reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Aneczka przez to że pracujesz wyprzedzasz mnie!!!! hahahaha

mała do 22.40 obudziła sie 3 razy i uwaga udało mi sie ją 2 razy w łóżeczku uśpić :-) za trzecim razem już się poddałam i do łóżka wziełam, następnie tylko 2 pobudki o 1 i o 4 więc nawet jestem wyspana.

zaraz wychodzę do tesco starsza ma urodziny więc jakis super obiad muszę zrobić i posprzątać ten syf co mąż zrobił robiąc łazienkę. no ale jaki ładny sufit już mamy jeszcze tylko wanne zamianic na prysznic nową umywalkę i kafelki na podłodzę i bedzie super. :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jeeeej, wczoraj obejrzałam tap madl na necie. Jak mnie wkurza ta cała Ania. Kurde, jak ona wygra czy coś to się posra w prawdziwym świecie, co za dziecko!

Noc za nami. 3 pobudki ale to na smoczka, więc na śpiąco wstawałam i jej dawałam. Ale spałam tak czujnie, że chyba zarejestrowałam każde jej przekręcanie się. Nad ranem wciągnęła całą butlę i się porzygała :/ A jak, tatusia nie ma to dziecko wie, kiedy zabrudzić całe łóżeczko. Ehh tatusia córusia, jemu takich niespodzianek nie robi ;)

aneczka, to fajnie masz z mężem, że Ci komplement powie :)

EDIT: właśnie była kupa żółta cała, bez grudek i prawie cała śluzowata, jak galaretka :/ I stan podgorączkowy. Dzwoniłam do lekarki i mam jej dzisiaj dawać mleko, na obiad marchewkę, dużo pić i obserwować, bo może być wirus. A M pojechał na szkolenie. No ja mam chyba jakiegoś pecha.

Ostatnia edycja:
Cucu mi tez to na jakis wirusek wyglada, 2 gora 3 dni i bedzie po klopocie ;-)

Aneczka
obiecuje beda:tak:

a moj najmlodszy poszedl wczoraj spac o 18.20, obudzil sie o 6.20 rano, zjadl i dalej spi... a jest juz prawie 9ta :szok::-D szkoda ze drugi nie ma takiego spania bo bym moze sie wyspala wreszcie :-)

witam :-)
ja jak zwykle przy sniadanku rano ;-)
asiunia jej ale spi ja tez tak chce...chociaz u nas tez niezle jak na niego bo zamiast o 6ej wstal o 7ej a tak to ja tez wstaje..a pobudki 21 1 i 3:30 ;-)
cucumber zycze zeby malej szybko przeszlo :tak:
nati a kiedy m ma skonczyc lazienke? :-)
aneczka alez z Ciebie ranny ptaszek teraz ;-) a jak mlode towarzystwo wstaje? u mnie budzenie starszaka zajmuje 15min;-)

Ja się tak „cicho” rano zachowuje że młody sam koło 6 przychodzi na śpiocha. Ma motywację bo jak wcześniej wstanie to ogląda jeszcze bajkę :-) I cieszy się że jeste jednym z pierwszych w przedszkolu..

Małą karmię koło 5 na śpiocha i potem małżon działa. Wczoraj dał jej kaszę ryżową na wodzie i ciut zjadała. A jak wieczorem jej zrobiłam na mm to nie zjadła.. może w tym coś jest.. dzisiaj dał jej kaszkę mleczno-ryżową bananowa i pluła. Do 15 dał jej wczoraj : kaszkę wspomnianą, obiadek i deserek i limit wyczerpany. Przyssała się do cyca i potem tylko na piersi była. Ale jest na mnie obrażona ewidentnie. Byłam na spacerze to nawet okiem na mnie nie łypnęła.. rozdzieli ją z rodzicielką i foch!

Nati – super że widać postępy remontu
asiunia – zazdroszczę nocki..

