reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa!!!
Dziewczyny, zaraz się zesram ze szczęścia!!! Nie wiedziałam, że to tyle radości daje :))). Tymko podniosl dzisiaj po kapieli lepek na przewijaku. Nosz cudowny mój. Hihi i ja się wreszcie doczekałam :))). Tylko się ze mnie nie smiejcie, ale Wasze juz wszystkie popodnosiły a mój jeszcze nie, no i sie wreszcie doczekałam. jutro pstrykne fotę :))).

Ok, a teraz do rzeczy...
aquarinka, witaj :). Gratki córci!
morgaine, no to jeszcze życzenia imieninowe :*
baby, chata fajowa - szczegolnie to lustro na tej czarnej tapecie mnie kręci ;). Szkoda, że nie wynajmiecie jej, choć może będzie na Was czekała :).
nela, trzymajcie się cieplutko. Jutro będzie ok!
nati
, jakos sobie radzimy z czajnikiem, najgorzej dla mnie umyć łeb w misce :(. Już tylko try dni.
mitaginka, tosz my w PL to norma że 2 metry nie równa sie 2 metrom :D.

Kto tam jeszcze coś pisał?! Nie pamietam. Ale wszystkim życzę kolorowych snów :***

ooo, nie wykropkowało zesram :D

reklama
Ale tutaj tempo!! Wczoraj u mnie padało niemal cały dzień i nie wyszłam z małą na spacer. Dziś to odbiłam i zaliczyłyśmy 3 dłuuuugie spacery i teraz od ponad godziny czytam co tam u Was. Nie wierzyłam jak zobaczyłam ilość stron do nadrobienia – fajnie że tu taki ruch
Ja po szczepieniach nic u Milki nie widziałam choć serce się kroiło jak płakała podczas ukłucia.. No i też mam smoczki Avent-u 0-6. Małej odpowiadają podobnie jak butelki Avnet-u. O TT też różne opinie słyszałam więc wolałam sprawdzony przy młodym Avent.
Moja misia wczoraj po 9 dniach zrobiła big kupę.. Nie wiem czy też macie z tym problem. Puszcza cuchnące bąki a kupy ni ma.. nie wiem czym jej pomóc.. Może jest jakieś cudo bez podrażniania pupci??
Moja mała ładnie zasypia tzn. pije cyca, robi odrzut, ja odkładam ją, ona otwiera oko sztuk jeden – ogląda gdzie jest i zasypia.. w poniedziałek jedziemy nad morze i mała będzie spała z nami w łóżku albo w łóżeczku i będzie dramat.. ciekawe czy zaakceptuje nowe usypianie i czy potem wróci do normy..
Co do porodu to ja rodziłam drugi raz przez cc – Seba był ułożony miednicowo a Misia cc na życzenie. Więc mam dwójkę dzieci a nie wiem co to skurcz czy ból krzyżowy :-)

http://www.suwaczek.pl/][/url]

Ostatnia edycja:
A co do rzeczy o dziwo mała jeszcze we wszystko wchodzi!! Mam za małą już na starcie kieckę i jeden pajac.. a mierzyła przy porodzie 58 więc wcale nie taka mała

Stwierdziłam że takie małe rzeczy zostawię jedno ku pamięci a resztę dla lal :-)
Moskiteiry zakładała nam firma więc wszystko elegancko pasuje - Seba nie toleruje nawet muchy w domu tak się cyka..
A podnoszenia głóki gratuluję!!

no to sie ciesz, że nie wiesz... ja wiem bardzo dokladnie jak smakują bóle i skurcze i w związku z tym postanowilam zakonczyć kariere rodzicielki na 1 bąblu!!!

Hihi, no tak ale na razie jestem 2 miechy po, więc moge jeszcze mówić nigdy więcej :-)

M. usnął na sofie, budzic czy delektować się wieksza ilością miejsca w lóżku? Hmmm, a niech śpi, nie będę go przeciez budziła jak sobie tak słodko śpi ;-). Dobra, spadam spać bo juz późno. Jeszcze raz kolorowych :tak:.

Kurna, obudził się sam :-(, echhh - będzie ciasno jednak.

a MNIE TAK oduzyli lekami i chyba wszystkim co sie da ,choc jestem strachliwa to rodzic moge co tydzien ,hehehe,chyba na niezlych "dragach' bylam,jak mi bylo fajnie ,hi hi

ja jak pisalam pisalam rodzic moge co tydzien,bratowa az zamarla z wrazenia jak widziala moje wygibasy 4 dni po cc ,bylo super,super odlot:))) najmilsze wspomninie hehe ,co oni mi tam dawali,w kazdym razie podobalo mi sie to COS

buzki

Ostatnia edycja:
:) Ja miałam poród sn 16 h, bez bóli krzyżowych, na drugi dzień po porodzie zadowolona byłam, że doświadczyłam skurczów partych, bo pewnie nie wyobraziłabym sobie tego.
Pomyślcie ile dziewczyn się teraz właśnie męczy i stęka.

HaHa:-D
Właśnie dzisiaj nad ranem po 5 urodziła nasza znajoma, córka ma na imie Diana:-) 5100 kg i 61 cm :szok: Rodziła od wczoraj od 14. To się musiła namęczyc i na nastękac biedna.

Dzięki za informacje o smoczkach. Mam silikonowy Avent. Mam też z innej firmy ale tamten mu nie za barzdo pasuje.

reklama
witam z rana
nela- mam nadzieje że malutka juz ok
aquarinka- witaj
Ducha- ja włosy w lodowatej myje :(, tak jeszcze tylko 3 dni :)
MamusiaDorusia- śpicie jeszcze :-)

my zaczynamy od prania wszystkiego włącznie z naszą pościelą, troszkę rano nam wyciekło żółtej mazi z pampersa :-(

Do góry