reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Karina gratulacje!
Cocosova trzymam mocno kciuki, będzie dobrze!
Aknovi dobrze, że nic Ci się nie stało. Uważaj na siebie. Ja też jeszcze jeżdżę sama, ale chyba trzeba dać sobie na wstrzymkę z tą jazdą.

reklama
...e tam...jeśli chodzi o zwiastuny porodu, to ja już wszystko mam od dwóch tygodni, tzn i mdłości i powrót zgagi, nawet mnie dreszcze telepią i smak dziwny w ustach, że nie wspomnę o skurczach najróżniejszego rodzaju....i nic

zresztą Akkm chyba także zaliczyła powyższe, a nawet więcej...nie wiadomo, jak to jest ...zielona jestem i tyle
mdłości i metaliczny posmak od 3 tyg. od paru dni mocniejszy
skurcze wszelkiego rodzaju od 3 tygodni, ostatnio silniejsze na @
dreszcze też mam
kłucia i inne oznaki też
i co?
i jeszcze pewnie z tydzień nic!
Joll, łączę się z Tobą w niepewności. :] Ja już sama nie wiem, czy to już, czy nie... Najwyżej urodzimy w domu. :p ;)

dziołuszki jak się zacznie się nie pomylicie. łatwo odróżnić symptomy od porodu :-D

Joll my to sobie możemy rączki podać:-) ja mam nawet za sobą poród fałszywy hehehe teraz czekam do ostatniej chwili może nie urodzę gdzieś na drodze.

Wlasnie wrocilam 50km od lekarza bylam z tymi papierkami i maz mnie takim skrotem po dziurach przewiozl ze po prostu az mnie zyganie juz bralo....

Ja juz tez wszystkie opcje zblizajacego sie porodu chyba mialam.... dzis mam brzuch czesto gesto twardy o zgadze nie wspomne...

Kupilam paleczki ajerkoniakowe w czekoladzie i sie zachwycam...:laugh2::laugh2::rofl2:

Mowie wam w nocy rodze i innej opcji nie ma

Karina - gratulacje
Cocosova - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Ciekawe, czy aenye u fryzjera czy już na porodówce :p

Boże, nie macie pojęcia jak się zestresowałam. Nie zdziwiłabym się gdybym lada moment zaczęła rodzić... Prawie zjechałam samochodem po schodach... Bo cofałam i nie zauważyłam, że przy garażach jest taki jakby stopień, nie wiem, gdzieś z 40cm może... i jednym kołem zlądowałam na dole... i ani w tą, ani w tą, jakbym spadła drugim kołem to już bym tak chyba została... próbowałam do tyłu, żeby całkiem zjechać, ale słyszę jak mi już podwozie szoruje i pewnie zaraz coś odpadnie.. w końcu dałam radę do przodu, auto wyjechało i zgasło... na szczęście wszystko jest całe, odpaliłam i wszystko było ok to pojechałam do domu.. ale jeszcze mi serce wali... i brzuch boli :(

To dobrze, ze juz Ci lepiej, a Twój opis, jak z z filmu sensacyjnego...masakra.

Hej dziewczynki. wróciłyśmy z Liwką do domu, oczywiscie nadrobic nie mam na razie kiedy ale wpadlam sie przywitac. Czujemy sie dobrze, troche mala nagrzewali bo fioletowa jak sliwka byla, za szybko sie urodzila i badali jej cukier co 4h ale wszystkie wyniki dobre i jestesmy w domku.

Dziekuje wszystkim za gratulacje..buziaki
Witajce, witajcie. Szybko zescie sie dziewczyny uwinęły:) Jak sie czujecie?

mitaginka -bo na jedne dziewczyny oxy zadziała i zaczynają się skurcze i zaczyna się akcja porodowa, a inne mimo oxy - nic, cisza, albo zaczyna działać i nagle odpuszcza.
Lekarz siostry mejego meża powiedział jej jak szła na test że na 50% się zacznie. I u niej zadziałało bezbłędnie - o 9 ja podłączyli a 6 godzin później Staś był na świecie. ale bywa że test nie podziała. Może to od dawki zależy nie wiem. Zonie kuzyna wywoływali oxy poród 5 dni po terminie i tez szybko urodziła.

Cocosova Ja przed poprzednim porodem miałam 3 próby z oxy i dopiero przy czwartej cos na dłuzej się zaczęło dziać, więc niekoniecznie Cię ruszy od razu. Trzymam kciukasy,żeby wszystko było okej.

Moje dziecko w kąpieli, ja mam wyczyszczony na maksa domek, poprane, poprasowane, szafy uprzątniętne. Szok normalnie!!! Jak ze mnie rasowa kura domowa:)))

no to morgaine i joll skutecznie wyleczyly mnie z mysli, ze rodze :-D :-D :-D
ale bedzie wam lyso, jesli jutro urodze :p ja od poczatku ciazy mowilam, ze 7/04 jest moj i juz. tak sobie sama wyliczylam termin (3/07 ost @ i 25 dni cykle - gin liczyl 28dni, a ja mialam krotsze - 24-26 dni - dwa lata ponad!)

ale smak metaliczny mam w ustach tez! myslalam, ze to od antybiotyku, ale widac nie :-) cal eszczescie wczoraj sie skonczyl, grr, juz do konca zycia zapamietam, by nie brac augumentinu (poprzednio tez mialam przez niego problemy z pipka) i z zoladkiem

maz mi przywiezie dwa cheeseburgery z maca :-D juppi!!! i waniliowego shake'a :-D

mitaginko,
udalo mi sie, zaraz wstawie foto, jak zdaze przed powrotem malzona

dzieki, ze sie martwilyscie, ale przeciez mowilam, ze ja do godziny 16 ignoruje sygnaly porodowe ;-) wiec zdazylam z tym frycem!

gdzieś wyczytałam, że na metaliczny posmak jest dobry ocet- coś marynowanego powinno pomóc (grzybki lub papryka mniem mniam) aż pójdę do spiżarni i jakiś słoiczek maślaczków wygrzebię

reklama
Do góry