łazienki sami nie skończymy- nie wymienimy sami rur bo chcemy takie nowe co sie zgrzewa :-( więc musimy jakiego hydraulika wziąść, wymiana 2 grzejników tą metodą to sobie wzięli 500 zł więc rury w lazience+ założenie brodzika+ obudowanie rur+kafelki na podłodze to pewnie z 1000 wezmą a tylu nie mamy, czekamy na zimę w zimie jest taniej bo nie mają co robić i biorą mniej :-)

bosz, pelne dwa dni mnie tu nie bylo :-D

asiunia
, wiesz co, no wzielabym te kapcie kurka, bo wygladaja na cieple i przyjemne, ale hmm.. gdybym miala corke to ok, jakby za nimi biegala, ale nie bede ryzykowac odhylen u mojego syna :-D :-D :-D
a tabsy super!!! jak tylko skoncze karmic kupie hurtem :-) i to serio mowie.

jankesowa, asiunia,
nie piszcie mi tu o swoich przespanych nockach, bo mam wrazenie, ze ja jakas pokitrana jestem, skoro zadne z moich dzieci spac nie umie normalnie. u mnie pomogl dopiero trening nocny, czyli odkladanie do swojego lozka, i nauka spania poprzez umeczenie wyciem. troche mi zal malego poki co.

a propos glodu - no wydaje mi sie, ze u nas to nie to - on po prostu budzi sie regularnie co 1,5-2h (o ile nie jest chory i nie ida mu zeby). od urodzenia. i np kiedys budzil sie tak tylko na cycu, a teraz daje mu przed spaniem kaszke lyzeczka (duzo i gesta) i co? tez sie budzi po 2h, a przeciez ona bardziej syci! a jak sie obudzi to nie pije duzo, tylko raczej malo, tak popija po prostu.

aneczka
, super, ze w pracy git :-) szybko wrocisz, widze, do starego rytmu :-) i super! podziwiam! ja chyba nie umialabym jednak. ale ja nigdy nie pracowalam w sumie.

Morgaine,
a nie pisalas, ze nie wracasz do pracy juz poki co? doskonale cie rozumiem, ja zwariowalam na punkcie malego, jestesmy jednym i koniec, nie mam ochoty go zostawic nawet na jeden wieczor.

a ja chcialam sie pochwalic, ze moje dziecko naprawilo sie z kupami i chyba mam winowajce tych wczesniejszych zielonych, sluzowatych i czestych kup - kaszki nestle mleczno - ryzowe! teraz kupilam bobovite (tez mleczno-ryzowe) i jest super :szok: 2-3 kupy na dzien (od 3 dni), zero sluzu i zieleni, zwykle, zolto pomaranczowe i duzo gestsze niz kiedys :-) super!!! czyli mleko tez musze zmienic, nan w ogole mu nie podchodzi, a moze wedy ten bebilon?
na czym sa kaszki bobovity? tzn na jakim mleku?

i nie pije z butli znow.. pil 2-3 dni i koniec :-( znowu nie moge mu nic wcisnac. a bylo tak fajnie juz :-(

a u nas zielone kupy były tylko po kaszce mleczno-ryżowej nestle malinowej. teraz mam nestle morelowa i jest wszystko ok. nie daje Jej regularnie daje jak mi sie zachce więc nie wiem czy na noc cos by dało. a dzisiaj zjadła kilka łyżeczek serka wiejskiego ale jej smakował jeszcze kupy nie było to nie wiem co i jak.

aeynye tylko pamietaj ze ja dawalam kaszke lyzeczka maly wszamal ze 100ml wody kache popil dwiema cycami a po 3h juz chcial i zas w nocy jazda po 10 karmien.... serio serio a teraz dostaje butle sciaha ok 220-240ml z dwiema lyzeczkami kaszki i spi do 2-3 wiec o co chodzi??? kaszka niby sie zasycil ?? ale i tak cyca chcial po 10 razy?? dla mnie to magia no ale skoro mm dziala to precz z cyckiem...:-):-):tak::tak::tak::-D:-D:-D
aneczka- no tak focha na mame rzucila haha:tak: nie dobra ty...
nati​ u nas ceny bez roznicy czy zima czy nie roboty teraz maja fulll, u nas za wymiane bojlera, rur, zalozenie dwoch grzejnikow zabrali 1200zl plus 1500zl rurki nie rurki .. nie wliczam grzejnikow i bojlera w to szczeka opada jakie to drogie...

reklama
aenye stosujemy te sama nauke zasypiania :-D tyle ze ja na obdywu wprowadzilam ja juz od poczatku ;-)

jankesowa super ze Ci tak maly na butli spi ;-)

Do góry