reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

a u nas noc jak marzenie :-)
Martynka spała od 20:30 do 6:30 BEZ żadnej pobudki! :tak:
a dzisiaj to cholerne szczepienie :-(
nati mamy czarną, na razie założył na jednym oknie
nela jak mała?
ducha wiem, jak takie podniesienie główki cieszy, u nas jedna jaskółka wiosny niestety nie uczyniła i zobaczymy, co dziś powie lekarka...

reklama
mitaginka - gratuluję nocki!! Z tego co podczytuję to należało się Tobie :-)
Nauczona doświadczeniem nadrobiłam stronki, dziecię pydami kopie w przewijak ale się cyca nie dopomina - daje poczytać forum. Przewinę, nakarmię i ruszam na spacer. Dziś szanowny małżonek zawiózł młodego do przedszkola więc luz. Normalnie jak idę z misią to Seba jest w przedszkolu na 9:30.. Idę z nim dobre 30-40 minut.. Jak mąż ma urloip to trza korzystać a co!!

Moja jest po 2 cyklach szczepień (zakończyliśmy już rotę, 1x pneumo i 2x 5w1) i następne dopiero 10 sierpnia..

http://www.suwaczek.pl/][/url]

http://www.suwaczek.pl/][/url]

Cześć kochane. Bąbelek śpi. Przeziębił mi się i biedaczysko kaszle i kicha... Zresztą mnie gardło też pobolewa i coś z nosa się sączy. Pewnie gdzieś nas przewiało....albo klima w samochodzie...

Oj rodzić to i ja mogę. Ostatni poród to bł po prostu cudowny :) Ale nigdy więcej ciąży! Kto mi w tym czasie dzieci wychowa? Teściowa? Nie ma mowy! Kacper dopiero zaczyna funkcjonować normalnie po ostatnich miesiącach z teściową.

Gratuluję postępów z podnoszeniem główki :) Ja nic nie piszę bo moje dziecię idzie jak torpeda... Kacper też tak miał.

Witam nowe mamusie :)

mitaginka jak ja bym chciała żeby moje tak spało... A w nocy tylko cyc i cyc...eh

Wczoraj byłam u rehabilitanta z tym moim nieszczęsnym kręgosłupem. Ponastawiał mi go. Mam cały po blokowany. Jest już troszkę lepiej ale jeszcze pobolewa. Mam przyjść do niego jeszcze 3 razy...

A dziś mój M wyjeżdża i wraca w niedzielę. Będę miała święty spokój :D I jeszcze samochód dyspozycji. Mógł by tak wrzucić za miesiąc dopiero :p

Dobra zabieram się za odgarnianie chałupki :) Albo kawka najpierw :D

Marma- zazdroszczę chwili spokoju od męża :-)
mój mnie od rana wkurza, niby niczym ale gada i gada np że musi ugotowac kapustę i musimy iść szybko na spacer żeby zdązył ugotować i wyprać ubrania na jutro. on ze wszystkiego robi z igły widły!! ma to mamusi. a wczoraj Go dopadła i go przekonuje żebyśmy nie jechali tylko ona nam zafunduje ten hotel ( a dokładnie baraki nad morzem) i rozmowa wyglądała tak:
M- mamo a jak tam wykąpiemy małą??
T- a jak wykąpiecie w Ocyplu
M- tam jest wielka miska gdzie jeszcze Natalia się kąpała
T- ale napewno brudna, a poza tym tam są komary
M- ale mamy moskitierę na wózek i nad łóżkiem a poza tym co zrobimy z psem
T- oddacie komuś
M- i co mamy na plaży z małym dzieckiem cały dzień być??

po chwili przemyślenia dała spokój.

Dzień doberek .

Sandruś śpi, było dziś czyszczenie kanapy bo się wylało nieco znów po śniadanku hehe

rodzić to i ja mogę jeszcze raz,po Hubercie tez tak mówiłam,i po tym porodzie też,mimo tego bólu ,strachu, to wszystko jest takie niesamowite ,ta atmosfera wtedy ,fajnie,gdybym mogła cofnąć czas jeszcze raz bym to mogła przejść:-).

nela- mam nadzieję że z malutką wszystko robi się w porządku ,niech dochodzi szybko do siebie

ogarnąć nie co trzeba i szykować się zaniedługo na spacerek :happy2:

zamówiliśmy jej lalę ( skusiłam się na Emilkę moją imienniczkę :-D), i czekam aż przyjdzie coby Sandruś sobie pomacała hehe

emi ,mitaginka dzis juz lepiej ,goraczka spadla a mala jest strasznie zmaczona ,wlasnie zasnela ,zaraz dolacze do niej ,dzieki za troske.

Dobry :)

nati, ja wczoraj miałam akcję z żółtą mazią na łóżku, kupa po pachy - dosłownie!
A głowy nie umyje w lodowatej, bo tłuszcz się nie zmyje :baffled:. Zaraz wstawiam czajnik na mycie łba, nogi też by sie przydalo ogolić, a najlepiej w wannie pełnej cieplutkiej wody... mmmhhh, rozmarzyłam się.

My dzisiaj idziemy do dermatologa, te cholerne krosty na buzi sie cały czas utrzymują i tylko zmieniaja pozycje, do tego ciemieniucha tez coraz gorzej i gorzej, zobaczymy co koleś powie?!
W ogóle to Tymek mi się rozstroił, zamiast z wiekiem mniej pobudek to my teraz z dwóch na trzy się przerzuciliśmy, wszystko chyba przez to, że zaraz po kąpieli zasypia, a wcześniej zasypial ok 22-giej. Hmmm... Dziwne to. Muszę chyba nawet przesunąć kąpiel na 19:00 bo do tej pory kąpałam o 19:30 i ostatnio nawet nie zdąża zjeśc porządnie bo pada ze zmęczenia.

Aaa, no i fote zaraz wkleję z podniesionym łebkiem na zdjeciowym :D.
Dostałam dzisiaj w nocy z bańki od M. tak sie rzucał. Chyba go przeprowadze do pokoju drugiego niedługo...

Ok, trzeba zjeść śniadanie i dzisiaj chyba na spacerek w chuście pójdziemy :tak:

Nela fajnie, że z malutką lepiej :) to teraz sobie odpocznij :) przyda ci się

Ducha gratuluję podniesienia główki :)

rodzić ja te bym mogła mimo 16 godzin porodu w tym 2 godzin partych, ale warto było :)

Mitaginko gratuluję przespanej nocki :)

reklama
Nati sorki ,nieprzytomna jestem i zazwyczaj zapamietuje 2-3 ostatnie osoby ktore cos do mnie pisaly.Mala zmeczona jak cholera,niezbyt dobrze spala w nocy teraz sprobojemy razem pospac ,ale ona po tym szczepieniu przez sen rzuca lapkami i nie wiem ile pospimy bo tak sie wybudza.

Ducha u nas tez ciemieniucha rozpanoszyla sie na calego,specjalny preparat dla bejbikow nie pomogl i pediatra kazal mi sprobowac uzywac niozoral lub jakis inny szampon przeciwlozpiezowy 1 raz w tygodniu,narazie nie mam odwagi bo wiem jak oczy po tym pieka .coz narazie zyjemy z ciemieniucha ,daj znac co ci dermatolog poradzi ,zyczcie mi choc chwili snu teraz
buzki citunki!!!

Do góry