reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

margola, najlepsze życzenia imieninowe :* i zdrówka dla Was. Ehh, trzymam kciuki aby uszko szybko wyzdrowiało. Wiem co to zapalenie ucha. Ja w dzieciństwie miałam często i u Gabrysi też już było.

sto lat dla półroczniaków :)

Kurcze aż mi się wierzyć nie chce, że już niedługo 7 miesięcy będzie. Dopiero miałam niekumate małe Stworzonko a teraz mam Łobuziarę, która głośno pokazuje co jej się podoba a co nie i wszędzie włazi ;) Ale teraz jest o niebo lepiej. Wolę biegać za raczkującym Potworkiem niż słuchać płączu kolkowego.

reklama
cucu, to my tu ledwo 6 mies a u Ciebie juz 7 idzie ;-) Niezle. Jak ten czas zapitala... ;-)
margola, to Twoje dzieciatko tez dzis konczy 6 mies? Nie wiedzialam ;-) No i zdrowka zycze dla Was!!!

Z tym jogurtem doczytalam na stronce, ze bez konserwantow, sztucznych dosladzaczy itp i ze niby dobre dla maluchow. Jutro sprobuje dac...

Witam Siostre aenye - sonie ;-) Zazdroszcze ciazy :-) Dzis tez sie dowiedzialam, ze moja kumpela tez zaciazyla, juz 5 tydz. :happy:

hej hej!

margola
, Marma, lacze sie w bolu.. u nas Maks ma mega katar, ale chodzi do pkola ;-) i Felek tez (niestety, nie chodzi nigdzie, tzn owszem, do kibla zaglada nader czesto). i Filip dzisiaj skidal sie w gacie w pkolu, twierdzi, ze na mokro pierdnal ;-) na szczescie mialam dla niego rzeczy na zmiane w pkolu. i ledwo do domu dolecielismy, ledwo do kibla zdazyl, taka biegunke mial. ale raz tylko. oczywiscie w mojej glowie jeden scenariusz - salmo.. oby nie.. jutro zostawie go w domu, i tak mu to obiecalam juz dawno.. oby nie mial wiecej sraczki.. ale antybiotyk na salmo juz przygotowany w razie W..

Marma,
ja tez chce taki urlop!!! matko, ja nawet sie zastanawiam, czy nie olac tych styczniowych zakupow w Londynie obiecanych, na rzecz tygodnia w cieplych krajach gdzies - BEZ DZIECI! i tylko bede sie opalac i czytac, i NIC wiecej - nawet na seks sie nie dam namowic :-D :-D :-D

Morgaine, tak, to moja rodzona siostra - ale ta fajna, nie ta zla, o ktorej wam tyle pisalam :-D ;-) :-D :-D

a ja nie moge uwierzyc, ze ta 6 lat mlodsza istota ma juz malenstwo.. no szok.. kiedy toto uroslo :-)

i w ogole moja kumpela rodzi wlasnie.. az mi sie lezka zakrecila w oku na sama mysl.. super! niedlugo powitamy malenstwo kolejne na swiecie - swiat jest piekny po prostu :-)

dranissimo, margola sto lat dla Waszych księzniczek :-)
dranissimo wiem, że z HIPPa są jogurty z owocami po 6 miesiącu
aneczkaaa nieźle z tą lekarką:szok: a miałam pytać: Milcia teraz jak chora to chyba nie chodzi do żłobka, co? nie odzwyczai się?
cucumber co do M.- rozumiem w 100% :tak: co do raczkowania- ale Gaba mobilna ;-) i pewnie, że lepsze to niż wycie i wycie :tak:
my też byliśmy dzisiaj u lekarza: na kaszel nic (suchy, spowodowany wpływaniem kataru), na katar póki co zakrapianie i odciąganie (i to nie solą fizjologiczną, bo nie dociera tak daleko, tylko wodą morską pod ciśnieniem), na noc możemy dawać Nasivin Soft
dostałam też zaświadczenie, że karmię piersią
i uzgodniłam z pediatrą schemat żywienia po moim powrocie do pracy

aenye to do Ladka jedz sama, bez dzieci i biedziesz miala 2 w jednym. Na miejscu zachac o solarium i zobacz - przyjemne z pozytecznym :-D

sonia witaj - jak jestes swirnieta tak jak Twoja siostra to zespol kwietniowek 2012 zyskal zajebista forumke :-D i nie zagladaj lepiej u nas na zakupowy, bo Twoja sis uwielbia Tworzyc rozne seriale - K jak Kombinezon, Z jak zabawka itp :-) Lov ya Pati <3 :-D

Margola – wszystkiego NAJ i dla Ciebie i dla księżniczki!!! I duuuuużo zdrówka

mitaginka – mała jest w domku i często szuka nas wzrokiem czyli żłobek źle na dziecko wpływa.. jak ją odbieram (aż 3 razy była) to jakaś taka nieobecna była i nawet do koleżanki dzwoniłam, bo pracowała w żłobku, czy czymś dzieci nie szprycują.. czwartek i piątek małżon weźmie urlop i posiedzi z misią a w przyszłym tygodniu ma popołudniówkę więc na 3 godziny do żłoba znowu..
a jaki to schemat żywienia?? może coś skorzystam?? oczywiście wieczorne mleko nietknięte..

jak byłam dziś u neurologa to była 3-miesięczna dziewczynka i dla mnie to abstrakcja! Jeszcze niedawno misia taka była.. nie pamiętam już jej takiej..

Milka spała 18-19:30, przebudziła się, wykąpaliśmy ją i o 20:30 ziuziu haha. Zobaczymy o której pobudka!

aneczkaa, ja tez jakos tydz temu bylam w szpitalu na wizycie i bylo tam tez dzieciatko, nie wiem, moze poltora mies, moze mniej. I takie maciupenkie to dziecie mi sie wydalo, ze tez juz Zuzi takiej nie pamietam :-( Moja to taka pyzata teraz, ze nawet jak sobie na zdjeciach luknelam, to jak nie moja Zuzka, bo taka za mala, jak na Nia :eek:

aneczkaaa schemat: rano (7:00-7:30 cyc), 10:00-10:30 kaszka mleczno- ryżowa, 13:00-13:30 obiadek, 16:00-16:30 jogurt z owocami lub owoce, 17:30-18:00 cyc, i przed spaniem ok. 20 cyc
dziecko w tym wieku powinno zjadać co najmniej 4 posiłki mleczne (i nie musi to być butla :-)): cyc, kaszka, jogurt itd. ;-)

w weekend schemat ten sam niestety :-(
mówiła, że lepiej trzymać się tego codziennego schematu i w sobotę, i w niedzielę, żeby nie mieszać Tysi w głowie :-(

reklama
Przeczytałam was,ale nic mi się pisać nie chce....

sonisia-szczęściaro Ty,masz taaaaaką sis,że zazdroszczę!No i gratuluje fasolki:-)

margola,dranissimo-sto latek dla bobasów!!!

chorym-duuuuuużo zdrówka!

I to by było na tyle,dobranoc:szok:

Do góry