reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

u nas wieczór bez netu był,ale poczytałam;)
Baby nie zazdroszcze, nie wiedziałabym co zabrać
Mitaginka , Aśka dobrze gada, polać jej!
Nati wyluzuj;) ja już nie kumam, raz piszesz,ze M. gotuje ,sprząta itp a raz,że nic nie robi, nie ogarniam już;)
Feluś superowy!!
u nas pierwsza tak rewelacyjna noc od 4 miesiecy, jakoś ze 3-4 pobudki, jak obudziła mnie mała o 7 to nie wierzyłam,że tak się można dobrze czuć po obudzeniu sie rano, zapomnaiałam jak to jest się wyspać;) w każdym razie w pracy formalności załatwione, wycieczka do koszalina owocna, mąż ma zdjęcie zęba a ja nowe buty:-) a potem jeszcze zostawiłam małą tatusiowi i zakupki zrobiłam jedzeniowe choć raz sama, bez gromady całej;) no a jutro mama idzie na 2-3 godzinki do mamy mojej, nie wiem czy dobrze czy nie , w sumie od daaawna nie rozstajemy się wcale,nie licząc dzisiaj te 40 min, jesteśmy ze sobą 24 na dobę i to dosłownie, bo w nocy też jest przy mnie, mama zaproponowała,że chętnie ją weźmie , pobawi się, pospaceruje, ja mam obawy pewne , takie etap,że poza mną świata nie ma, więc nie wiem czy ten etap powinnam przetrwać nie rozstając się z nią czy właśnie delikatnie pokazując,że beze mnie też jest fajnie, w sumie to tylko 2-3 h, jak będzie źle to szybciej pojadę

reklama
ducha spac nie mozesz? :-p
bo moj syn mi zrobil pobudke o 5:30 i pewnie zaraz pojdzie znowu spac a mi juz sie nie chce...
eywa gratuluje nocki oby takich wiecej :tak:
baby wspolczuje nienawidze sie pakowac brr

ducha w pracy :-(
ja standard od 6 a dokładnie 5.30 obudzona przez psa przed 6 pokłócona już mężem i poszedł spać do kuchni :-D:-D:-D
Eywa- bo mąż robi wszystko w domu a nic przy małej a ja juz chyba jestem zmęczona i chciałabym żeby rano wstał wziął małą, ubrał nakarmił a ja żebym mogła poleżeć o spaniu nie wspomne.wyszłabym rano na 3 godziny i pojechałabym do rodziców lub teściów spac dalej ale bym tylko się denerwowała że mała płacze a mąz nie wpadnie na pomysł co jej jest. jak mała zaczyna płakać to jej na ręce nie bierze tylko ją głaszczę a ona jeszcze w większa panikę wpada. a jak juz jakims cudem sie małą zajmuje to wygląda tak że 10-15 min siedzi na fotelu z małą na kolanach i po tym czasie woła mnie że musi do łazienki albo że mała chce cyca itp.
niestety rano już się popłakałam że mam dość, wydawało mi sie że tak właśnie chce żyć i chce ale chyba raz na pół roku muszę odpocząć. :-(

no ja w pracy :-(, spać to bym mogła wilmek :tak:.

nati , kurka, nieciekawa sytuacja, ale powiem Ci że u mnie w sumie podobnie jest, ale czasem wcisnę M. Tymka i idę coś robić, a jak marudzi, że coś tam to dostanie opiernicz i tyle! Ale też czasem sobie popłaczę w poduszkę ze zmęczenia materiału, taki chyba już nasz los :-).

A w ogóle ja wczoraj wróciłam z pracy stęskniona... wpadam wyściskać mojego malucha, a On śpi! No kurde, myślałam, że padnę, a jak się obudził to tak jakby nic innego się nie zdarzyło... Ale za to wieczorkiem zasnął później niż zwykle, więc miałam Go więcej dla siebie :-D. I dzisiaj na USG bioderek na 18:35 - no kurde, kto taką godzinę wymyśla dla takich maluchów?! :confused:

No i miałam Was zapytać, czy macie jakieś ciuszki Carter`s bo nie wiem jakiej są jakości a chciałabym z allegro bodziaki zamówić bo ładne wzory i niedrogie :-).

aaaa, baby, współczuję pakowania, ja na tydzień wakacji nie potrafię się spakować do samolotu, a co dopiero na życie i to z dzieckiem... ale trzymam kciuki :tak:

Dzien dobry :) My dzis do 7.20 garowaliśmy :) wyspalam sie no nie ma co :) Maly juz znowu spi i od rana mowi "dzia" "babu" "mame" :-)
mitaginko popieram dasz rade i robią to bo wiedzą ze tak bedzie
nati ja rano spie jak moj do pracy wychodzi :tak: ostatnio jakos mniej klotni stwierdzilam ze nie warto paszczy otwierac... opcji zebym po spala i zabral malego tez nie ma.. bawi sie z nim coraz wiecej bo juz ma w co:-p:tak: jakbyl nie kumaty bylo gorzej, w dodatku maly sie tak nauczyl ze po 17 do 19 non stop ktos go bawi skaka kolo niego ( wlasnie jak M wraca zpracy) a teraz wraca o 18 wiec ja przez ta godzine padam na pyszczek.. a jak juz sie zdarzy ze do 19 musze z nim figlowac to az plakac mi sie chce. On jak syna caly dzien nie widzial to tak moze a ja jak caly dzien i zas jeszcze mam wysmyslac zabawy to uwierz mi leze i kwicze z zalu...:angry:
eywa gratulacje nocki oby tak dalej, ja juz nie chwale mojego bo jak po chwale to sie budzi po 5 razy:-D:szok:

baby mnie chyba 5 walizek nie starczylo :laugh2:
wilmek​ dwa ranne ptaszki :)

ducha- no niestety taki nasz los, sprawdzę czy mam takie ciuszki gdyz mam kilka paczek firmówek więc może i te są.

Asia chyba zaczaiła po co jest nocnik. jak zrobi siusiu to się zaczyna smiać :-) ale kupę tylko w pieluchę robi

ps.od czasu jak ja wysadzam to mam wrażenie że nic innego nie robię tylko patrzę na zegarek czy już trzeba na nocnik czy jeszcze nie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry