reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ducha, jakieś migrenowe bóle masz? Ja mam takie co jakiś czas i nic nie pomaga. Dobrze Cię rozumiem. Aż niedobrze wtedy. Ulgę daje czasem dopiero trzeci ibuprom max i maść chińska na czoło i skronie.

Ale jestem zmęczona po pracy. Niby krótko, ale przebywać z grupką zbuntowanych dwulatków to koszmar! Aż mi się moja super grzecznym dzieckiem wydaje :D

reklama
Marma to widzę że z tym karmieniem masz dziś jak ja hehe, po drzemce dałąm słoiczek i "zjadł" 1/5 i foch ale UU pociągnął zdrowo, kaszkę też dawałam na noc ale przestałam, wogóle chyba kaszki nie będę dawała może raz na tydzień dla smaku bo one kaloryczne są a mój jest lekkim tłuścioszkiem i nie chcę go dodatkowo utuczyć hihi waży 8200 nie wiem czy to dużo czy nie ale jak dla mnie to taki papuśny jest i może stąd taki leń? hmmm

ile kupek robią wasze dzieci? mój zrobił już dwie, trzecia przyklejona do tyłka czeka na zmianę ale Witek drzemie to mu nie przeszkadzam ale smród w całym pokoju masakra :szok:

no co wy, moj lekko 8 kup wali dziennie ;-) za to w ogole ich nie czuc :-)

chociaz teraz brzydka poszla, nie smierdzi, ale sam sluz! zolty sluz i pare nitek krwi. skad to cholerstwo! moze plesniawy jednak!!!

w ogóle jak byłam dzisiaj u mamy to Asiunia chciała ciągle zjadać ucho psa. rodzice mają sznaucera który już nie jedno dziecko przeżył i Asia oprócz zjadania jego uszu to ciągnęła za brodę!!! biedny pies.

marma-szok:szok:,oczywiście pozytywny:-) Mój Lolo to na razie przymierza się do raczkowania,ślicznie podnosi pupcię i klęka na kolankach...co też uważam za wczesny odruch-no ale każdy ma swoje tempo rozwoju!!!

Dziś piękna pogoda,długo spacerowaliśmy... Marysia już bez p/kola żyć nie może,nawet w sobotę chce iść,wcześnie wstaje,bo się boi,że jej nie obudzę...A tak sie obawiałam,bo ona tylko mama i mama;-)
a teraz widzę,że niepotrzebnie!!!

Poza tym-wsio jest ok.,żyć-nie umierać:))

Jestem ale dzisiaj jakos za murzynami czytam ale skupic sie nie mogeee czuje sie jakby mnie stado koni przelecialo... maly budzil sie w nocy ze hoho...

mitaginko tak myslalam a probowalas kubek Kubek treningowy niekapek 320ml i bidon 2w1 0%BPA (1807025274) - Aukcje internetowe Allegro ja mam taki kupilam avent i do bani nawet ja sie napic z niego nie umiem bo zle leci a ten super... a proboj jej dawac do zabawy nie wtedy jak glodna bo jak glodna rowna sie wsciekla...
aenye mam nadzieje ze kupka jednorazowa taka...
marma fotomontaz wlasnym oczom nie wierze...

Moj trzymany za rece skacze jak ping-pong sale gdzie stac albo siadac samemu...
U nas kupa co 2-3 dni ale wtedy tak jak u Asiuni ida z 3 razy :)
mamusiadorusia brawo dla Karolka no no zdolniacha z niego
sania8200 to ladna waga niektore po 6 z groszem nawet dzieciaczki maja a moj 10.400 :) i 76cm jak nie wiecej.... na lezaco dupsko podnosi i to wysoko i tak sie przemieszcza na brzuszek tez sie przewraca na nogach jak ping pong siedzi srednio sztywno i sam sie za to nie bierze... na brzuszku raczej sie wscieka

za kazdym razem, jak czytam, jankesowa, ze twoj syn - 5 mies - ma az 10,5kg to oczy przecieram - moj 3latek ma 17,5, a prawie 5-latek - 19.... :-D

i tez mam nadzieje, ze kupa jednorazowo brzydka. dzis jeszcze byly ladne rano, a taka okropna to tylko raz sie w wakacje trafila podczas plesniawkowej akcji, tylko zielona do tego byla. moze jednak ktoras z nowosci polknal i od tego? a moze od orzechow, wpitolilam mase wczoraj i dzis - ale nie pierwszy raz...

aenye u nas kupa ze sluzem byla jak sie wlasnie orzechow na jadlam i skrzeczenie.... a smierdziala bleee.... no tyle ma... tylko widze ze zwolnil bo szedl po 2g na miesiac potem 1kg a teraz 800g

aaa tekst roku jedna baba dzis do mnie ile ma 5 miesiecy ile wazy 10kg no tak to te wszystkie bebika, bebilony tak tucza a ja na to Przepraszam ale on tylko na piersi :) nie powiedziala nic i poszla ;p

reklama
jankesowa ja też przecieram oczy ze zdumienia jak czytam wagę Gracjanka. mój starszak, ponad 5 lat, 17 kg...no Niko już lepiej:) a Niśka?? hmm nie mam pojęcia, obstawiam max 8kg, ale naprawde nie jestem pewna.

jutro zakręcony dzien, tyle rzeczy do zrobienia wiec spadam.

pozdrowka

aaa
mitaginka tak piszesz o Tysi i o walce o butle, a sobie skojarzyłam, że mój Niko to raz że butli nie chciał a dwa mm też beeee. i odkąd skończyłam karmić piersią to nie pił mm czyli od 8 czy 9 mca. śnaidanie, kolacja kaszka na mm łyżeczką podawana i wszystko oprócz herbatki/soczku normalnie łyżeczką czyli deserki, owoce, zupki... napoje z kubka niekapka, jak miał rok to już ze szklanki normalnie pił. także kochana Tysia może nabiał pod inną postacią dostawać, a dzieci ktore nie tolerują syropek-calcium i tak też się zdarza.

Do góry