reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witajcie kobiety:-)

Wpadlam looknac co tu w trawia piszczy, dopadl mnie len nieziemski, nawet kompa mi sie nie chcialo wlaczac ale juz chyba puszcza bo dzis sprzatanie, pranie, gotowanie na topie wiec jest szansa ze wracam do swiata zywych.

Dziewczynki nie straszcie z tymi bolami i skurczami, jeszcze troszeczke...pllliiiiisssss.

Milego dzionka

Tak, jeszcze około 10 tygodni !! JAK TEN CZAS LECI !!!!!!!!

reklama
już go tam widzę :p same babki i on ;)
pociesza mnie tylko to, że kiedyś naprawdę rodziło się bez przygotowania i jakoś bylo...i tak Wam zazdroszczę, że możecie sobie pooglądać szpital, porodówkę, przygotować się poprzez uczestnictwo w szkole rodzenia itd. :/

ja pierwszą ciążę miałam do 7go mca w uk, potem nagle zdecydowałam że chcę rodzić w PL i wróciłam. porodówkę widziałam pierwszy raz jak na nią rodzić przyjechałam i generalnie żadnego zwiedzania i przygotowania mitaginka jak Ty nie miałam. i z zaskoczenia lepiej!! hihi
Tak Was czytam i czytam i stwierdzam, że ja wolę nie widzieć szpitala, łóżka porodowego i całej tej otoczki. Wiem, wiem, może i lepiej widzieć i wiedzieć więcej, ale ja już taki typ jestem, że jak nie widzę i nie wiem to mi zwyczajnie lepiej. Dla mnie jak coś działa z zaskoczenia to jest lepiej niżbym miała wiedzieć wcześniej. Wiem, dzikus ze mnie :-D

I podziwiam też, że sprawdzacie, czy Wam coś leci z piersi, ja nawet się nie odważam nacisnąć :)

A kłuje Was czasem w pochwie? :)

Kłuje mnie kłuje, czasem muszę usiąść i nogi zacisnąć. nie wiem czy to szyjka się nie skraca....ale nie jestem pewna, zapytam w czwartek ginki a jak ktoś się wcześniej dowie o co kaman to dajcie znaka.
zresztą prosić nie trzeba i tak dacie i tak:)

spałam godzinę z młodym. ale wiecie co ja nie moge dużo jeść, no do teraz mi niedobrze, jak przeczytałam o 3 bułkach aenye to podziwiam kobieto!!! ja chyba naprawdę mam coś nie tak z tym brakiem apetytu.... :(

Dziewczyny, ale nawet jak troszkę Wam się szyjka skróci, a na ostatnich badaniach wychodziło, że była długa, to nic takiego się nie stanie przecież. Tak jak asiunia pisała, że jej szyjka ma 5cm, to nawet jak się trochę skróci, to i tak będzie długa...gorzej było u mnie, bo moja wyjściowa miała tylko 32mm.

przypomnialo mi sie cos.
Czy Wasi mezowie, partnerzy, ojcowie "pierwszych" dzieci tez nie maja o niczym pojecia??
bo moj to az mnie przeraza. np pokazuje mu ta zabawke co kupilam, zastanawialam sie czy ta czy troche inna a on do mnie "a po co? biedne dziecko ma lezec i lapkami jak malpka ruszac zabawki? lepsze sa koty do zabawy" i tu przyklad ze on pamieta ze bawil sie z psem. Albo czy pojade z nim na wakacje do domku nad morze. ja na to ze pewnie tak ale tylko pod warunkiem ze wezmiemy pampersybo na wakacjach nie chce mi sie prac i prasowac a on na to "a co za problem wyprac" takich przykladow moge tu pisac i pisac, ja rozumiem ze sie nie zna ale chyba przegina

mnie z tego co pamiętam nie bolało aż tak żebym musiała prosić o jakieś znieczulenie ale jeśli teraz będzie bardzo bolało to czemu nie?! trzeba sobie jakoś pomóc bo nikt za nas i tak nie urodzi.. :)

mała tak mi fika że aż komp podskakuje :D uwielbiam jak taka ruchliwa jest, wtedy wiem że wszystko oki. a w ogóle to muszę stwierdzić że te pół roku zleciało jak nigdy! dopiero co trzymałam test ciążowy w rękach a za chwilę będe trzymać córunie!

reklama
ja mam brac do 30tc te globulki dopochwowe zapobiegajace skracaniu i potem odstawic bo niby jeszcze dlugo w organizmie siedza i moge urodzic po terminie. Staram sie oszczedzac i globulki juz teraz stopniowo odstawiam, bo chyba nie powinnam robic tego z dnia na dzien?

Wy tak straszycie ze ja juz plyn do prania kupilam i mam zamiar w tym tygodniu poprac i poprasowac.:-) W zeszlej ciazy dopiero ok 34tc to robilam wiec w sumie teraz o miesiac szybciej. Ale to przez was!:-D:-D:-D

ide sie polozyc na chwile bo P wraca za pol godziny i wreszcie musze go uprosic zeby na ten stych mi wszedl tej tetry poszukac no ;-):-)

zegnam sie z wami do wieczorka :-)

Do góry