reklama
anisad
Fanka BB :)
Też myślę, że jak baby będzie mogła, to się odezwie. Przecież nie zapomniała o nas. Mam tylko nadzieję, że wszystko dobrze.
no moje dzieci też wykąpane pachnące.
Młody sam myje zęby - 2 lata, nie pozwoli sobie pomóc, jak myje tak myje;-)
Starszakowi myję ja, wolę wyszorować, a mój M się ze mną kłóci że powinnam mu pozwolić samemu...ale kiedy ja to lepiej zrobię
no i tyłki im szoruję.
ja generalnie jak Konrad miał 3 latka przestałam czuć że mam dziecko...tzn przestałabym gdyby nie niemowlaczek Nikosiek;-) hahah ale stał się b.samodzielny.
Niko sam już je, sikać będzie się uczył przez wakacje.
generalnie ciężki okres dla mnie to od momentu raczkowania do dwóch lat. to jest MASAKRA.
uwielbiam niemowlaczki i potem starsze dzieciaczki, już bardziej kumate i troszkę samodzielniejsze.
p.s. ja też mam nadzieję że baby wypoczywa! no bo co innego, jakby tak długo rodziła to i tak by cc już jej zrobili nie...?
edit: ja też sobie upolowałam 7kwietnia, ale dla mnie to za wcześnie. termin za 8 dni!!
Młody sam myje zęby - 2 lata, nie pozwoli sobie pomóc, jak myje tak myje;-)
Starszakowi myję ja, wolę wyszorować, a mój M się ze mną kłóci że powinnam mu pozwolić samemu...ale kiedy ja to lepiej zrobię
no i tyłki im szoruję.
ja generalnie jak Konrad miał 3 latka przestałam czuć że mam dziecko...tzn przestałabym gdyby nie niemowlaczek Nikosiek;-) hahah ale stał się b.samodzielny.
Niko sam już je, sikać będzie się uczył przez wakacje.
generalnie ciężki okres dla mnie to od momentu raczkowania do dwóch lat. to jest MASAKRA.
uwielbiam niemowlaczki i potem starsze dzieciaczki, już bardziej kumate i troszkę samodzielniejsze.
p.s. ja też mam nadzieję że baby wypoczywa! no bo co innego, jakby tak długo rodziła to i tak by cc już jej zrobili nie...?
edit: ja też sobie upolowałam 7kwietnia, ale dla mnie to za wcześnie. termin za 8 dni!!
anisad
Petinka, tylko z moich obserwacji wynika, że jednak chłopcy troszkę później są samodzielni, ale to też nie jest regułą. Dużo zależy od rodziców i od tego jak motywują dziecko do samodzielności :-) Patrz -> dzieci Morgaine :-)
Uciekam na trochę. Potem wpadnę zobaczyć, czy są wiesci od baby.
Uciekam na trochę. Potem wpadnę zobaczyć, czy są wiesci od baby.
Ostatnia edycja:
krakowianka85
Dziewczyny, bo nie wiem, co robić. Rano już czułam lekkie skurcze co 10 minut. Teraz od ponad 3 godzin pojawiają się co 5-7 minut ale nie są zbyt bolesne. Czuję je, ale jako stawianie się brzucha, mocne, ale nie jakoś szczególnie bolesne. Mogę podczas nich rozmawiać, śmiać się. Dzwoniłam do położnej środowiskowej i powiedziała, żebym podjechała na izbę, ale ja się waham, bo nie chcę być tam ZA WCZEŚNIE, żeby mnie bez sensu nie położyli... Doradźcie.
Gratulacje Baby!!!
Gratulacje Baby!!!
reklama
anisad
Krakowianka, ja bym pojechała, gdybym nie miała daleko.
Podziel się: