnie i tym samym dłużnej utrzymuje się uczucie sytości – więc warto przed większym posiłkiem zjeść połówkę grejpfruta. Owoce te również stymulują wydzielanie insuliny z trzustki, a więc obniżają poziom glukozy we krwi.

Agnieszka-
to musialo Cie długo nie byc;PPP bo tu cisza i z muro nakrecamy temat:-D:-D...

Ja tez zaraz ide spac:) Buzka do jutra Brzuchatki...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry